reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2010

czesc laseczki ;-)

jedyneczka jakos nie wyobrazam sobie ze bez fotelika mozna, moze m cos zacmilo bo to jakies trudne do uwierzenia jest :szok:

kasik wlasnie widze ze bartus juz miesiac minal przegapilam wczoraj :zawstydzona/y: wszystkiego naj naj. Jesli chodzi o porod to ja tez nie wrzeszczalam, ale tym razem rodze z m i chyba sobie pouzywam ;-)

tweenie powodzenia na ktg i pozdrow mysze

kacperek i fasolka z tymi m masakra ostatnio, ale my tez jakies takei jestesmy no coz proste pokazuja nam spragnionym po przejsciu pustyni z popekanymi ustami od pragnienia butle zimnej wody i prawie jej dotykasz palcami czujesz bijacy od niej chlod a jak chcesz siegnac w kierunku korka od butelki to slyszysz: jeszcze chwilka i bedziesz sie mogla napic" wiec jak tu byc spokojnym i opanowanym? :baffled: po prostu mamy juz serdecznei dosyc, ale sa tez pozytywy malo ktora z nas siega stop a jakby byla zima to kto by nam buciki zapinal itp? dobrze ze lato :tak:
Moj synek starszy od twojego ale jest tak samo rozpycha sie jak diabli i przychodzi nad ranem do nas m tez nie lepszy, ale ja spie z brzegu lozka i chyba uwazaja zeby mnie nie zrzucic bo bym na brzuch spadla :happy2: a od sciany mnie w nia wgniatali :tak:

mruczka moj sie tez oczyszcza co chwile a potem trenuje co mnei dobija, ale tez olalam juz poganianie, przeterminuje sie trudno, jest z tego jakis plus mama wroci od siory to sie starszym zajmie

iwusia a jak ty chcesz ta szyjke gladzic??:confused:

Moja nocki dzis ok, pewnie dlatego ze dostalam od m zastrzyk usypiajacy :-D (co nie znaczy ze go chwale, poczekam co dalej bedzie), co prawda co godzinke sprawdzanie mozliwosci poruszania sie nocnego czyli spacer na siku, ale lepsze to niz bezproduktywne krecenie sie w nocy. Chyba mam zakwasy po tej wczorajszej nodze :zawstydzona/y: o posladkach nie wspominam nawet, dzisiaj na pewno nici z jakichkolwiek spacerkow :-( Odebralismy wczoraj ciocie i chlopaki (synowie) dostali "byczy komplet":-) ja sie tak smieje bo z longhornem logiem teksasu jeden podzkoszulek a drugi body ze sliniakiem w takich samych kolorkach :happy2:
Strasznei mnie swedzi brzuchol dzis, az sie przestraszylam w przedpokoju jak go zobaczylam w lustrze caly w paski w kazda strone :zawstydzona/y:
Kota mi zginela :-( poszla wczoraj wieczorem i nie wrocila na noc :-( chodze szukam wolam a jej nie ma i nigdzie nie widac :-:)-:)-:)-(

Milego dzionka laseczki

reklama
Witajcie z rańca u mnie noc bez niespodzianek śniło mi się ze dotykam swoje wargi górne oczywiście:-D a one jak u murzynki i zaczełam sie cieszyć ze to oznaka porodu:-D.
Mam takie fale uderzen ciepła do głowy ze az mi sie słabo robi wy też tak macie ??
jedyneczka facetom ciezko przegadac do rozumu musisz wziasc sprawe w swoje rece i tyle bo innnego wyjscie nie ma.
Ashika mnie tez swedzi brzuch i wygladam jak zebra doslownie mimo tego ze uzywam tyle specyfikow ale to gu... daje juz o krotkich bluzkach moge zapomniec aa sex to tylko po ciemku pod pierzyna:-) jak emeryci

witam nieliczne już koleżanki:-)

D mnie obudził, bo jeszcze pewnie z godzinkę bym kimała, ale dobrym niusem, tzn był o lekarza i to jednak nie świnka, bo opuchlizna się zmniejszyła i nie ma temp, jakieś zapalenie ślinianki- antybiotyk i jak nie zejdzie, to laryngolog i będą szukać jakiegoś kamyczka, który to zatkał i wyciągać:szok: da chłopak radę jak coś- nie takie rzeczy ze mnie będą wyciągać, więc taki kamyczek to drobnostka:-D

także sorki za wczorajszy atak paniki i biadolenie, ale przynajmniej mogę zwalić na ciążę:-D i dzięki za pociechę:-)

Beatka ja tak miałam z łożyskiem, pisałam na wątku z wizytami, ale powtórzę- ocena łożyska podczas usg to sprawa subiektywna i zależy od wykonujacego badanie, mnie w 32 chyba tyg lekarz napisał, ze łożysko 3 st, bo było jedno małe zwapnienie, ja panika i czytanie netu-przerazenie jak u Ciebie, tylko że znacznie wcześniej!!! na następnym usg ten sam gin mnie uspokoił, że najwazniejsze, to ze dziecko proporcjonalnie rośnie z badania na badanie, tzn że łożysko spełnia swoją rolę, a na jeszcze kolejnym usg inna lekarka napisała 2 st dojrzałości!!! (w 39 tyg!!!) bo wg niej pojedyncze zwapnienia na tym etapie są normalne, a dziecko duże jest i dużo urosło, więc nie ma powodu do obaw, potem miałam przy okazji ktg kolejne usg szybkie i jeszcze inny gin stwierdził, że łożysko jest ok!!! gdyby było w b. złym stanie, to zapewne dostałabyś skierowanie do szpitala, więc głowa do góry:tak:
Ashika no widzisz, ja przyjmuję swoje przetreminowanie z godnością:-D a wyszły jakieś skurczyki na ktg? oby kicia wróciła:-(
kasik no taka ze mnie świnkowa lamenciara:-D fajnie, że odpoczęłaś, a ja bym poszła o krok dalej i co drugi dzień się u dziadków meldowała z małym-Ty odpoczniesz, wnusio szczęśliwy, dziakowie także-same plusy:-)
atabe powrotu sił!!!!!!!!!!!!!!!!!
kacperek mam nadzieję, że humor wróci po wizycie na działce:tak:
Mruczka ja sądzę, ze Ty się oczyszczasz wieloetapowo i ten ostatni etap nadchodzi wielkimi krokami:-D życzę tego, ale jak gin powiedział-nic na siłę:tak:
tweenie jak po ktg?

nie mam planów na dzisiaj, bo posprzątane, wyprane hmmm obiad tylko-placki ziemniaczane-jak mi się zachce, a jak nie to warzywka z parowara-to wersja na leniwca:-) popołudniu zakupy i rozważam wyjazd na działkę na weekend, ale nie wiem, czy taka przeterminowana powinnam jechać hmmm???

Ostatnia edycja:
hej ho!!!!
Ale tutaj pustki
Ja juz na nogach bo sprzątam,piorę i prasuje-fajne życie nie ma co :)))
O 12 zmykam do fryzjera na balejaz i podcięcie włosów a M zostaje z małą...
Vanilka super ,że Gabi taki zadowolony ze szkoły-i widzisz jak ci kg lecą-to pewnei kwestia,że karmisz.Mi zostały 2 kg ale nie jest źle bo ja mialam niedowagę przed ciążą.Tylko ten brzuch mam taki napęczniały
Atabe wracaj do pełni sił i do nas!
Kasik super,ze wypoczęlas chociaz trochę-nalezy Ci się!!
Dziewczyny moja mała jz wazy 3460 więc przytyla od wypisu 540 gram-mam nadzieję,że to dobry wynik.
Popołudniu pojdziemy na spacerek do parku i pod parasolkami usiądziemy -znajomi mają z nami iśc więc piątek zapowiada się fajnie....
Tweenie powodzonka na KTG-daj znac !!
Jedyneczka powiedz M ,ze fotelik to podstawa-kurde faceci to czasami mają pomysły:)Mój tez zawsze wszystko wie najlepiej,i brnie w to chociaz nie ma racji
Ashika kotka wróci-steskni się i wróci :)
Dobra lecę kończyc prasowanie.
Buziaki laski i miłego dnia!!

Czesc mamuski...
Ja dzisiaj taka zdołowana... nie zasnelam w nocy nawet na minute, plakalam co chwila, rzucalam sie po lozku- nnie moglam sie ulozyc lozko skrzypialo raz goraco raz zimno, wszystko mnie bolalo od tego wiercenia sie i teraz siedze taka obolala z dupy sie czuje no, miednica biodra cipka i wogole wszystko wszystko mnie boli. Nie wiem jak tak dalej beda wygladac moje noce to umre.:-(

Co do sexu, to pewnie jakbym tylko rozsuneła lekko nogi eM by sie nie zawahal ale ja nie moge sie przełamac:-/ :-( nie mam ochoty ...

Ashika - twoje posty sa jak taki zastrzyk energii, jak coś jebniesz czasem to sikam ze smiechu :p a kot wróci, rilaksss....
JEdyneczka- wogole nie sluchaj eM, fotelik jest b. ważny i zobaczysz ze wróci z nim w rekach bo to jest wydatekk konieczny, wogole jakis chyba kryzys ten Twoj em przezywa ostatnio. U mnie za to przeciwnie na szczescie. I tak jak poczatki ciazy byly trudne i wam jeczalam tak teraz jest lepiej, bo juz nawet na piwko nie wyskakuje co mnie ogromnie cieszy :-D ale do czasu pewnie...
Tweeine- daj znac jak KTG i jak tam Mysza
Dzamena- co u licha ? Zero odezwu a my tu martwimy sie :-(

Hejka :-)

Ja tylko na chwilkę bo chce najpierw nadrocic zaległości i być w temacie a teraz nawet nie wiem co się u Was dzieje, mam zaległości ogromne chyba z 70 stron, więc napiszę na razie ogólnie:
GRATULACJE dla rozpakowanych, bo nawet nie wiem kto i kiedy :zawstydzona/y:
Powodzenia dla wszytkich oczekujących
Zdrówka i cierpliwości dla rozpakowanych i wszystkich maluszków.

U nas na razie w miarę ok, po za tym że ciągle coś do zrobienia i notoryczne niewyspanie mnie męczy :tak:. Nasza kruszynka została jednak Alicja :happy2:. Mała na razie na cycorku nadal. Przez ostanie 2 dni laktator testowałam, bo strasznie poranione sutki z których leciała krew odstraszyly mnie od karmienia. Teraz już jest w miarę ok. karmię normalnie a Alunia przesypia nawet po 4h.
Wczoraj była u nas położna i okazało się że Ala ma żółtacze a ja głupia stara baba myślałam że ma taką ładną karnacje :-D a ogólnie to trochę mnie zdziwiło i martwie się bo położna powiedziała że nic z tym nie trzeba robić tzn że niby samo przejdzie.

Idę nadrabiać bo nie lubie być nie w temacie.

Supcio ja wczoraj miałam taką noc, wspólczuję-odpoczywaj sobie!!

Dostałam wypłatę i znowu poszalałam na allegro. Zrobiłam opłaty i poszłoooo. Jak długo jeszcze będę w ciąży to zbankrutujemy, bo wyszukuję wciąż nowe niezbędne gadżety...:baffled:

Witam zmierzła o poranku:-p

Jest już teść i będą drzwi montować przesuwne. Już się nawet on nabija z M że cokolwiek to wszytko moja wina, ja zabrałam, ja schowałam i wszystko mu na złość robię , jak z zewnątrz to widać to chyba sobie nie uroiłam że coś się z nim porobiło:dry:

ewa81 o przepisach to on wie ale to jest "kozak":dry:

Vanilka to super że się Gabrysiowi tak podoba;-) Biedna atabe, prześlij jej całuski od nas!!! Oooooo jak zazdroszczę że już jak fryteczka jesteś a ja dalej jak beka kiszonej kapusty:-p

ashika no patrz, nie pomyślałam o tej dupie pocharatanej:-D ja w ogóle zapominam języka w gębie jak mi tak dosunie bo nie mogę uwierzyć że MÓWI TO MOJA KOCHANA I JEDYNA POŁÓWECZKA W D...PE KOPANA:wściekła/y: Nie gadam z nim więc, odpowiadam zaledwie służbowo:dry: Ja w piłę nie mam z kim zagrać ale auto dziś sobie wysprzątam:-p

olyv baaaaaaardzo prawdziwe zdanie o facetach i problemach he he:-D dobre dobre:-p

kasik no dokładnie, trzymasz się dzielnie to Ci powie że poród to lajcik a jak bedziesz się darła to powie że histeryczka, okropne te chłopiska:-p Miły dzionek spędziłaś, oj potrzebny taki dzień co jakis czas aby zregenerować siły:tak:

kacparek ja jestem tak nabuzowana złością na M że nie moge patrzeć na niego, ledwo mu odpowiadam:dry: I też już się nie proszę o pomoc, auto pójdę myć a jego nie będę nagabywać jak mu niemiła jestem:wściekła/y:

mruczka he he fajnie gin to porównał z tym wyganianiem:-D mój się na sr nie załapał bo miał wyjazdy akurat choć się deklarował ale teraz się zastanawiam czy to nie ściema była z tymi wyjazdami:dry: jestem taka zła na niego że gotowa posądzić o wszystko co najgorsze:-D Fajnie masz z siusiu, ja byłam standardowo 5 razy:dry:

iwusia
że fotelik ma być to jak najbardziej ale nie jakby musiał być na już, na zasadzie co to skoczyć paręnaście kilometrów:baffled: zresztą swoją córkę też tak woził bez aż ja kupiłam jej podkładke:dry: taki on bez wyobraźni, lekkoduch straszny, ja się z nim pozabijam wychowując to dziecko:-D Ja po umyciu autka siadnę w cieniu chyba z nogami w misce zimnej wody:-p

A gin do mnie wczoraj że pewnie dawno butów nie mogę nawet zawiązać bo taki wielki ten brzuch a ja że skąd, nigdy nie byłam tak wygimnastykowana:-D

ashika ja go zaćmie, ale na amen jak tak dalej pójdzie:-D o biedna kicia, oby się znalazła:sorry2: nie ubrałas czegoś nowego, może materiał brzunio podrażnił?

M miło mi na zdrowie jak kichnęłam powiedział a ja wrednie odpysknęłam dziękuję:-( Źle ze mną, przyjdzie rodzić i sama w końcu pójdę bo jak w takiej atmosferze jak nie mogę patrzeć na niego:-( eh sie porypało wszystko:dry:

ewelad super że to nie świnka i możesz być spokojna;-) a daleko masz na dziełeczkę?

madzik to miły relaksik Cię czeka:tak: Julcia pięknie przybiera;-) Mój też właśnie nie ma racji i się foczy, czemu raz nie przyjmą do wiadomości że rację mamy zawsze my:-D

supcio to fajowo że twój Mek sie wziął ze siebie, no widzisz, myslę że potem będzie jeszcze lepszy bo zakochany w maleństwie :-) nie zmuszaj się do seksu, pewnie że nie, jeszcze gorzej sie zrazisz jeszcze i dopiero się porobi:-p

justaa cieszę się że wam się wszystko dobrze układa:-) Alunia ładnie śpi faktycznie:tak: z żółtaczką nie wiem niestety, Emi wogóle nie miała ale z tego co słyszę i czytam to niewielka sama przechodzi, nic z tym lekarze nie robią a skoro was wypisali do domku to pewnie jest oki;-)

Mruczka szalej, a co:-) ja wierzę, że wszystko niezbędne!!! a jak ja opłaty robię, to mam dzień w***** i zawsze D uprzedzam, żeby mi w drogę nie wchodził, bo będzie krwawa jatka:-D
jedyneczka na działkę ok 40 km, ale chyba pojadę, bo tam połażę, poleżę i pobujam doopę w hamaku, a tutaj będę się kisić i wku.... samą siebie:-D poskarż jeszcze teściowi, niech M przez kolano przełoży i doopę splaska:-D wkońcu podobno dla rodziców zawsze jesteśmy dziećmi:-D

reklama
Mruczka ja dzis macierzynski dostalam jak co piatek zreszta :-):-) wiec prosto po połoznej ide coś wydać aa dzisiaj zrobie sobie jakis prezent z moim jestem jakas skłocona . Zawsze wymyśla jakies wydatki wczoraj jechał odskoczył mu kamien i uderzył w szybe i trzeba cos z tym zrobić zeby nie poszło to dalej on wydaje na samochód ja wydam na siebie :[
Jedyneczka twój nie chce fotelika to nic ja wybrałam sie z moim na carboot wyprzedaze na swiezym powietrzu rozdzielilismy sie ja poszłam z kolezanka on z kolega i mowie kup cos naszej niuni to mi wraca z worem narzedzi i z czym helikopterkiem na pilota tlumaczac sie ze zawsze o czyms takim marzył .
OOO Zgrozo ja tu kombinuje kupuje dla malej wszystko a on sobie helikopterek kupuje do tego teraz ta szyba wiec wydam wszystko zeby nie zdarzyl nic wydac :-):-) a jutro zęby w tynk trudno:-D
Jak tak dalej bedzie to też ide sama rodzić udaje mu sie mnie wyprowadzic z równowagi bardzo szybko aa ja jestem uparta jak cholerka wiec wkurze sie wezme taxi i jade rodzic aa co mi tam jemu powiem zeby przywiozl fotelik po odbior nas i tyle!!

Do góry