reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Lipiec 2010

ewcik na ta joge to ja moge za ciebie pojsc ;-)

dzamena wspolczuje opryszczki-mnie sie na ustach nie robi tylko na brodzie :angry: nienawidze tego

reklama
ewcik na ta joge to ja moge za ciebie pojsc ;-)

dzamena wspolczuje opryszczki-mnie sie na ustach nie robi tylko na brodzie :angry: nienawidze tego

louise to zapraszam:-D

dzamenka ja też w ciąży miałam kilkakrotnie opryszczki (już nie mówiąc, ze przed ciążą też-pomagały mi plastry Compeed, można je spokojnie stosować w ciąży:tak:

A ja nie czuję czkawki małej, jakaś widac gruboskórna jestem:-D

emih no własnie ta obawa przed skurczybykami:baffled:a potem tez nie wiem jak to będzie, myślałyscie o antykoncepcji?mój M nie chce żebym tabletki brała bo szkodliwe, jak mówi będziemy uważać - w sumie nam się ta metoda sprawdziła przez 2 lata:-ptylko że wtedy wychodzilismy z założenia że jak będzie to będzie bo i tak mielismy malucha w planach a teraz nie planuję w najbliższym czasie kolejnego (chyba że się ten burak rozmyśli:dry:)więc nie wiem już sama. Może spiralka na 3 lata?ale o tym wrastaniu usłyszałam i się przeraziłam:szok:I M też mówił mi kiedyś że dziwnie by się czuł ze świadomością że coś takiego tam jest, no ale coś trzeba wybrać:dry:czemu dla nich nic nie ma:wściekła/y:najgorzej przed pierwszą miesiączka która nie wiadomo kiedy będzie, z Emi dostałam chyba jak miała ok. 7 miesięcy. Jak myślicie?
He he wogóle zakładając że nie będziemy tak padnięte ze nam wogóle sex będzie w głowie:-D

jesli chodzi o antykoncepcje to ja bralam tabletki potem przeszlam na plastry i teraz tez bralam tabletki i jak urode to tez. Wiem ze sa jeszcze zaszczyki ale raczej sie nie skusze. a na spirale tez nie bo wiem ze moze tam na broic rowniez. A jesli chodzi o uwazanie to ja jestem przeciw bo ani to zadna przyjemnosc jak ci wychodzi w najlepszym momencie. Wiec wole juz sie faszerowac.
A co do okresu to ja dostalam jak przestalam karmic i odstawilam tabletki.

Jesli chodzi o czkawke to moze czasami czuje ale bardzo zadko u malego to wogole nie czulam.
A co do seksu to ja mam ochote ale jakos mi ciezko jest i nie wygodnie w pierwszej ciazy wszytsko bylo inne i nie bylo mowy o humorkach jakis podejrzec cukrzycy i wiele innych rzeczy i seks byl lepszy i mozliwy a teraz ah szkoda gadac.

Witam.. wczoraj miałam taki fajny dzień tak dużo zrobiłam tak dużo mi się chciało i na dzisiaj sobie tyle zaplanowałam... tylko, że dzisiaj wstałam i niestety nic nie zostało z wczorajszego entuzjazmu!!! DEPRESJA - przynajmniej na razie..
Miłego dnia życzę!!

Hejka :happy:
Jem sniadanko i juz mi niedobrze :baffled:
kurde co rano mi niedobrze !

Mi tez czas zasuwa :tak:
Wy mowicie ,ze suwaczek Was goni ,a co ja mam powiedziec .
Maj zleci i polowa czerwca bede juz miala dwojke dzieci :baffled:
Choc zimowe miesiace szybciej mi lecialy jak teraz te cieple .

dzamena Ja wstalam z wielkim pryszczem kolo ust !!!!!!!!
na poczatku myslalam ,ze to opryszczka ,a to taki syf wielki ...
pryszcze mi powracaja,mdlosci ,sen co jeszcze ??

u nas pogoda dalej swietna .

dzisiaj musze ruszyc dupsko na dwor z dzieckiem .Ale tak mi sie nie chce :baffled:

louise oj tak ,fajnie sie potem godzi :tak:

Witam.. wczoraj miałam taki fajny dzień tak dużo zrobiłam tak dużo mi się chciało i na dzisiaj sobie tyle zaplanowałam... tylko, że dzisiaj wstałam i niestety nic nie zostało z wczorajszego entuzjazmu!!! DEPRESJA - przynajmniej na razie..
Miłego dnia życzę!!

