• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2009

No u nas troszke słonka się pojawiło. Myślę że jutro już wyjde z łosiem na spacer. Mały je teraz kanapkę z serem. W ogóle od 3 dni to by tylko jadł i jadł. Juz wcześniej był żarłoczkiem, ale teraz :szok: Co chwilę otwiera lodówkę i mlacka jęzorkiem. Wczoraj do południa zjadł 2 kromki chleba, serek waniliowy i jogurta. Po drzemce obiad - schabowy z ziemniakami. Później jeszcze banana i kromkę chleba no i na kolacje kaszkę, 250ml. Przed wczoraj wmucił cały talerz gulaszu z ziemniakami no i serek i jogurta plus kanapki i jeszcze inne zagrychy. W ogóle to od poniedzialku ma manie jedzenia serków i jogurtów. Jak wczesniej zjadł bo zjadł tak teraz.. otwiera lodówke i on chce jogurty i koniec... je wiecej ode mnie :-D Szkoda tylko że warzyw i owoców nie chce jeść.. Warzywa to tylko w zupie, ewentualnie zje trochę buraczków i kapusty czerwonej. Inna zielenina beee. Z owoców tylko banany plus te co są w jogurtach :baffled: Wszystkim innym pluje. Za to czekolade non stop by jadł dlatego mu ją ograniczam.. Dostaję ją tylko np jak jest u babć. No dzisiaj za to dorwał czekoladę i ją całą zjadł.. Tzn taką małą bombkę z czekolady.

Aniu super że w końcu się w końcu odezwałaś!!!

reklama
Agnieszko- dziekuje Ci kochana za sms-ka. Całusa bym Ci dała, gdybym mogła:tak: Ja tez za Wami tęsknię. Po prostu pochłoneły mnie ptzygotowania do przyjścia na swiat mojego Maleństwa drugiego.
Ja juz sie porodu doczekac nie moge:tak:Zamówiłam materac do łożeczka dla malucha, ochraniacz na całą długość, żeby choc odrobine ograniczyc ryzyko, ze Zosia bedzie wkładac łapki między szczebelki. Dzis ide na ostatnie ciuszkowe zakupy i bede wszystko prac i prasować:tak:

Obiecuje, ze bedę sie odzywac częściej.

Nie ma sprawy i tez bym cie chwtnie uscislala!! :)
Z tym ochraniaczem na cala dlugosc super sprawa...no i jak obiecalas - odzywaj sie czesciej :)

A teraz mowie DZIEN DOBRY laseczki :)
moja dzidzia spala cala noc :)
zaczal duuuzo po mnie powtarzac..az jestem w szoku jakie slowa(dosc trudne) a udaje mu sie i nawet nawet :)

wyobrazcie sobie ze moj maluch od jakis 2 tyg jak jest juz zmeczony to idzie po mnie ciagnie za reke i mowi AAA(z akcentem na ostatnie A ) hahaha i idzie do lozeczka:)
I w ten sposob wiem kiedy co i jak :)

Aha!! wczoraj na jednym z forow przeczytalam cos fajnego...wyprobowalam tez i dlatego wam pisze...
jest to piling do ciala wlasnej roboty...robilam w czasie kapieli i jestem pod wrazeniem jakie cialo gladkie :O:O
2 lyzki mleka i 3 lyzki soli... no naprawde rewelacja!! - wyprobowane!!

pije sobie kawusie :) (jak zawsze a'la BEATKA) ;)

Cześc Aguś

U mnie Kacper jak chce spać to leci po wózek.. A że oduczam go usypiania w wózku to kładziemy się do łożka, puszczam film i mały niedługo po tym usypia...

I super że Joni za Tobą powtarza! Mój za bardzo gadać nie chce.. Tzn gada ale po swojemu. Teraz non stop mówi ato, czasem poprawnie wyjdzie mu auto. A poza tym to standardy mama tata baba i jeszcze tam kilka innych słow.

No i właśnie dojrzałam ostatnią przebitą czwórkę :-p

Dziewczyny w ogóle wczoraj zauważyłam dziwną rzecz.. Chyba będę musiała wybrać się do gina.. Bo z sutków zaczęło mi lecieć mleko (chyba mleko - biały płyn)!!! Niewiele bo po kilka kropli ale leci!!! Chyba to trochę dziwne co nie? Tym bardziej że Kacper jest dzieckiem butelkowym bo o mleko walczyłam i po 2 tyg zrezygnowałyśmy z położną.. Kacper co 3 godz jadł 100ml a ja przez 3 godz laktatorem wywalczyłam 10ml a z każdym dniem było tylko gorzej... Tak więc po 1,5 roku zaczęło mi leciec mleko :-D W sumie mnie to nie bawi.. a o żadnej ciąży mi nie wiadomo ;-)

Ostatnia edycja:
W sumie mnie to nie bawi.. a o żadnej ciąży mi nie wiadomo ;-)

No no--- a moze sie niedlugo dowiesz-ale to i tak by bylo za wczesnie na mleko...nie wiem uhu...popatrze w necie co to moze byc i jak znajde dam ci znac..

Wyczytalam i jednak musisz do lekarza. moze to byc przez hormony albo jak bierzesz tabletki hormonalne. ale to nie jest normalne...
wpisz w google :BIALA WYDZIELINA Z SUTKA i tam sa fora i pisza dziewczyny z takimi objawami jak ty masz...

Ostatnia edycja:
jakby to nie była ciąża to wesoło to nie wygląda. Czyli jak ciąża to wesoło a jak nie to.. nie wesoło :-p A fora już poczytałam, ale dziękuje :*
Tabletek hormonalnych nie biorę, bo źle się po nich czuję, a miesiączki mam nieregularne, cykl średnio co 27-31 dni, dlatego gin miał problem z ustaleniem terminu porodu Kacperosa :-D Co usg wychodził inny, ten wg miesiączki pewny nie był, ale.. okazał się trafny. Miałam na 15tego i tego dnia wylądowałam w szpitalu a Kacper był na świecie na drugi dzień rano hehe. Chyba jutro polece po test. Jak sądzicie fajny by to był prezent na rocznice ślubu którą mamy w Walentynki? :-D:-D:-D Jak wynik będzie negatywny, to poczekam bo @ spodziewam się między 5-10). Po @ udam się do cipkologa. W ogole jak robiłam test "z Kacprem" to też byłam chora jak teraz :-D. Chyba zaczynam się nakręcać na ciąże.. Tym bardziej że cycki mam nabrzmiałe, urosły i sporo sikam :-D:-D:-D:-D:sorry2:

Tylko ten wyciek mnie martwi.. na mleko za wcześnie

Ostatnia edycja:
Jeśli wynik będzie negatywny to wam napisze a jak pozytywny to sie pochwale 14tego tak jak mężowi :-D:-D:-D:-D:-D Mój to już dawno chciał 2 malucha.. Wczoraj mnie rozwalił z tekstem, jak opowiadał o tym co w pracy było. Że pokłocił się ze sztygarem bo tamten kazał mu przenosić jakiś tam materiał który powinno się nosić w kilka osób (130kg, a na jedną osobę przypada 30kg). Odpowiedział mu "Chłopie ja mam małe dziecko, chce pożyć jeszcze i je wychować, a kto wie czy drugie nie jest w drodze" :-D:-D:-D:-D:-D:-D

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry