reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2009

kurcze nikogo nie ma?!
wczoraj wieczorem wysprzatalam cala chate, poprasowalam, teraz wstawilam pranie i nie mam co robic:eek::rofl2: no oprocz zajmowania sie corcia, no ale na chwile obecna Mari bawi sie sama;-)
a na szpital brak slow:crazy:

Ostatnia edycja:
reklama
Hej, dziewczeta!
My właśnie ze spacerku róciłysmy i wcinamy kaszke.

A co do naszego zębola-- u nas też się nie zapowiadał, możecie mi nie wierzyc, ale nawet dziąsło ni ebyło napuchnięte czy choćby rozpulchnione. Ja każdego wieczora masuje małej dziąsła i przemywam patyczkiem do uszu nasączonym czystą wodą. No i wczoraj przy masowaniu poczułam coś twardego na dziąsełku:tak::-D Tego ząbka jeszcze nie widać, ale czuc i ładnie słychać jak dzwoni o łyżeczkę:-D

I jakos nikt mi nie podpowiada skąd tol wymiotowanie....:-(Ehhh...bede musiała sama wysilic mózgownice. Może ja jej za duzo daje jeść? A może na noc za dużo?

A doktorat to ja bym tez chętnie zrobiła z pedagogiki. Tylko po co mi on, gdy ja zamierzam mieć 4 swoich dzieci i rodzinny dom dziecka w przyszłości??/:-)

Alusia -no ale zbadał Cie ten gin? Sprawdził szyjkę, czy się nie skraca?

Ja jestem Beatko:tak:
A jak Mari? Zdrowa już?
Miała w koncu tą wysypkę?

Kurde, nie uzyłam edycji z rozpędu. IWON nalezy mi się lanie, więc się nie krępuj!

Aniu Mari zdrowa, wysypke miala i dosc okropna w sobote ale juz w poniedzialek zeszla. ja bylam przekonana ze u nas zabki wychodza bo mala przez dwa dni nie mogla jesc z butli, krzyczala jak tylko smoka do buzi sie wkladalo, zaciskala usteczka i widac bylo ze ja boli ale zeba dalej nie ma:eek:
my tez po kaszy jestesmy ale jeszcze przed spacerkiem:tak:
hmm nie mam pojecia dlaczego Zosia ci zwymiotowala, a nie przekrecala ci sie na brzusio? moze jej sie niedobrze zrobilo? a co jej dajesz na noc do jedzonka? tylko mleko?

Ostatnia edycja:
No to jeśli moge się wyżalić to Wam powiem .... :-(
Wszystkich okłamuje, że jest dobrze, że się dobrze czuje :-(
Jestem załamana bo ja wiem !! że coś jest nie tak z moją córcią :-:)-( bardzo malutko się rusza ... praktycznie wogóle, czasami poczuje smyranie ale to bardzo nisko gdzieś w okolicy blizny po cc ... :-( Ale to naprawde bardzo żadko ...
USG miałam robione ale co z tego jak nic konkretnego lekarz nawet nie zobaczył, nawet jej nie zmierzył i nie zbadał ... :-:)-(
Wiem może pomyślicie ... Po co chciałam dziecko tak szybko po cesarce :-( To była wpadka ... Ale Kocham Jasia i naszą córcie :-(
Niby w piątek mam USG ale do tego czasu ja zwariuje .... Co jakiś lekarz sie mnie zapyta która ciąża i mowie mu że jestem 7 miesiecy po cc to zaczynają mnie olewać .... Czy to znaczy że nikomu nie zależy żeby donosiła i urodziła zdrową córcie? Czy nikomu nie zależy żeby wszystko było ok ?

Eh ... dobija mnie to wszystko a mój mąż mi mówi że mam się nie martwić że będzie ok ale ja czuje że nie będzie :-:)-:)-:)-( czuje że coś złego się dzieje albo już się stało ...
A do tego jak mnie ząb bolał to wziełam Ibuprom ... A jesli ja zrobiłam jej krzywde? Napewno to ja zrobiłam jej krzywde .... :-:)-:)-(

Przepraszam ale naprawde ciężko mi z tym ...
Teraz siedze i rycze ... Jestem sama z Jasiem on marudzi a ja najchętniej połóżyła bym sie do łóżka i zamkneła oczy. Mam dość .... :-(

Alusia, toż my po to jesteśmy żeby sobie pogadać pomóc i wspierać się:tak: A co do kąpieli to weź ale nie w gorącej wodzie (bo skurcze będą ) i nie zakrywaj brzuszka. Ja całą ciążę się kąpałam ale wody tyle żeby brzucha nie zalać.

Aniu to moze i u nas sie coą pojawi "bezgłośnie" :tak::laugh2: tzn bez opuchlizny itp

Alusia napewno nic jej nie zrobilas, przeciez kochasz swoje dzieciaczki z calego serca, a jedna tabletka napewno jej nie zaszkodzilas. Kurcze Ala moze idz do lekarza gdzies prywatnie? wiem ze to kosztuje ale moze jest gdzies u ciebie w miescie jakis dobry lekarza, ktory ma dobry sprzet, jak placisz to wymagasz, wtedy bedzie musial cie dokladnie zbadac i Ewelinke:tak:jesli tak bardzo sie martwisz i czujesz ze cos nie tak to warto isc do innego lekarza, nie czekaj do piatku. jestem pewna i trzymam kciuki zeby wszystko bylo oki, napewno jest:tak: mojej bratowej mala tez prawie wogole sie nie ruszala w brzusiu, ona sie bardzo martwila a bylo ok, dopiero ostatnie 3 tyg przed porodem raczyla ja pokopac. czasem dzieci sa mniej ruchliwe ale to nie musi oznaczac czegos zlego. najchetniej teraz przytulilabym cie mocno

Alusia nie zadreczaj sie i nie placzwszystko bedzie dobrze.poprostu moze mala leniuszek jest, a nie mozesz pojsc np. do jakiegos innego gina prywatnie, zeby mala poogladal i pomierzyl. wtedy napewno bedziesz spokojniejsza. a co do tych lekarzy to moze oni sie boja odpowiedzialnosci, ze jak cos by sie stalo to bedziesz ich po sadach ciagala. bo jednak masz ciaze duzego ryzyka.slyszalam juz kilka razy takie opinie ze szybko wysylaja pacjentki na zwolnienia, zeby nic jej sie nie stalo.
Aniu ja slyszalam ze zeby jak poxniej wychodza nawet 1 po 2 w pozniejszym okresie to jest to mnie zauwazalne przez mamy i mniej odczuwalne przez dzieci. ile w tym prawdy to nie wiem:-)

nie mam jak pisac,bo maly ciagle u mnie na rekach, ale koniecznie musze o cos was zapytac - czy szczepiłyscie w trakcie zabkowania?

reklama
Dzwoniłam do wszystkich możliwych ginekologów którzy są w miare w przystępnych cenach ale nikt mnie nie przyjmnie bo oni nie przyjmują ciężarnych od swoich kolegów :angry:
Chodziłam prywatnie to nawet lekarz cytologi mi nie zrobił, glukozy też nie, nawet źle odczytał wyniki moczu :angry:
Ale jest możliwe że ona się nie rusza praktycznie wogole ... A Jasiek już w 20 tygodniu strasznie kopał ? :-(

Do góry