reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2009

dziś w domu nudno , bo M ma zjazd, ale za to mam córcię, która mi ubarwia życie :-D:-D:-D
Julka teraz śpi, a ja mam już zrobione kluski śląskie i sosik dla Julci, gołąbki dla nas, no i pranie. Jak zjemy obiadek to planujemy spacerek, oby tylko się nie rozpadało :-)

reklama
Witam!
Dawno mnie tu nie było, ale w tygodniu się jakoś słabo wyrabiam ze wszystkim, z resztą jak włącze tylko komputer to mały mi wszedzie klika wszystko wylancza wiec to nie ma sensu.
U nas dzis pogoda do bani, zimno i pada... ale jestesmy u mojej mamy, wiec czas jakos leci,
jutro mam badanie glukozy fuj jak o tym mysle to mi nie dobrze, mam nadzieje ze bedzie ok,
u mnie brzuch trochę się zaokraglił ale jest na pewno mniejszy niz jak bylam z kacperekiem w ciazy, ale mała już fajnie daje czadu, kopie i kopie.

no i niewiem co mialam jeszcze napisac,
buziaki!!!

Fajnie, Ada , ze wpadłaś. A gdzie zdjęcie Twojego brzuszka, które nam obiecałaś?

Mój jest OGROMNY. Rośnie z dnia na dzień. Od poczatku ciąży przytyłam już 5 kilo:szok:

Mężusia jeszcze nie ma, ale pewnie juz do nas jedzie. Zosia mi jeść nie chce- może o przez ząbka?:confused: Druga górna czwórka idzie, jedna juz sie przebiła.

A teraz mojej dziecko bawi sie samochodzikiem- jak zwykle- albo lala, albo samochód i tylko ciągłe brrrrrrrrr słyszę. Zaraz będę musiała ją przebrac pewnie, bo jak robi to swoje brrrrr to sie zawsze strasznie zapluje:sorry:

Zamówiłam sobie materiały do kartek świątecznych- stempel niestety tylko jeden mi do gustu przypadł:confused2: Ale zamówiłam tez piekny papier i kilka pierdułek. Cóż- zamówiłabym więcej, ale wszystko kosztuje niestety, wiec będę sobie radzic z tym , co mam:tak:.

Cos ostatnio Kamlotka nie zagląda, Maylaszek też- zapracowane dziewczyny pewnie:cool2:

No nic, trzymajcie sie cieplutko-ide sie z dzieckiem pobawic.

Witam
jakoś ostatnio ciężko mi się do lapka dopchać, w ciągu dnia Tosia domaga się zawsze czynnego udziału a wieczorem jak widzę wreszcie męza to chwilę z nim zagadam i idę spać. Widzę że u naszych maluszków teraz 4 wychodzą, biedaki malutkie. buziaki dla tych ciężko to znoszących.

A ja dowiedziałam się, że będzie druga dziewczynka:-D oj będzie miał z nami tatuś wesoło:tak: A brzuszek podobnie jak u dmuchawca ogromny, znacznie większy niż w poprzedniej ciąży, bo wtedy dopiero w 7 miesiącu było widać że jest okrągły.

A dzisiaj kupiłam sobie narzutę na łóżko
Narzuty Kolekcja 2010- Mariall Polska - Fotosik.pl
Ściany są ciemne bordo i meble bardzo ciemny brąz. Zastanawiam się w jakim kolorze dać do tego zasłonki. Podobają mi się ciemne, ale pokój jest od północy, więc boję się że będzie jak w grobie, a jakoś zupełnie białe mniej nie przekonują. Doradzcie co sądzicie.

Hej dziewczynki:-)
U nas wszystko dobrze poza troche jęczacym dzieckiem bo czwóreczka dokucza,jeszcze cała sie nie przebiła i dlatego dzis mało spałam.
Ale za to po połodniu z Alanem przyciełam komara;-)
Ja mało zagladam bo w wolnej chwili ogladam autka na allegro.Dzis z giełdy znowu wrócilismy z niczym.Ale jak fundusz niewielki to ciezko znalezc cos w miare dobrego.Mężowy napalił sie na jednego ale jeszcze musze przespac sie z tym bo kaska wieksza niz mamy.
Widze ze prawie same brzuchatki dzis tylko zagladają.Prosze tam dziewczynki brzuszki pogłaskac od cioteczki:-)
A moze tak bym się umyła i położyła bo jutro bede po połudiu znowu szukac poduchy:-p
Dobranoc :-)

Ku ku ryku !!!:-D:-D:-D

Pobudka wstać ! Koniom wody dać! :-)

Mój humor dzis wyśmienity-jak widać:tak: A wszystko przez mężula- wrócił, przytulił i wszystko gra:-)

Vioreczka- ciemne zasłony moim zdaniem odpadają- naprawdę będzie grobowo.:sorry2: Najfajniejsze byłyby nawiązujace do narzuty- czyli biało-czarne:tak:Nawet niekoniecznie w pasy. A firane planujesz? Bo do firany moze faktycznie białe zasłony nie za teges. Co innego bez firan- wtedy nawet czysto białe będą sie fajnie prezentować.
Bo jesli masz tak ciemne ściany i meble, to potrzeba jakiegos jasnego akcenciku- ja bym widziała własnie taką narzutke jak kupiłaś, małe białe(albo biało-czarne), puchate dywaniki i białe zasłony plus białe pierdółki stojace nan półkach- typu rameczka na zdjącia , flakonik i takie tam;-):-)

A pogoda od kilku dni taka sama-leje i już- kurcze, mogłoby przestac na troszkę:sorry2:

Zaraz bede piła kawusię:tak: Kos sie przyłączy?

