reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2009

Ha, dzis ja pierwsza? :-) Meza do pracy trza wyszykowac - ciezarowka moze sobie poleniu*wac :tak:

To co zobaczylam za oknem gdy sie obudzilam! Dla takich chwil warto wstawac rano - milego dnia wszystkim zycze :-D

beautiful-sunrise-005.jpg

reklama
Hej laski!
Dziękuje za kciuki! jeszcze ich nie puszczajcie!
Sylwia oby Twoje przeczucia się sprawdziły :-) bardzo mi się marzy córeczka, co do hormonów to ja tez ryczek jestem straszny, zawsze byłam wrażliwiec ale teraz to już przesada
Agorana co by dzionek w pracy szybko minął a siły witalne do Ciebie wróciły każdego ranka myśl że przybliżasz się do dnia tulenia maleństwa!
Beatka ja niestety nie wiem skąd może się brać dolegliwość z ręką, poleciłabym Ci jednak kontakt z chirurgiem, co do wrażliwych żył to ja tez po pobraniu zawsze mam sińca i boli mnie zgięcie przez następnych parę dni. A w tym tygodniu czeka mnie właśnie morfologia (nie lubię igieł)

Ja bym chętnie wróciła do łóżka spać, coś mój Tymek miał sen niespokojny i kilka razy w nocy się budził a co za tym idzie ja również. Niestety małżon wyruszył do pracy i zostaliśmy sami. Za to weszłam na wagę i mam 0,2 kg mniej niż w zeszłym tygodniu, hehe nie sprawdzam czy waga nie oszukała bo nie chcę się rozczarować :-D Krwawego kataru dziś ciąg dalszy ale skoro tak ma być to niech będzie, ciesze się ze chociaż z dziąseł mi nie leci bo i tak mam słabe zęby i lęk przed dentystami :baffled:

Witam ciężaróweczki dobrze ze mąż od lutego chodzi na 6 do pracy to mogę chociaż półgodzinki dłużej pospać żeby zaprowadzić Wiktorie do przedszkola
Anika_79 mocno trzymam kciukaski żebyś zobaczyła swoją dzidziunię

Ja jeszcze tydzien do wizyty u mojego szalonego GIN;-);-);-)

hej dziewczynki:-)

u nas w nocy była policja!! gonili jakichś dwóch gości!!! normalnie akcja jak z filmu;-) jeden z tych gości był z sąsiedniej miejscowości i znał te tereny i uciekali przez nasze podwórze bo tu pies zgubił ślad,
ja całą akcję przespałam;-) ale siostra wyszła na balkon i kazali jej wyjść na zewnątrz pytali ją o tych gości i na koniec ją spisali, jak w filmie sensacyjnym:-D

e mama
jeśli chodzi o takie domowe cappucino to polecam marcepanowe jeszcze na mleczku, jeśli ktoś oczywiście lubi takie smaki
Lorien
dużo zdrówka dla Emilki

jeśli chodzi o termin to mam obawy że będę sierpniówką jednak, i nie bardzo mi to na rękę bo na początku września jak już pisałam mam wesele i bardzo chciałabym do tego czasu wydobrzeć i pójść choć na trochę, w ubiegłym roku musieliśmy opuścić 2 a tego bym nie chciała bo to dość bliska koleżanka

aniszka
strasznie niskie masz to ciśnienie... u mnie jest raczej ok choć raz na wizycie miałam bardzo wysokie ale teraz jest na szczęście ok
a bóle głowy mam już od dłuższego czasu choć chyba zaczynają mijać bo wczoraj tylko rano lekko czułam a dziś tez jest dużo lepiej niż wcześniej
Anika
trzymam kciuki za wizytę i córeczkę:-)

Cześć !

HEJECZKA KOSIANE CIĘŻAROWECZKI TE "STARE" I TE "NOWE" ;-)

Z bólem ręki może warto się przejść do internisty, niech to obejrzy, w ciąży często osłabiają się żyły, wychodzą żylaki, robią się hemoroidy więc takich objawów nie wolno bagatelizować.
Beatko mam prośbę, nie używaj CapsLocka do pisania postów. Strasznie bije po oczach:tak:;-)

Ha, dzis ja pierwsza? :-) Meza do pracy trza wyszykowac - ciezarowka moze sobie poleniu*wac :tak:

To co zobaczylam za oknem gdy sie obudzilam! Dla takich chwil warto wstawac rano - milego dnia wszystkim zycze :-D

beautiful-sunrise-005.jpg

jejuuuuuuuuuuu bosko! Coś jak zorza polarna:tak::tak:
Przepiękny widok:tak:
U mnie rano widać tylko sznur ciężarówek jadących na budowę:baffled::-p

Za to weszłam na wagę i mam 0,2 kg mniej niż w zeszłym tygodniu, hehe nie sprawdzam czy waga nie oszukała bo nie chcę się rozczarować :-D Krwawego kataru dziś ciąg dalszy ale skoro tak ma być to niech będzie, ciesze się ze chociaż z dziąseł mi nie leci bo i tak mam słabe zęby i lęk przed dentystami :baffled:

Cześć chudzielcu! Trzymam kciuki za USG!!!:tak::tak: Niech Ci będzie córcia;-):-p:-p

Ja jeszcze tydzien do wizyty u mojego szalonego GIN;-);-);-)

a ja jeszcze cały miesiąc:wściekła/y:

e mama
jeśli chodzi o takie domowe cappucino to polecam marcepanowe jeszcze na mleczku, jeśli ktoś oczywiście lubi takie smaki

kupił z magnezem:tak: i dobrze, bo znowu mi drga powieka więc pewnie mam niedobory:dry:
Jak mi smaki nie przejdą to następnym razem wypróbuję marcepanowe;-):-)

Mój małżonek się rozchorował biedul, gardełko go szczypie i kłuje, odwołał szpital, bo do badania, które miał mieć robione trzeba mieć zdrowe gardło.
Tak więc mam w domu 2 chorusów, małą i dużego.
Ja uciekam przed bólem głowy robiąc sobie co wieczór parówki z rumianku i amolu. Najpierw makabrycznie boli mnie czoło a później przychodzi błoga ulga. Więc mam coś zatokopodobnego.
Zaraz się zbieram na zastrzyk.
Miłego dnia!!!!

Cześć kobity:-)
Anika ja też kciuki trzymam życzę dziewczynki
Agorana dla mnie nie ma nic gorszego niż bycie takim rozlazłym codziennie sobie obiecuję, że zrobie tyle pożytecznych rzeczy i na jakiś spacer pójdę. Kończy się na zrobieniu obiadu i czasem upieczeniu ciasta, które potem pochłaniam jak dzika i idę poleżeć:-(
Valija piękny widok:-) U mnie też dość ładnie ale wieje taki wiatr, że strach wychodzić z domu

A teraz z innej beczki: jak często robicie morfologię i inne podstawowe badania?Chcę wiedzieć, bo mój lekarz nie należy do nadopiekuńczych i lepiej żebym wiedziała co by wymusić na nim jakieś skierowanie.
I jeszcze USG słyszałam kilka razy, że nie należy robić go zbyt często jak to jest u Was dziewczynki?

Hej Kochane :-).

Jak jak wczoraj wyjrzałam przez okno to nie mogłam uwierzyć !!! Śniegu tyle napadało... A ja już chcę wiosnę !!!

Wczoraj byliśmy z M na zakupach i kupiliśmy słodziastego bodziaka dla maleństwa. Niestety rozmiarówka była już tak przebrana, ze najmniejszy ciuszek był na 68 cm. No cóż, troszkę poleży w szafie ;-).
Oglądaliśmy też wózki, łóżeczka ale to na razie tylko tak wstępnie ;-).

Odnośnie krewki, to już jakiś czas temu pisałyśmy tutaj, że małe krwawienia z nosa są normalne u kobiet w ciąży. Ja mam wysuszoną śluzówkę i robią mi się strupki :baffled:. W ciąży też dziąsła stają się bardziej wrażliwe, na szczęście moje póki co nie krwawią.

aniszka - witaj w naszym gronie :-).

annie22 - zazdroszczę takiego męża :tak:.

Lorien - duuużo zdrówka dla Emilki :happy:.

iwon3004 - czas leci strasznie szybko, za chwilkę będziemy na półmetku :tak:.

Anika - kciukasy moooocno zaciśnięte :tak:. Czekamy na wieści :-).

Valija - piękny widoczek :tak:. U mnie za oknem szaro, buro i ponuro :baffled:.

Witam dziewczynki. moj mezus wrocil juz do pracy wiec sie raczej teraz odemnie nie odgonicie na bb.
Anika kciukasy zacisniete. zycze wymazonej córeczki.

jezeli chodzi o nos to ja mam ciagle zatkany, tak jakbym miala katar i dzis przy próbie odetkania go ( smarkaniu) zaczela mi krew leciec. ale przynajmniej wiem zeby sie nie martwic.

Valija tez chcialabym taki widoczek za oknem. a tak to z jednej strony blok, a z drugiej tez blok... ach kiedy przyjdzie ta wiosna.

MamusiaM mnie tez korca zakupy dla dzidziusia ale jakos mam obawy jeszcze. za kazdym razem mowie ze po wizycie u gina jak wszystko bedzie dobrze i na tym sie konczy. ale z mezusiem tez chodzimy i ogladamy wozki, lozeczka i inne rzeczy. juz to sprawia duza frajde.

reklama
Witam się i ja w poniedziałkowy śnieżny poranek:-)

Wprawdzie widoki nie tak piękne jak u Valiji, ale od tego sniegu tak po oczach bije, że przynajmniej nie jest szaro i ponuro jak dotychczas, a to już wdg mnie jakiś atmosferyczny postęp:-):-)

Anika życzę żeby nic miedzy nogami dzidziusia nie dyndało, no chyba że pępowina;-) ja idę w piątek do lekarza i tez po cichu liczę, że już płeć poznamy, dołaczam do Aniki bo też marzy mi się dziewcze:-)

Beatko też uważam że przydalaby się wizyta u internisty , a potem chirurg lub ortopeda, ja mam problemy z rękoma, ale zupełnie innej natury, pourazowe, więc u mnie na tapecie był ortopeda i neurolog

kobitki, wiem że z Was to prawdziwa studnia wiedzy, więc co radzicie na bolace gardło, cos mnie zaczyna łapać, gardziolka zawalone i zaczyna boleć, nie za bardzo wiem co brać, a M w pracy:-( do tego lep mnie nawala, ale na to zaraz apap zastosuje, no i katarek też sięjakos przypałętał:-(

Do góry