reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Lipiec 2010

hejka!
mialam dziś sporo spraw do pozałatwiania, wizyta u mamy i tak zle3ciało że teraz dopiero dojechałam do domu, jutro palcem nie rusze:-) nawet małym:-)

idę się położyć i odpoczywać,miłego wieczorku

reklama
tweenie wiem co przeżywałaś, miałam taka jazde tydzień temu.Środa juz za chwilę i twój lekarz Cię uspokoi na pewno że wszystko jest dobrze, lekarz widać nie chciał się wtryniać w kompetencje prowadzącego który w końcu prowadzi ciąże od początku i ma jej całościowy obraz. Moja malutka przy pierwszym genetycznym w 14 tyg. się nie ruszała choć inne maluszki fikały kozły przy badaniu a teraz kopie zołzunia że hej:-)więc główka do góry, będzie dobrze.

Dzięki bardzo :) od razu mi lepiej :-)

matko, ale mi się przysneło:-D spałam prawie 3 godzinyy:szok: głowa mnie bolała i się połozyłam, ale nie przypuszczałam, że obudze się jak już będzie ciemno...
tweenie dobrze, że serduszko bije, mam nadzieje, ze twój lekarz powie, że wszystko ok...3mam kciuki

Dziewczyny mnie tez rozłożyło-nagle drescze,bóle mięsni i ból krtani i kaszel.No masakra-okropnie się czuję.Mama moja zaraz ma mi przyniesc jakis syrop dla kobiet w ciązy-*spam*.A moze wiecie co mogloby pomoc na krtan?Moze coś do płukania?
Już wiem dlaczego taka zmęczona byłam po spacerze:-:)-:)-(

madzik a boli Cię gardło?jeśli tak to płucz wodą z solą, albo rumiankiem. Na krtań też pewnie pomoże...pewnie jakieś specyfiki z mleka miodu i czosnku by Ci pomogły. Mi gin powiedział, żebym w razie czego wypiła wapno-wzmacnia...

A mnie ostatanio często zgaga pali, jem migdały i przechodzi ale potem zaś wtrombole czekolade, albo batona i wraca

keeejt nie martw się, ja też długo nic nie czułam albo czułam tylko lekkie muśnięcia, przelewania i tak ze 3 tyg,a teraz od 4 dni jak zaczął kopać i to tak nagle że az sie dziwie, i to kilka razy dziennie, super uczucie, więc tak porządnie to zaczął sie ruszać od 22 tyg:-)

kasik1106 ja mam tak samo,słodycze bym mogła jeść non stop, a owoce tak średio,ale jem dziennnie,bo to witaminki najlepsze teraz

mammi nawet nie mów, ja też mam smaka na pierogi ruskie,będę znowu robić tylko niewiem kiedy, zrobie chyba od razu ze sto, to będę miała zapas, i zapraszam oczywiście:-)

Tweenie maluszek pewnie zdrowy, ale życzę żeby się dużo ruszał mamusi w brzuszku zebyś się nie martwiła

Madziu zdróweczka koleżanko, kuruj się!!!!!!!!!!!!!!

Tweenie ja dzisiaj byłam u położnej-zmierzyła tętno maluszkowej i powiedziała,że to jest miarodajne badanie na tym etapie, więc najważniejsze, że bije!!
Madzik ja na krtań robiłam inhalacje z soli emskiej i pomogło.

Dzisiaj dostałam od położnej kilka gazetek i próbki dla maleństwa, z allegro przyszły zamówieone ubranka-generalnie fajny dzień:-)

Ashika a ja na Ujastku byłam ,a nie na Kopernika:-p Powiem Ci,że wrażenia nawet całkiem,całkiem;-)Ale wiem ,że Ty już swoją opinię na temat tego szpitala masz i pewnie jej nie zmienisz.To tak jak mnie -nikt już nie nakłoniłby do porodu w Żeromskim
Pewnie tak jest ;-) w sumie na kopernika narzekaja ale jakos nie widzialam tam nic co by mnie straszylo pewnie ze remont by sie przydal ale coz ... podobno za 3 miesiace zaczynaja ale nie wiem czy remont czy przetarg moze przy odrobinie szczescia zalapie sie na wyremonbtowana sale ;-) nie licze na to :-)

a my spędziliśmy wczoraj trochę czasu na ostrym... Mój maluch od tygodnia się nie rusza, mimo, że wcześniej go czułam. W szpitalu dostałam po głowie, że tak późno przyszłam i przeżyłam chwilę grozy - podłączyli mnie do dwóch różnych ktg a tam cisza :/ dopiero na usg okazało się, że serduszko nadal pięknie bije :) A malec i tak się nie ruszył, jak go sondowali... Lekarz nic nie chciał więcej powiedzieć, poza tym, że serce bije, jak powinno i czekam teraz do środy - mam wizytę u swojego lekarza.
Po tym usg, jak zobaczyłam bijące serduszko uspokoiłam się znacznie, ale nadal został niepokój - dlaczego tak długo się nie rusza, dlaczego podczas usg się nie poruszyło :-(

nie boj nic moje sie tez na usg nie ruszalo moze akurat spalo a ruchow tez dobra chwile nie czulam a wszystko jest jak najlepiej, ty jak sie zmeczysz to tez troszke inaczej organizm reaguje na wszystko wlacznie z ruchami dzidzi

Zrobilam pranie i padam :-( ehh bez sensu jakos tylko odebralam malego z przedszkola zapisalismy sie do biblioteki troszke poodkurzalam i koniec moich mozliwosci bo czuje ze troszke przesadzilam ale M sie nie przyznam nie mam najmniejszego zamiaru :zawstydzona/y:

reklama
ashika masz szczęście że nie mam numeru do twojego M bo sama bym mu doniosła:angry::-p

madzik na gardełko woda z solą a poza tym wapno rutinoscorbin mleczko z miodkiem i czosnkiem - ja tak się kurowałam. Aha na katar maść majerankowa.Mam nadzieję że szybko się wykaraskasz z choróbska.

Do góry