to ci zycze poprawy nastroju...ehhh z ta depresja to niefajne jest...u mnie odpukac mam przewaznie b dobry humor albo co najmniej dobry. moj Stasiek to sie chyba szaleju najadl...nie wiem co mu sie stalo ale wczoraj to wierzgal jak wariat-chyba z radosci ze sie te łomoty weselne skonczyly-caly bozy dzien mnie kopal non stop bez przerwy i w nocy jak sie budzilam to tez kopy szly...kiedy to dziecko spi...???? az sie w nocy zalilam Mkowi ze nie wiem czy Stasiek padaczki nie ma czasem... ahai chyba sie przesunal w poprzek bo kopie w 2 roznych stronach brzucha prawie juz po bokach moich....
trzeba by sie umyc...i zmienic szlafrok i koszule nocna na stroj wyjsciowy czyli dresik moze....

vanilka juz niedlugo a nawet w lozeczku sie bedziemy godzic z M-kami ;-) :-) bo ja tak jak i ty jakos ochota na sex mi przeszla. i te pozycje dostepne mnie jakos nie urzadzaja-nie lubie jak mam cos narzucone-wole spontan ;-)

Ja tez sie witam :))
U nas pochmurnie i brzydko dlatego dzisiaj siedzę w domku bo wczoraj brzuch mnie bolał, ale chyba od truskawek bo za dużo zjadłam a juz tak ostatnio miałam po nich............
Głowa mnie cos dzisiaj pobolewa, ale nie ma się co dziwić-pogoda straszna.
Patrzyłam na pogodę na weekend i nie ma byc tak źle teraz, więc jest nadzieja.
Tweenie powodzonka na wizycie!!
Dzamena równiż polecam plastry na opryszczkę Compeed
Ok zmykam na śniadanko

Nie sposob nadrobic wszystkich postow. Zdrowka i cierpliwosci zycze wszystkim cierpiacym. Mnie dzis boli glowa, a mam full roboty. Musze ogarnac chate i spakowac sie. Otwarta przestrzen powietrzna oznacza, ze moj maz wylatuje w podroz sluzbowa a ja wsiadam z mlodym w auto i smigam do rodzicow. Dalej ze mna nie gada, ale pozwolil sobie na uszczypliwa uwage wczoraj, ze w domu ledwie czlapie, ale 500km sama samochodem jechac moge. Wkurza go fakt, ze za kazdym razem jak on leci, ja jade do rodzicow. Srednio raz na 5 tygodni.
Co do wczorajszego wieczoru ja ogladalam juz chyba trzeci raz Wzgorze Nadziei i splakalam sie okropnie. Jakos mnie nie smieszy ten KSD. Teraz jednym okiem ogladam na TVN Style i program dla mam. W koncu pietnuja pasienie dzieci. Co czwarte dziecko w Polsce ma nadwage. Strasznie mnie to wkurza jak widze male grubaski i mamusie dopasajace ja buleczkami z nutella w piaskownicy.
Co do opryszczki mi tez pomagaja plasterki, wiekszy klopot mam z cera, wokol nosa i ust wyglada koszmarnie. Suchy brzuch smaruje Ziajka Mamma Mia jest rewelacyjny. Nie klei sie, ladnie pachnie, szybko wchlania i nie kosztuje fortuny. Brzuch twarnieje mi kilka razy dziennie, ale szybko mija. Na razie nic nie biore na to. Czkawke mamy czesto:)
No, uzewnetrznilam sie.

Hura nadrobilam was dziewczynki!!
A i jeszcze do niednego napisze jesli chodzi o porod i znieczulenie to w naszym szpitalu daja tylko tym co chodza do szkoly rodzenia przy szpitalu naszym a tak to nie daja i z tego co wiem nawet kupic nie mozna. A sale jakie mam to nie wiem wiem ze na NFZ platne ale na NFZ moze byc przy tobie bliska osoba a ze mojmaz sie bal wiec byla moja mama i teraz tez bedzie i nie bylo zadnego zakazu. A po porodzie tez sa sale na NFZ i platne i tutaj chyba sie zdecyduje na platna koszt 150zl za 3 dniowy pobyt bo tyle u nas trwa.

Oki to sie napisalam a teraz uciekam sie ubrac bo jeszcze w pizamie az wstyd i z malym ulepic cos z plasteliny bo wczoraj kurier mi przyniosl ksiazeczki co mozna zrobic z plastelliny i papieru za 9,90 sie oplacalo.

Pozdrawiam i zycze milego dnia no i usmiechow na twarzy a nie depresji.

reklama
Do góry