reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2009

Witam,
Byłam dziś u lekarza no i nic szzcególnego dostałam skierowanie na badania mocz krew i glukoza, ginekolog zbadał potewierdził wczesną ciąże i za miesiąc z wynikami i dopiero założą i też karte ciąży a tak poza tym zo za dwa tygodnie idę przywatnie więc pewie bardziej bede zadowolona z wizyty :-):-)

reklama
dlaczego tak pozno zaloza ci ta karte ciazy??
ja dostalam po pierwszej wizycie:)
tyle ze tu z gory zakladaja ze wszystko jest i bedzie ok:)
takie dobre nastawienie:)

dlaczego tak pozno zaloza ci ta karte ciazy??
ja dostalam po pierwszej wizycie:)
tyle ze tu z gory zakladaja ze wszystko jest i bedzie ok:)
takie dobre nastawienie:)
U mnie też była to pierwsza wizyta, ale w pierwszej ciązy też mi tak załozyli wiec chyba u mnie w przychodni to normalne :tak:

Jeszcze nic nie mówili na temat terminu tylko lekarz zerkną w taki trminarz do wyliczania, ale z moich wyliczeń 2.07.2009 pewnie za miesiąc bedzie bardziej wnikliwy wywiad. Jak narazie idę jeszcze prywatnie i wtedy zobacze gdzie bede prowadzić ciąże ;-)

Cześć Dziewczyny,

Widzę, że wszystkie ciąże przeżywamy podobnie, albo zero dolegliwości albo jakieś minimalne. Myślę, że nie ma co się tym martwić a wręcz cieszyć się należy, oby tak dalej ;-)Ja w poprzedniej ciąży też się świetnie czułam (pomijając ostatnie miesiące), urodziłam zdrowego, cudownego chłopczyka.Wierze, że teraz będzie tak samo, tylko z dziewczynką :-);-), choć jak będzie chłopczyk też będę szczęśliwa.
Witam nowe oczekujące.

Witam wszystkie mamy lipec 2009 i nieśmiało również się dopisuję. Termin wg kalkulatora babyboom na 12/07 ale wg mich obliczeń może nawet tydzien później. Najśmieszniejsze jest to, że jestem także kwietniową mamą z tego roku, tzn mam niespełna 7mio miesięcznego synka :-) Także zaszaleliśmy na całego ;-)
Ale oczywiście bardzo się cieszymy, po cichu liczymy na córeczke, choć jak będzie drugi łobuziak tez będzie zabawnie. Tak jak Wy nie brakuje mi także obaw i niepokoju, tym bardziej, że w zeszłym tygodniu, nie wiedząc, że jestem w iąży miałam robione badanie rtg klatki piersiowej :-( A to ponoć niebezpieczne. Najdziwniejsze jest to, że mimo, że miesiączka jeszcze się nie spóźniała, testy wychodziły negatywnie, łącznie z BetaHcg! to naszedł mnie straszny niepokój potem i mimo, że nawet lekarz przekonywał, że nic nie wskazuje na ciąże na którymś z kolejnych testów pojawiła się druga kreska...! Także od początku z przygodami. Mam nadzieję, że dalej będzie spokojniej...Lekarz twierdzi, że zarodek był jeszcze zbyt mały, żeby cokolwiek mogło mu zaszkodzić. Ale wiadomo, złe myśli nieraz nachodzą. Cóż, postraram się je zwalczać i myśleć pozytywnie dla mojej fasolki, no i męża i synusia.
Mam nadzieję, że jako taka świeżo upieczona mama będę Wam czasem pomocna:happy: Służę radą jakby co.
Generalnie ciąża to nie jest raj - przynajmniej nie zawsze, ale potem...jest z dnia na dzień coraz piękniej! Pozdrawiam Was.

reklama
Witam wszystkie mamusie:-).
Ja po wizycie, wszystko jest dobrze, miałam usg, widziałam moją fasolkę, ma piękny pęcherzyk żółciowy. Według usg ciąża ma 6 tyg. i 5 dni. Następna wizyta 8.12. Mi też jeszcze nie założono karty ciążowej. Raczej u nas tak jest, lekarze zakładają dopiero przy drugiej wizycie.

Do góry