No, Kobitki-weekend sie skonczył- trzeba brac się do roboty i pisać, pisać, pisać:-D
Ewa, Agnieszka, Beatki i inne mamy nie pracujące (albo pracujace w księgarniach:-D czyt. mające czas na bb;-))- BACZNOŚĆ! SPOCZNIJ! W STRONĘ KOMPUTERA ZWROT! DO BB-WARTY MAAARSZ!:-D

oj, lubię Was straszliwie...:-)

A dzień doberek:-)
Aniu konie juz napojone:tak:
Gratuluje humorku bo przy takiej pogodzie to ciężko wykrzesac entuzjazm:tak:
Mi się spasło 2 kg:zawstydzona/y:ide zjesc jakies bez weglowodanowe śniadanko bo brzuch jak w 5 miesiącu conajmniej.Kurcze mi od razu w kałdunek idzie.:wściekła/y:
Ja w poniedziałki nie pracuje wiec jeszcze tu będę:tak:

Ania my też Ciebie bardzo lubimy :-)

Vioreczka, gratuluję drugiej córci :-) Tosia będzie miała kumpele na dyskoteki :-D:-D a zasłonki hmmm, mi się podobają firanki a zasłonki tak srednio, chyba że takie podwójne firanki. Nie wiem jak to opisać, ale widziałam u nas w sklepie zaje... firnaki w kolorze ecru, a do nich doszyte jako zasłonki ciemne w jasny wzór lub odwrotnie, a wzorem była gałąź drzewa na całej długości. I tak firanki mogłaś puścic luzem, a zasłonkę spiąć na dzień i pięknie wyglądało, albo puścić na noc i mieć standardowe sztory czy jak to się tam pisze :-D cena jednej to 50zł a na okno by 2 potrzebne były. Pewnie na allegro coś fajnego znajdziesz :-)

Beacia, ja też przytyłam i też mi w brzuch poszło i też jak w 7 mcu wyglądam. No Ty jak w 5 ja dalej bo mam bębnisko jak ta lala. A to zasługa męża i tego że nakupował słodyczy ciasteczek itp i jedlismy 2 tyg bleeeee

Wogóle czuję się jakbym w ciąży była, owu była ok 1-3 listopada, cycki jak donice wielkie i ciężkie, bolące, brzuch pobowela (a od porodu nie bolał ani razu:confused:) do tego mam nerwy co chwila sama nie wiem dlaczego i na co. Jak mąż mi zrobił kuku na dole to go zatłukę :-D

Witam witam mamuśki, wszystkie od rana zapracowane i cisza na forum. Ja właśnie położyłam dziecko spać, dzisiaj znowu uziemione w domku, bo leje bez jednej przerwy, nawet porządku z kwiatkami nie mam kiedy zrobić bo od kilku dni ciągle deszcze grr:wściekła/y:
Aniu, Beata26 teraz to mi dałyście do myślenia, wcześniej miały być same zasłonki, ale hmm może i z firanami:confused: No dzisiaj będę okupować allegro, zobaczymy co uda się znależć:blink:
Postanowiłam trochę pochodzić na basen przed porodem i co, dzisiaj dzwonię a oni odwołali zajęcia dla ciężarnych bo grupa była za mała:no:. Ale nie ma tego złego... mężuś obiecał że będzie trochę wcześniej wracał z pracy i na 18 będziemy chodzić w 3 na basen. Raz jedno kąpie się z Tosia a drugie pływa, a raz drugie... zobaczymy:cool2:

A i jeszcze szuakm sobie jakiegoś dorywczego domowego zarobkowego zajęcia, nie potrafię tylko o domu i dzieciach myśleć...tym bardziej że kaska też dla drugiej niuni się przyda. No i narazie nie mam pomysłu... kombinuję sobie co ja bym chciała w życiu robić...ehh chyba samotność mi odbija.

reklama
czesc

wyszlam z mala na spacer a tu zywej duszy nie ma... gdzie te mamy z dziecmi???? czy jak deszcz pada to jzu nikt nie wychodzi???????????????

VIORECZKO jak sie Tosia miewa?? U was duzo sie dzialo... mnie akurat nie bylo .na BB, ale jak wrocilam i poczytalam to sie poplakalam... Masz dzielna corcie, a Ty to jzu wogole jestes mega dzielna!!! p.s. Ty mieszkasz gdzie w warszawie, albo okolicach???
Gratki drugiej cory - zazdroszcze!!!

ANIA a u Ciebie kto mieszka w brzuszku???

Do góry