reklama

Lipiec 2010

reklama
dziewczynki ja przepraszam, bo czuje sie taka troche zganiona. Widac sie zadomowilam, a do konca nie poczytalam o zasadach tu obowiazujacych. Staram sie oddzielac tematy, ale jak pojawia sie linki jakies w trakcie dyskusji to chyba nie jest nic zlego, nie?
Z tym tematem oddzielnym tez wielkie przepraszam, nawet nie przejrzalam, ze emih swietnie zrobila to co chcialysmy dzis odnowic, pojawila sie na glownym watku prosba o stworzenie takiej listy, wiele osob bylo za, dlatego tak sie to potoczylo.
No wiec tak.
sorrka,
skruszona Milenka

a mi sie Martyna podoba :tak:

anetka Ja Ci pisalam rano o tych dusznosciach ale chyba nie doczytalas bo tyle postow bylo ...
Wiec u mnie rozno jak weszlam w3-ci trymestr zaliczylam podobne dusznosci co Ty :baffled:
Pisalam tutaj co to jest i wogle ...
Tak wie wiedze ,ze i Ciebie 3-ci trymestr tak "przywital "
No i niestety czasem to mam ...i najczesciej w nocy ..wtedy musze siedziec bo jak leze to mam wrazenie ,ze dusze sie ...
A jak w dzien mnie zlapie to siadam i gleboko oddycham albo okno sobie otwieram ,..
Uczucie dziwne brak powietrza....
Mam nadzieje,ze nie czesto bedzie tak dusic bo jak mi kiedys tlenu zabraknie ;-);-)

Vanillka tez tak mam od kilku dni z tym oddychaniem!! Tak jakostchu nie umiem złapać bo mi przeponę zatyka! koszmarne to!
Ale na to chyba nic sie nie poradzi!

Miluszka - nie musisz przepraszać!! PO prostu jak cos chcesz dodać to proponuję na odpowiednim watku i wszytko bedzie ok!!

Dzieki za Wasze opiniie z imieniem ja obstaję przy Martynce (zawsze mi sie podobało) a M stanowczo przy Anicie!! Tak jak wczesniej juz pisałam bedzie trzeba monetą rzucić hihihi!! A kiedyś jej o tym powiem: i tak mama z tatą wybrali Ci imię!!

Ciekawe jak tam nasza świeżo uopieczona mężatka Kama!!!! Troche kiepska pogoda byłą w poniedziłek!! Ale w końcu lany!!

wróciłam od lekarza - dziecku nie zaszkodzi moja nadczynność jelit, czyli kamień z serca :) Mam tylko się nie odwodnić, nadal sączyć elektrolity i dodatkowo jeszcze łykać jakieś tabletki na uzupełnienie flory/fauny żołądka. I tyle :)
Diety marchewkowo-ryżowej też nie muszę trzymać, bo i tak się nie sprawdza. Wiadomo, darować sobie kapuchę itp, ale żeby specjalnie się katować, to też nie :)

a co do duszności - ja już od połowy grudnia tak mam, za tydzień mam w końcu kardiologa (mam nadzieję, że i tym razem nie odwołają wizyty w danym dniu...), bo u internisty na ekg wyszło, że mam jakąś arytmię...

Wstąpiłam do sklepu i wykupiłam pół półki z kefirami - to a propos uzupełniania tej flory. Mam wrażenie, że zejdę po tym, ale co tam...
Byłam też w aptece i kupiłam małe opakowanie (5szt) tych podkładek (czy jak się to nazywa) na łóżko i jeszcze paczkę tych wielkich z belli. M jak wróci i zobaczy, to z krzykiem z domu zwieje:-D

no boże jak dobrze ze i wy macie te dusznosci( znaczy dobrze ze nie jestem sama) w pewnym momecie myslalam zeby poprosic eM o zawiezienie mnie di szpitala bo myslalam ze to serce mi chodzic przestaje. Nie moge lezec na plecach tylko na boku, ledwo mam sile sie czasem podniesc, a jak mnie dopadnie to tylko na siedzaco i to mocno pionowo.

No i nie wiem juz jakie mam pozycje w nocy przyjmowac, bo ciagle spie na lewym boku, a na drugi dzien nie moge chodzic bo tak mnie lewe biodro boli.

I ponawiam pytanie, czy ktoś miał moze problemy z piaskiem w nerkach ??

supcio nie wiem, czy jest różnica między piaskiem w nerkach w ciąży, a nie w ciąży. Moja siostra i mama mają, przypadkiem stwierdzono, ale nic im nie dolega, nic nie mają z tym robić

Supcio ja jako dziecko miałam piasek w nerkach-i kazali duzo pić żeby się wypłukał i tyle.A pisek to jest mniej szkodliwy niz kamienie bo jest duzo mniejszy -tak moim rodzicom to wtedy lekarz tłumaczył
Tweenie dobrze,że byłas u lekarza-pewnei jesteś spokojniejsza!!
A widzę że te duszności to duzo z was ma-ja też tak mialam jak mi się brzuch podniósl ,a teraz jakoś jest ok!

supcio nie wiem, czy jest różnica między piaskiem w nerkach w ciąży, a nie w ciąży. Moja siostra i mama mają, przypadkiem stwierdzono, ale nic im nie dolega, nic nie mają z tym robić
- tez nie wiem czy jest roznica, problem si epojawia, gdy w nerkach sa kamienie, sam piasek nie jest szkodliwy i duzo z nas go ma! Trzeba zapytac lekarza, co zrobic by go zmniejszyc.

reklama
Rety ,wiec nie jestem sama z moimi dusznosciami !!!
Ja to na plecach dluzej jak kilka minut nie mogle lezec bo dusi mnie ...
ogolnie noce sa do bani bo nie wiem jak mam spac ;/
i tak cala noc z boku na bok ...ciekawe ile moje drewniane lozko jeszcze pociagnie :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry