Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
:-)
Jutro Leszka free się opiję, bo już mam dość tego kapania w łazience...

i mimo że ja nie palę, a D okazjonalnie i tylko w oknie, a najlepiej na klatce, zeby na mnie nie kopcić, to ja jakoś nie wiem, gdzie ta kasa z fajelk się podziewa- żałuję, ze nie założyłam sobie skarbonki takiej-byłoby tam teraz kasiory że łoooo
po porodzie i ewent karmieniu chciałabym tak imprezowo tylko palić własnie-zobaczymy, a co do zapaszku petowego, to mnie też nie śmierdziało, jak paliłam, a teraz jak D na strzelaniu się nakopci, to ja nawet czuję smrodek ciuchów leżących w pralce-taka wrazłiwa się zrobiłam
ja poczekam z Tobą do lipca- już niedługo, a poza tym u nas jest w next weekend piknik lotniczy, na który chodzimy z D co roku robić fotki ze znajomymi ze stowarzyszenia, więc sama rozumiesz- wcześniej nie mam czasu na poród
z tych zakupów Twoich nie kupowałam wacików, prześcieradła mam 2 frotkowe, ceratkę foliową jako zabezp. materaca, podkładów do przewijania mam chyba z 5 szt, do tego 5 takich na łóżko dużych ( ale u mnie w szpitalu dają), wkładów poporodowych mam 4 paczki-4o szt, gaziki z apteki też mam, śliniakó z 10-różne, wszystkie w prezencie dostałam- z folią i bez, bawełniane, frotkowe, myjkę mam-nie wiem czy będę używac, ale kupiłam bo ładna:-)

Tylko watpie aby mała sie mnie posłuchala

skończy nam się laba
a czemu jutro, jak to? jeju, kto by pomyślał że jutro Julcie będziesz tuliła

tylko M cos nie okazuje entuzjazmu, chyba się boi, jutro go zagadam
ale nie będę teraz szukała przyczyny bo nie mam czasu
trudno, będę kasować jakoś.

i ten balsam hipp znika raz dwa znaczy wchłanie się, jest taki lakby pudrowy czy co, nie wiem jak wytłumaczyć, mam ubogie słownictwo widać
he he fałszywe lipcówki a żebys wiedziała
no nie dziwie się twoim nerwom ale jak ewelad chyba napisała może i lepiej niż miałabyś tam leżeć i się stresować

g~ąbki/myjki nie kupuje, siedlisko bakterii jak się baaardzo nie dba o wyparzenie potem ale lepsza myjka wrzucana do prania niż gabka no i dla mlauszka milszy kontakt z dłonia mamy
- tyle co połozna mówiła, z doswiadczenia myjka była mi niewygodna a gabka wydawała się za twarda i najlepiej myło mie się dłoni~ą. Gąbka fajna dla starszego malucha. Cażki nie wiem, ja kupiłam na razie same nożyczki bo wystarczały mi z Emi na początek.Jako woreczki na pieluchy jednorazówki jakieś stare zresztą pieluchy się fajnie zwija w kosteczke no chyba że ładunek jest spory i woniący to się torebka jakaś przyda
na wyjścia matę taką w ikea kupiłam żabke bo mi się spodobała ale można też ten podkład poporodowy na łóżko. Płatki mam , kupię też gaziki jałowe i kupiłam tez watę bawełnianą bo dziewczynkom trzeba też psiupsiaje wodą przemywac od góry do dołu jak sie pode....rają
i do tego wata mi najlepsza . Śliniaczki mam 2 na razie, jak podrośnie dokupimy;-)Trochę się pogubiłam w twoich podkładach
ja mam 2 ceratki do łóżeczka pod prześcieradło. Dla siebie podkładów na łóżko kupię z 10 najwyżej M dokupi. A podpasek poporodowych na razie 3 op. czyli 30 sztuk ale zakupiłam też podpaski cienkie alweys i bella czy jakieś takie bo używałam po porodzie i były po prostu bardziej komfortowe choć więcej ich szło. Jałowymi gazikami bedę nosek na początku przemywała wewnątrz solą fizjologiczną, dziąsełka i skóre wokoło pepka (środek też patyczkiem) a w razie ropienia także oczka więc niech sobie troszkę tych gazików będzie od wypadku na samiutki początek. Do dziąseł na potem kupiłam nakładkę na palec bo czuję wtedy jak mocno maluszkowi uciskam;-) a ceratki ja mam do łóżeczka chyba takie 50x80 czy jakoś tak, nie na całość. A ty masz na cały materacyk ? jakąś oddychającą tak?
dobra twoja wymówka
ja coś nie dosalam w ciąży (może przez palenie miałam przytępiony smak
) ale M zawsze wolał mniej słone niż ja więc ja teraz mówię że to specjalnie ze względu na niego

jeśli m~ówimy o sklepie bo z wysyłką wiadomo że opłaca się za jednym zamachem faktycznie. 

ja też w sumie nie mam, potzrba mi jeszcze z tygodnia
mam nadzieję że kiedy to pisze ty już smacznie śpisz
u nas była babeczka z banku i pzrdstawiła "promocje" czyli 600zł pobranie i badanie niezależnie czy się nada a dalej nie pamietam, zerkne jutro bo mam w brudnopisie a już leżę w wyrku i nie chce mi się wstać
Meżczyźni później niż my nawiązuja kontakt z maluszkami więc pewnie dlatego jej mąż bardziej się skupia na starszej. Nie to co my, zakochane od początku już w naszych potomkach - fasolkach:-) 

papatki.