• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Lipiec 2009

reklama
Kobitki będzie wszystko dobrze. Nie wkręcajcie sobie sam, bo to nic nie da. Dzidziusie będą wasze zdrowiutkie i ładniutkie i jak zaczniemy się chwalić naszymi pociechami w lipcu na forum to zagrzejemy dosłownie serwery od wrzucania zdjęć.
Grunt to pozytywne myślenie:-):-):-)

Dzińdybry:-)
Chodzę ostatnio spać z kurami, a potem budzę się o 5 i snuje po chałupie:szok: Zyczę Wam miłego dzionka:-)
fela ja też nie robię żadnych badań poza podstawowymi ale chętnie bym zrobiła jednak kasy brak:-(Co do panikowania to szkoda gadać na początku wkręcałam sobie, że mam ciążę urojoną, bo to przecież niemożliwe żeby nic nie czuć:-D usg trochę mnie uspokoiło ale na krótko.Teraz znowu, że chyba martwa bo już 18-ty tydzień, a ja nadal nic nie czuję.Eeeh mówię Wam brak jakichkolwiek dolegliwości to fajna sprawa, bo się człowiek nie męczy itd. ale za to psychika siada strasznie:tak:

Dziewczynki macie jakiś sposób na zaparcia?Ja już czwarty dzień nie odwiedzam WC i męczę się strasznie:-(

Olcia jabłka, śliwki, jogurty - dużo błonnika, czasem pomoże espumisan (możemy brać w ciąży) albo jogurt - ja kupuje activie, herbata koperkowa, spróbuj na czczo zjeść jabłko np.

a tak w ogóle to dzień dobry

wsuwam śniadanko, nastawiam pranie i kolejny dzień pora zacząć. W nocy troszkę przysypało śniegiem więc wyciągnę sanki niech młody ma radochę :tak:
A no i dziś mam gin, ale tylko badanie więc będzie bez rewelacji.

Olcia - jak najwięcej warzyw i owoców - ja odkąd zrezygnowałam dawno dawno temu z mięsa, nie wiem co to zaparcia i zgaga. Jabłka chyba faktycznie czynią cuda - wiem że mój dziadek mając takie problemy jadał jabłko 'na dobranoc' albo pił wieczorem na dobranoc szklankę przegotowanej wody - zawsze na niego działało. Suszone śliwki też są jak najbardziej ok, i jak pisała Anika - błonnik - ciemne pieczywo zamiast jasnego! jakieś mussli, jogurty i ....będzie dobrze.

A u mnie dziś samopoczucie już lepsze - w końcu SPAŁAM!!! z przerwami ale SPAŁAM!! po 4 bezsennych nocach to wyczyn uffff.... Nadal jestem praktycznie głucha ale uszy nie daja mi już tak w kość jeżeli chodzi o ból. Wreszcie widzę światełko na horyzoncie że BĘDZIE DOBRZE! Dzięki za ciepłe słowa - teraz swoim optymizmem chętnie podzielę się z Wami.

Witam,

Na zaparcia, owoce, warzywa. Chlebek słonecznikowy.

Ja mam jeszcze jeden sposób, łyżka musli do śniadania, może być na sucho, może być np z jogurtem :-)

Pozdrawiam

Witam dziewczynki, u mnie przeziębienia ciąg dalszy, aż mi przykro bo nie wyjdę z dzieckiem na dwór a tyle śniegu u nas... no nic odrobimy to sobie na pewno.
U mnie na zaparcia pomagał miód i śliweczki
Miłego dnia lipcóweczki

reklama
Witam w ten sloneczny poranek :-D

Olcia - rowniez polecam jabluszka (zwlaszcza na czczo) i suszone sliwki - na mnie dzialaja cuda a mialam zaparcia bo jak sie dowiedzialam ze jestem w ciazy to jeszcze palenie rzucilam wiec mialam mega problem :baffled:. O dczasu jak zjadam 2-3 jablka dziennie i co drugi dzien kilka sliwek to jest miodzio :tak: Ja podobnie jak Goteczka nie jem miesa (mam super wyniki) wiec pewnie tez warzywka, ciemne pieczywo i duuuuzo (2l dziennie) mineralnej wody robi swoje. Co do ruchow dziecka to zacznij sie martwic jak bedziesz w 22 tygodniu - teraz Twoj skarb nie ma ochoty Cie raczyc kopniakami pod zebra :-D I pamietaj ze pierwsze ruchy to nie sa spektakularne kopniaczki- po prostu czujesz motylki w brzuchu, cos ci sie kokosi pod zebrami - delikatnie ale jednak czuc ze to "zyjatko" a nie jelita :blink:

Goteczka - gratuluje przespanej nocy :-D Teraz juz bedzie dobrze - po kazdej burzy wychodzi slonce, po kazdej zimie wiosna a po kazdej bezsennej nocy upragniony sen :tak:

Stopi,bea - no wlasnie, po co amnio? Ups, chyba ze to zbyt osobiste pytanie :baffled: Widze ze sie laseczki na forum martwia ze maja tylko krew i usg. Ja mam jeszcze usg genetyczne ale glownie dlatego ze jest z 3 i 4D plus nagrywane na dvd wiec super pamietka :tak:

Wszystkim zamartwiajacym sie proponuje programowanie umyslu (to co AsiaJan robi bardziej po ludzki ;-) - kladziemy sie wygodnie na chwilke, zamykamy oczy, bierzemy gleboki oddech nosem do przepony (brzuszek sie unosi) i powtarzamy w myslach lub na glos - mam cudowne, zdrowe dziecko, ktore urodzi sie w terminie i bedzie moim najwiekszym szczesciem, bedzie zdrowe, madre, grzeczne, bystre i wynajdzie szczepionke na raka! :tak:Mozna dodac co tam jeszcze chcecie - ale trzeba to robic minimu mraz dziennie az do porodu - satysfakcja gwarantowana :-)

Milego dnia wszystkim pieknym , madrym i seksownym mamusiom!!!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry