reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Lipiec 2010

Witam niedzielnie :happy2:
Spicie chyba jeszcze?
Wczoraj wymiotowalam po buraczkowej:baffled:chyba mi cos zaszkodzilo ...bo zjadlam tylko jedna miseczke wiec nie objadlam sie na maxa :baffled:

kiedy jest ten program ciaza z zaskoczenia ??

spadam na sniadanko :happy2:

reklama
dziewczyny , jak tylko chciałam ostrzec odnośnie wymiotów. Ja niestety na święta wylądowałam w szpitalu. Pilnujcie zebyście sie nie odwodniły i jeśli wymioty są bardzo intensywne to koniecznie do lekarza po leki. Moja ginka niestety zignorowała objawy u mnie i na ponad tydzień wylądowałam w szpitalu nabawiając się dodatkowych problemów.

Tyle ze jak wymiotuje to w domu oddychaja z ulga bo oznacza to ze nie bede miala sily na humory i zlosc :zawstydzona/y: i kompletnie nie rozumiem jak mozna ledwo otworzyc oczy i leciec przytulic sie z kibelkiem :-(

Witam lipcóweczki:-)
Przeczytałałam o tej dziewczynie z depresją,poszperałam trochę w necie i nie rozumiem czemu ona do innego psychiatry nie poszła.Jeżeli chodzi o branie antydepresantów w ciąży to zdania lek.są podzielone,ale jest duża grupa psych.którzy je przepisują pacjentkom.
martitka Witaj:happy2: A skąd te przypuszczenia,że urodzisz wcześniej?Przeczucia? Zapraszamy do Nas:tak:
Vanilka mam nadzieję,żę dziś jest już ok.Może buaczki były nieświerze?
U mnie chwalić Pana za to od wczoraj spokój w wymiotami,ale nie chcę zapeszyć;-)
aisim a gdzie Ciebie kochana wcięło???

Co do filmów o ciąży to ja raczej unikam bo tam często jakieś komplikacje są pokazane i pózniej się schizuję.Ostatnio na 1 oglądałam dokument jak matka z biedy i bezradności musiała noworodka do adopcji oddać i uryczałam się potem ja bóbr.Aha!Wczoraj w necie oglądałam jeszcze filmik o mamie z wieloraczkami w brzuszku.Ale miała GIGANTYCZNY brzucholek:szok:Mega wielki;-)
Napadało sporo śniegu więc jedziemy z dzieciakami na sanki.Oczywiście M będie robił za zaprzęg bo ciężarnej ciągnąc sanek nie wolno;-)
Ale posta walnęłam...Szok

Ostatnio edytowane przez moderatora:
mammi Witaj :happy2:
Ja osobiscie znam kolezanke ktora od poczatku ciazy bierze psychotropy !!!
tylko lekarz zmniejszyl jej dawke na te najmniejsza.Termin ma na styczen ,nie wykryto chorob u dziecka wiec zdrowe jest .
Ona od lat choruje na nerwice i depresje wiec lekarz jej powiedzial ,ze berdziej moze zaszkodzic dziecku odstawienie lekow niz zazywanie najmniejszej dawki w czasie ciazy .
co do zupy to buraczki byly ze sloika i octu tam bylo ,tak mysle ,ze ten ocet mi nie podszedl :/

Ashika juz drugi trymest zaczelas ,moze zaraz odpusci

cześć dziewczyny, witam sie niedzielnie...

Mi się dziś nic nie chce, córa do tej pory w piżamie biega, chyba też zaraziła się moim olewactwem ;-) A może to biegunka- chyba żeśmy się obydwie wczoraj przez barowe żarcie czyms podtruły :wściekła/y:

Martika, witaj, zapraszamy do nas jeśli masz ochotę...

Vanilka, Ashika? I jak sie bidulki czujecie? Powinny juz chyba te mdłości i wymioty ustać? Ok, ja też mam mdłosci ale to po duphastonie, ale wy? Czyżby nie miało odpuscic do końca? Jak miałyscie w poprzednich ciążach?

Mamajulia, mnie równiez przestało interesować wszystko to co do tej pory i mysli zaprzątają tylko dzidzia i wicie gniazdka tj. domek :-D

Oczekiwanie, ja oglądam ten program, nawet jakis miesiąc temu o tym tu pisałam, ale jakos wczoraj zapomniałam... Ognisty romans+ kłopoty n aTp1 mnie wciągnęły :-p

Supcio, zapewne to jednorazowe (jesli nie, to do lekarza) mi lekarka tłumaczyła, że dzieje się tak głównie u kobiet którym trofoblast tworzy się na przedniej ściance i zatyka szyjke macicy- przy wysiłku robią się krwiaczki. Z trofoblastu powstaje łóżysko (chyba?!) i w krotkim czasie powinno pójść do góry i takie plamienia ustaną (o ile to taki a nie inny przypadek)

Ostatnia edycja:
emih mam nadzieje ze to zatrucie to nic powaznego i tylko taki zbieg okolicznosci
My z synkiem tez mamy leniwa niedziele i lata w pizamie :tak:

Co do poprzedniej ciazy oprocz brzucha i puchniecia nic mi nie bylo i wlasciwie do samego konca pracowalam, dlatego teraz sie smieje ze jestem juz za stara na ciaze :-D

reklama
Do góry