• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2009

reklama
witam serdecznie

moja mała już śpi 2 godzinki więc mam chwilkę dla was,
wy piszecie, że wasze dzieciaczki nie mogą na nocniku usiedzieć 2 minut, a ja mam czasami problem w drugą stronę, jak Monia czasami siądzie to i przez 20 minut by siedziała i nie chce zejść, aż ma czasami nocnik odciśnięty na dupci, tak się czasami zaczyta w gazetach lub książkach, że nie chce tego przerywać:tak::tak:
Beatka i jak zakupy się udały?? sweterek kupiłaś??
Kamlotka a co z twoim zębem?? boli dalej?? może warto się jeszcze raz przejść do dentysty??
lecę sobie coś do picia przynieść,

kamila fajny ten kibelek i tani .:tak::tak::tak:

moj dzis caly dzien nie spal o 18.00zasypial ale mu nie dalam i o 19.00wykapany żlopal kakao i nowo narodzony,a ja zla bo na silownie mialam isc.ostatecznie usnal ok.20.00:wściekła/y:.

teraz dwa niunki juz śpią,Kalo padl nawet nie zdarzyliśmy sie pomodlic z karolem.:no::-(

Beatko no właśnie, kupiłaś coś ciekawego?
Adudz właśnie sprawdzałąm czy ten ząb nadal boli i nadal coś tam czuje, jakby jakiś nerw czy coś, plombowałam go 2 tyg temu i już jestem bardzo zła bo pewnie coś mi zle zrobiłła :wściekła/y:
Justysia tak jak pisałam oglądałąm taki w sklepie i jeśli jest identyczny to Ci powiem że całkiem przyzwoicie wygląda i tym lepiej że tą nakładkę co jest z przodu można bez problemu zdjąć

Co do nocniczkow.. to wiem, ze dla chlopcow misu byc troche wiekszy... ae nie koniecznie... Mojej kolezanki 2,5letni synek wazacy 17kg spokojnie siedzial i załatwial swoje potrzeby na małym nocniczku Lenki.. Ona mi wytłumaczyla, z echlopcow nalezy nauczyc chowac sisiaczka do nocnika jak siusiaja... I ona do niego "schowaj siusiaczka", a on raczka wsunął sobie go raczka miedzy nozki, do nocniczka :-) :-)

KAMLOTKO
ja mialam rope 2 razy w zebie i z bolu sie zwijałam - nawet po jej sciagneiciu i wlozeniu lekarstwa 2tyg lecialam na przeciwbólach... Tylko ja juz miałam zgorzel (zrobila mi sie 2 x pod plomba) Jeden zab niestety nie byl juz do uratowania.. polecial.... :-) Drugi uratowany, ale teraz czasem pobolewa... Przy zbierajacej ropie jak "zassiesz" zeba (nie weim jak to opisac) bedziesz czuła taki niedobry posmak.. posmak ropy..Pamietam, ze ja jzu nie dawałam rady z tym zebem i szukałam wczesniejszego lotu powrotnego z Majorki.

AGNIESZKA
a ten nocnik z kaczka super wyglada!!

cześc matki wariatki!

My na nogach od 7. Noc jakoś minęła, łosiu spał już u siebie, ani razu nie przywędrował. Padnieta jestem strasznie a poszłam spac przed 21. Strasznie mnie wczoraj głowa bolała więc wolałam to przeleżec. No i dzisiaj już kapke lepiej. Pogoda u nas póki co paskudna. Niebo zachmurzone i jest tak szaro i buro..
Ide zaraz łośkowi kachę dac, już chyba wystygła.

W ogóle właśnie odpisywałam na wiadomośc kuzynce i mały był jakoś wyjątkowo spokojny.. patrzę co robi a on wcina bombkę z czekolady :baffled: Mężul wczoraj je jadł i widocznie gdzieś jedna mu poleciała a ten sznupek to znalazł i szczęśliwy wcina. I na bajke patrzy.. Ech i na śniadanie czekoladę zjadł.. Łosiek niedobry :-D

Ide po tą kachę. Jak coś to jestem i piję herbatkę ;-)

Miłego dnia!

Cześć ,moje kochane!:zawstydzona/y:

Az mi normalnie wstyd, ze się nie odzywam.
Najpierw:
Ada- ogromniaste gratulacje!!! Zdróweczka dla Ciebie i Malutkiej:-)

Agnieszko- dziekuje Ci kochana za sms-ka. Całusa bym Ci dała, gdybym mogła:tak: Ja tez za Wami tęsknię. Po prostu pochłoneły mnie ptzygotowania do przyjścia na swiat mojego Maleństwa drugiego. A poza tym nie moge ostatnio usiedziec przy kompie. Bola mnie plecy i w ogóle kiepsko sie czuje-mdłosci mi nagle wróciły:sorry2:. Ale co ja będę narzekać- nie pasuje to do mnie ni w ząb:-D

Kamlotka- mnie tez tak zębol pobolewa pod plombą. A plomba ma juz 1,5 roku około i nic więcej sie z tym nie dzieje. Po prostu jak cos nim ugryze to boli (wczesnej bolało bardziej, teraz tylko troszeczke), wiec nim nie gryze:-D i już.

Ja juz sie porodu doczekac nie moge:tak:Zamówiłam materac do łożeczka dla malucha, ochraniacz na całą długość, żeby choc odrobine ograniczyc ryzyko, ze Zosia bedzie wkładac łapki między szczebelki. Dzis ide na ostatnie ciuszkowe zakupy i bede wszystko prac i prasować:tak:

Obiecuje, ze bedę sie odzywac częściej.

reklama
hej laski

ja teraz czasu w pracy nie mam na nic więc tylko trochę podczytuję

kamlotka - ja przed świętami miałam ropień w zębie - na początku tylko ćmiło, ale jak mnie zaczęło boleć, to nic nie byłam w stanie robić, leżenie było najgorsze - i to nie musi być bo coś ci źle zrobili, mi się zaczęło babrać pod korzeniem - jak mi ropa poszła z zęba zrobili mi leczenie kanałowo i dalej mnie bolało, dopiero po tym dali mi antybiotyk i przeszło

ja mam nocnik z ikei - nie chciałam żadnych z bajerami, bo słyszałam dość niepochlebne opinie... no ale u nas i tak do nocnikowania daleko ;-) 3 sec to maksymalny czas na nocniku

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry