reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2010

Witajcie. Mala spi wiec nadroabiam bb bo wczoraj miala mala goraczke i plakala mi a spac mocno chciala wkoncu usnela wiec noc przespala ok chodz pobudka o 2,30 byla.
Moja mala jakos zaczyna mi sie stawiac mozno przy lewym cycku przy prawym ok tez tak moze macie??
Mruczka moja mala tez sie wygina do tylu ale to normalne
Ewelad tez tak mam z moja mala i jej glowka co lata w prawo lewo tyl i przod i tez juz nie raz z dynki dostalam od niej a czasem tak przysadszi ze az zaboli mnie ja nie:-D

A my jutro do kontroli mam nadzieje ze powie ze lepiej kaszelek mija juz mniej kaszle jeszcze ten katarek oby szybciutko wyzdrowiala. Potem gosci mamy znajmoi przyjezdzaja ze swoim prawie 3 letnim synkiem no i do ksiedza musze sie dzisiaj wybrac co by te chrzciny zalatwic juz do konca.
milego popoludnia

reklama
Hej.

Wstałyśmy o 11ej:szok::-p Teraz cycami i ciśniemy kupsztala tzn. Nadia ciśnie ja dopinguję:tak:Zasnęła wczoraj o 21.30 a po pół godzinie tak zapłakała przez sen że M od razu niech śpi bidula z nami no to spała:tak: Jadła o 3.30 i do 4.30 nie mogła zasnąć tylko musiałam w pionie ją huśtać bo się prężyła bardzo, na brzuszek to wygląda, może po zapiekance mojej:-(Potem o 8ej papu i tak do 11ej. Humorek ma dobry widać bo się cieszy a nagle nóżkami wierzga i płacz dlatego myślę że to brzuszek a nie po szczepieniu. Za to po szczepieniu ją chyba miejsca zabolały w kąpieli bo się nagle rozpłakała strasznie i ją musiałam wyciągnąć:baffled: a w nocy wydawało mi się że ma ciepłe czółko i mierzyłam gorączkę ale na szczęście 37.3.

mysza ale wczas z tą środowiskową:confused2: tylko po co teraz jak ty już zaprawiona matka polka:-p chyba że podyskutować jak równy z równym:-D

ewcik u mnie też M trzymał:-p moja dużo spała wczoraj w dzień ale może też dlatego że na moich rąsiach:-p ciężko zasypiała wieczorem ale to chyba brzuszek.
W ile Marcelin przybrał te 300?

agatha o ty spryciulo:-p:-D ja sama ale M powiedział że pomoże, zresztą zawsze pomaga na imprezkach więc może jakoś to będzie:sorry:

Witam!:-)

U nas dziś nocka nawet, nawet. Miałam iść na zakupy do Pepco, ale pogoda do dupy i mi sie nie chce. Jutro planuję zakupowy dzień, bo goście w piątek mi się szykują. Nie byli u nas ponad rok i chca zobaczyć małego. Więc trzeba porządnie się przygotować...:-)
kama - zdówka zyczę!:-)
jedyneczka - jak to się powtórzy to na pewno pójdę. 2 tyg. co miesiąc z @? NIe, tego bym nie zniosła...:no:
mruczka - no właśnie mój Bartek od 2 dni leżąc na boczku wygina się jak bumerang. Głowa w tyle i patrzy do góry w tył. Wygląda jakby sie miał zaraz złamać. Może to etap do przekręcania się na brzuszek. W przyszły piątek wizyta u lekarki od rehabilitacji to zapytam...:tak:
ewelad - ale ja Ci tych winek zazdroszczę, aż mam ślinotok. Jak tylko skończy się odciąganie siadam wieczór i choćby sama obalam butelkę winka...:-) Ja zatoczki do tej pory nie umiem. Jak mam kombinować i narażać sie na pośmiewisko facetów, wole poszukać innego miejsca do parkowania...:tak:
tiffi - święte słowa. Faceci mogą nie mieć siły i być zmęczeni, a my zawsze musimy wykrzesać z siebie ostatki energii.:tak:

Ostatnia edycja:
hejka:-)

pospałyśmy do 10 z przerwą na karmienie o 5.30, więc luzik:-) a wczoraj sięgnęłam dna- przez cały dzień nic nie jadłam, a o 23 zrobiłam sobie ucztę-kanapki i paczka ciastek zapite pepsi-to równia pochyła po której stoczę się prawdopodobnie do bycia babonem:-D

tiffi chyba musisz troszkę M zdyscyplinować, proponuję rozmowę ewentualnie kary cielesne:-D a tak poważnie, to niefajnie z jego strony, bo cały czas sama jesteś i też jesteś styrana, więc powinien Cię odciążyć w tych nielicznych chwilach, kiedy jest w domu:sorry2: ja na szczęście tego problemu nie mam- gdyby mój D powiedział, że nie weźmie dziecka, bo zmęczony, to byłaby dla niego obietnica szybkiej śmierci w dolinie węży:-D
Ewcik owszem, jest mi dobrze, ale co ja poradzę, że taka gościnna jestem:-D
Mysza u mnie to samo- włosy moje wszędzie brrrr, wczoraj zakupiłam witaminy i łykam, bo jak powiedziałam D o tym wypadnaiu, to stwierdził, że on łysy, u Lilki póki co też bez szału w tej materii, więc jak ja ołysieję, to będziemy rodziną stożkogłowych:-D w kwestii dawania instrukcji D to samo- wczoraj mówię: rozwieś rzeczy po kąpieli małej-miota się chłopak i mówi- miejsca nie ma! to jak mam rozwiesić? a srak, tak jak ja wieszam codziennie od 3 mscy:-D niby umysł ścisły, a takie to niekumate, że dżizas:-D ale widzę, że Ty nudzić się nie będziesz, nawet jakbyś na forum sama została:-D:-D:-D w sumie chamsko z mojej strony, bo ja sobie nigdy nie odpisuję:-D
madzik taka, tak, jedno wilekie oszustwo z tym @ po ciąży, że taka rewelka będzie, u mnie dopiero jeden @ za mną, a le póki co czuję się bardzo oszukana:-D
jedyneczka ach Ci tatusiowie, ja wczoraj wyskoczyłam do sklepu i D został z Lilą, zostawiłąm ją taką, że powinna była usnąć w 20 min, oczywiscie wracam, a tatuś leży, córunia kima na klacie u niego- 'bo ona tak zapłakała, że musiałem ją wziąć':-D
kasik fajne to pepco jest, ale ja mam na drugim końcu miasta, więc dotarłąm tam tylko raz:tak:

byliśmy na szybkim spacerze, przy okazji po składniki na zupę. Zaraz przyjeżdża moja koleżanka i bratowa M z dziećmi. Mały o dziwo po wejściu do domu się nie obudził:szok: więc kima na balkonie.

jedyneczka przybrał 300 g od 21 września, ale lek powiedziała, ze ładnie przybiera

ewelad, mysza jakbym powiedziała, że włosy mi garściami wychodzą, to i tak byłoby za mało:no: w takim tempie to ja za tydzień łysa zostanę, przeraża mnie to

ok kończe, bo właśnie dziewczyny przyszły

Noc taka sobie, powoli zaczęłam przyzwyczajać się do spania do godz. 5.00 a tu dziś pobudka o godz. 3.00. Dostał cyca, myślałam, że pociumka i pójdzie spać, a tu nie jadł 40 min. poczym obudził się o 4.30 i znów jadł i kolejna pobudka o 7.00.
Byliśmy na spacerze, zrobiłam zakupy w postaci warzyw innych niż pomidory. Zaraz idę obiad gotować, kurczaka w sosie koperkowym z ziemniakami.

ewelad myślę, że powinny doradzać lekarzom, bo moja się uważa za mądrzejszą od lekarzy, w poradniku domowym, by się zmarnowała:-D
tiffi może jednak powinnaś tak zrobić i zostawić małą M na godzinę i wyjść na spacer, może czegoś się nauczy.
mysza Mutltikino organizuje seanse dla matek z dziećmi w każdą środę o godz. 12.00 Dziś były śluby panieńskie. Mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu już będę miała samochód i pójdziemy z Andrzejem do kina.
mruczka My z uwagą oglądamy "Jaka to melodia" :-D
Czy Wasze dzieci, biorą cyca do buzi pociumkają 2 razy wypluwają i rozglądają się i tak przez 20 min? bo chyba z moim dzieckiem jest coś nie tak.

ewcik ja to leniwa w nocy jestem i nie chce mi się odciągać, a mam dylematy a może zaraz się obudzi. No widzisz jak to z tymi facetami,a dziś nawet słowem się nie odezwał w tej sprawie, tylko jak gdyby nigdy nic
mysza kurcze mi włosy garściami wyłażą, wszędzie są. Co do filmów w kinie to sa normalne filmy, kiedyś byąmw takiej sali koło nas w wola parku, jest cieplej, głos ściszony, miejsce do przebrania, trochę zabawek
mruczka cóż za miłą osóbka wrrr. Co do tv to rzeczywiście tak jest, ale sami wiemy jaka jest rzeczywistość, ja nie zachęcam małej do oglądania ale też nie wyłączam tv za każdym razem jak mała jest
jedyneczka zrób jej okład z sody na to miejsce po ukłuciu, na pół szklanki wody łyżeczka sody i przykładaj 3 razy dziennie po parę minut
kasik no ja też lubię zajrzeć do pepco
ewelad no kochana ale ucztę miałaś. Podoba mi się kara śmierci w dolinie węży. Generalnie mój weźmie małą i się z nią bawi, ale wczoraj stwierdził, że nie ma siły i małą mi daje
agatka moja czasem ma tak z tym cycem, jak już się najje to wtedy tak robi strzela z niego, ciągnie ile może aż jej z buzi nie strzeli

Mała wczoraj zasnęła parę minut po23-ej pobudki standardowe przed 4 i koło 7. Dziś M w domu pracuje, ale wielkiego pożytku z niego nie mam. Natomiast jest hicior, wsadziłam małą do chusty i śpi już 1,15h co prawda jestem upocona, ale mała śpi, chciałam coś porobić, ale nie chcę obciążać jej kręgosłupa więc usiadłam i ona śpi na mnie a ja nadrabiam bb. W domu masakra, mam ugotować obiad, posprzątać cały dom, powiesić pranie, poprasować i pójść z małą na spacer, tylko kiedy mam to zrobić??
Czy któraś z was ma podgrzewacz do bUtelek i słoiczków taki dom/auto. Jak tak to jakiej firmy??

dziewczynki Nadia ma pod pachą 37,8, pewnie po szczepieniu ale mówiła pielęgniarka że do 38 nie zbijać, podawałyście już jakieś przeciwgorączkowe leki i czy maluszki miały gorączkę po szczepieniu?

mruczka powinien wypisać jeśli są wątpliwości a M zaszczep bo faktycznie jak taki chorowitek bo jeszcze was będzie zarażał:confused2:Nie oglądam ale dla mnie ona zawsze była nie za cudna:-D moja się wyginała np. siedząc w huśtawce a ktoś przechodził na drugą stronę tyłem ale od kiedy załapała że wystarczy się odwrócić z lewa na prawo lub odwrotnie to już się nie wygina. Odnośnie piersi ja też planowałam od 6-7 miesiąca coś innego podawać a lekarka wczoraj powiedziała że można od 4 zacząć przy czym zaznaczyła że SKOŃCZONY 4 MIESIĄC -info dla wszystkich które miały wątpliwości;-) że jak będzie ładnie tolerowała to można już daniami zastępować cycanie:eek: Dla mnie to za wczas:-p To pięknie Ci sypia Karola w dzień, ale laba:-D

aneta powodzenie na szczepieniu oby szybko i nieboleśnie:sorry:

agatka nalicz sobie za dzierżawę auta:-p

ewelad a tak tak, mój też jeszcze kilkakrotnie w trakcie konsultuje listę:-D winko eh takie to pożyją:-D ja za kinem też średnio bo mi klaustrofobicznie i za głośno:-p

tiffi o właśnie, zafajdane ubranka i wszystko w koło to ten minus:-D Dla mnie smaruje się oki ten bambino. Moja na brzuszku już oki od tygodnia właśnie no oczywiście kilka minut ale zawsze a tu nagle u tej lekarki od razu w ryk:eek: Myślę że się wystraszyła:sorry: OJ to ciężko jak nie śpi wcale. A Mowi chyba się coś pofyrtało że on najważniejszy:eek::dry: Jest dziecko i niestety ale teraz nasze potrzeby spadają na dalszy plan i między sobą musimy obowiązki dzielić a nie że ja król i idę spać a ty się bujaj-dosłownie:confused2: Ja też bywam zmęczona i co z tego?:-D M mój malutką zawsze się zajmie jak tylko może i nie ma że zmęczony ( a tyra teraz na 2 etatach i kombinuje następne interesy:eek:) . Zaś kiedy widzę że ma pracę jeszcze i padnięty, głodny to choć ja też , nie przyznaje się i jemu pierwszemu daję i sama zajmuję się małą. On to chyba widzi bo naprawde nie ten M co w ciąży, odpukać:-p

ewcik ja dziś też miałam kamienie i zmoczyłam kilka wkładek bo ładnie pospała:-p

mysza he he szkoda faktycznie kolacji:-D

o moja babcia przyjechała:-)

reklama
Do góry