A moja dziś zasnęła o 23

więc Joaszka wiem co czujesz (Gogana uwierz mi są dzieci które nie potrzebują snu

), bo Basia absolutnie od przed świąt nie jest zmęczona przed 22 (no chyba, że nie śpi w dzień), ale z drzemkami dziennymi też nam się porobiło bo spała zazwyczaj tak od 12-13 do 14-15 mniej więcej 1,5-2 h a teraz albo wcale nie chce zasnąc albo padnie na 1h koło 16 i co ma z nią zrobić

. Kładzenie spać o 20 nie wchodzi w grę bo będzie wyła, bo po prostu nie jest zmęczona. U nas nie wynika to z braku umiejetności zasypiania samemu, bo dzisiaj zaniosłam do łozeczka, położyłam, minute pogłaskalam i był odjazd

Co do metody zostawieia dziecka też nie jestem jej zwolennikiem u nas generalnie Basia po odstawieniu piersi (8 miesiac) zasypiała po wypiciu butli mi na ramieniu (około 20-21 i odkładałam ją do łożeczka, a w wakacje zawzielam sie i nauczyłam ją zasypiania samej - obyło się bez wrzasków - więc można

Po prostu do łóżeczka z butlą i pierwszej nocy 2 h do mnie zgadywała, ale ja tylko mówilam że idziemy spać głaskalam i siedziałam na fotelu i kładłam na podusi, w końcu padla (w związku ze trwało to usypianie z 2h wiec zasneło po 22 ale dałam rade), nastepnego dnia trwalo to juz 1h, codziennie coraz krócej aż w koncu raptem 5-15 minut, w koncu po jakis 2 tygodniach wyczulam moment i wyszlam z pokoju zaraz po odlozeniu z butla i basia zasnela

wiec nie bylo praktycznie zadnego wycia

da rade jak sie chce i ma sie cierpliwosc. Oczywisc byly dni ze Basia mnie zawolala ale genrlanie do swiat zasypiala tak co noc mniej wiecej w godzinach 20-21 majac 1,5-2 godzinna drzemke w dzien

a teraz sie pochrzanilo dziecko spac nie chce, wyje w nieboglosy i tyle! jak je zostawilam ostatnio o 20 w lozeczku to sie zaczela krztusic tak wyc zaczela

i bawi sie do 22 i ani mysli o spaniu...no nic przeczekamy moze minie;D jak miala 3 miesiace tez chodzial spac o 24
A tak zapytam nie wie któraś czy są może przeceny w Tesco no ciuszki dla dzieci? chodzi mi o body, pajace, etc?