• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Lipiec 2009

juluszka pewnie nie ma sie czym martwic, pewnie malenstwo sie zmeczylo fikaniem, moze ci sie obrocilo, wazne ze je czujesz systematycznie :-D
czytalam ze nalezy sie zglosic do lekarza/szpitala gdy nie czuje sie ruchow w ogole przez 24 godziny

reklama
ponawiam fragment mojej poprzedniej wypowiedzi i prosze o jakieś opinie, bo moze panikuje za badzo.....:-(

Juluszka moze Cie troche uspokoje,
ale u mnie bylo podobnie - mialam takie dwa dni kiedy sie praktycznie nie ruszal i myslalam ze zwariuje ze strachu.... ale w koncu zaczelam Go sama prowokowac do ruchow (czytalam ze mozna glaskac, delikatnie podszczypywac brzusio itd.) i zaczal sie ruszac, ale delikatnie. Na dzis dzien kopie jak szalony, ze zmienna czestotliwoscia, ostatnio upatrzyl sobie prawy bok, i okolice pecherza:-p Ostatnio bylam u lekarki i stwierdzila ze jest wsio OK i Dzieciaczek jest juz prawidlowo ulozony (cokolwiek to znaczy)

Juluszka to jest normalne ze czasami dzidzia kopie mocniej a czasem sa nawet dni ze nie czujesz kopniaczkow.Nie przejmuj sie niczym bo to jest normalne.U mnie jest tak samo. Dzidzia tak samo jak my ma humorki i czasem sie czuje lepiej a czasem trafia ja len i nic sie jej nie chce :).
buziaki i sie nie przejmuj.

Juluszka nie martw się moje maleństwo czasem dwa dni się nie rusza... ale potem to nadrabia, a koleżanki maluszek już od 28 tyg. prawie cały czas siedzi cicho - bo ma coraz mniej miejsca.

Madziola witamy na forum:-)
z tymi ruchami rzeczywiscie roznie bywa. ja np zauwazylam ze moja dzidzia najlepiej reaguje na slodycze. wystarczy np ze zjem kawalek czekolady i po 15minutach juz czuje fikolki w brzuchu.

dzieki za wszystkie wypowiedzi...
juz sie uspokoiłam, najwazniejsze,ze ruchy są a czy są mocne czy nie to chyba rzeczywiście nie ma znaczenia, moze rzeczywiście leniuszkuje teraz, szczególnie,ze ja mam ból głowy od wczoraj i on moze to też czuje...

napisałam "leniuszkuje", bo jak napisałm leniu****e to same widzicie co wychodzi

reklama
Madziolka - witaj!!!!!!!!!!JULUSZKA - nie stersuj sie . Jak dziecko rosnie to ma mniej miejsca do ruszania sie i juz moz etak nie fikac. Ja czasem swojej przez 2 dni nie czuje. Ona lubi ruszac sie w nocy - teraz to juz po 2ej w nocy :-) - wiec czesto nie czuje jej ruchow!!!I tez te ruchy raz sa mocniejsze, a raz takie delikatne ledwo co !! Tak, wiec u Ciebie jest wszystko ok :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry