reklama
No to się nie martwię ;-), bo mój gin też nic nie mówiło testach z krwi.
Aisim odpowiedział na wątku "USG...".
Normalnie geperty nie mogę się napatrzeć na tego Twojego Nikosia!! Jaki on śliczny w tych okularkach!!
Wiem wiem już Ci to kiedyś pisałam )):-)
Wiesz co ja juz chyba rozgryzlam o co chodzi ...no mowilam Ci! dziewczyny tu w UK robia badania na Down'a i z USG i z krwi! w PL tylko z USG, no chyba ze jest jakies podejrzenie badz wiek pow.35 lat!
Polozna pobierala mi krew na cukier ...ale az 5 fiolek ..no i na tej wizycie mowila o tym blood test ..i mysle ,ze juz wtedy pobrala mi krew i teraz tylko chca usg moje |(bo musi byc krew , usg i oni wyliczaja)
Ja wtedy bylam bez tlumaczki z moim m i z dzieckiem ,a on nam ryczal w srodku wiec musialam jej sluchac i dzieciaka uspokajac i wyszlam taka praktycznie nic nie wiedzaca

No i dlatego zapowiem jej na tej wizycie ,ze chce tlumacza i koniec !!! ja dogadam sie z ludzmi w pracy ,sklepie gdziekolwiek jestem ale co do ciazy to nie znam tych pojec po angielsku
No a ta malpa polozna twierdzi po co mi tlumacz jak ja dobrze mowie !!! Niech spada ..i teraz musze kur...........sie domyslac o co biega 

geperty
Mamy styczniowe 2007 Kasia Mamusia Nikusia
Aisim dzięki
, choć wiele bym dała, żeby nie musiał nosić okularków, ale niestety jest na nie skazany do końca życia, bo ma bardzo dużą wadę minusową i astygmatyzm :-(.
Witaj Iwusia, kod suwaczka URL wklejasz w
Ustawienia
Edytuj sygnaturę - wklejasz w pole do pisania tekstu
Zapisz sygnaturę
, choć wiele bym dała, żeby nie musiał nosić okularków, ale niestety jest na nie skazany do końca życia, bo ma bardzo dużą wadę minusową i astygmatyzm :-(.Witaj Iwusia, kod suwaczka URL wklejasz w
Ustawienia
Edytuj sygnaturę - wklejasz w pole do pisania tekstu
Zapisz sygnaturę
dzamena
Fanka BB :)
przeziernosc karku i kość nosowa są badane na usg własnie po to żeby wykluczyć wady genetyczne,co prawda nie da sie do konca tego zbadac tylko na powiedzmy 85% i na tym miedzy innymi polega usg genetyczne bo na zwykłym usg tego nie liczą,test pappa przewaznie jest robiony gdy zwieksza sie ryzyko czyli wtedy gdy na usg jest cos nie hallo,nieraz są przypadki że łączą te dwa badania czyli usg i test ale to zalezy od gina i od tego czy te badania sa robione prywatnie a nieraz poprostu od chęci naszego lekarza.

perla2212
wiem o co cho! bo niby skad masz znac angielskie terminy i okreslenia medyczne?Wiesz co ja juz chyba rozgryzlam o co chodzi ...
Polozna pobierala mi krew na cukier ...ale az 5 fiolek ..no i na tej wizycie mowila o tym blood test ..i mysle ,ze juz wtedy pobrala mi krew i teraz tylko chca usg moje |(bo musi byc krew , usg i oni wyliczaja)
Ja wtedy bylam bez tlumaczki z moim m i z dzieckiem ,a on nam ryczal w srodku wiec musialam jej sluchac i dzieciaka uspokajac i wyszlam taka praktycznie nic nie wiedzacaNo i dlatego zapowiem jej na tej wizycie ,ze chce tlumacza i koniec !!! ja dogadam sie z ludzmi w pracy ,sklepie gdziekolwiek jestem ale co do ciazy to nie znam tych pojec po angielsku
No a ta malpa polozna twierdzi po co mi tlumacz jak ja dobrze mowie !!! Niech spada ..i teraz musze kur...........sie domyslac o co biega
![]()
ja zapamietalam o tym tescie z krwi na Down'a bo midwife powtarzala mi to ze 4 razy zeby nie przegapic tego 16tyg.
mam zadzwonic po jutrzejszym usg jaki wiek ciazy wyszedl z badania zeby umowic sie wlasnie na tan blood test!
justaa
Wczoraj miałam usg właśnie to prenatalne tzn z tymi pomiarami i mimo że wszystko było w normie i tak dostałam dodatkowo skierowanie na badanie krwi właśnie to pappa ale nie wiem czy to potrzebne było a strasznie drogie.
Ale narobiłyście mi smaka na placki ziemniaczane :-) ja jem z ketchupem lub serkiem homogenizowanym ale na słono doprawionym sposób babci i tak mi już zostało
Ale narobiłyście mi smaka na placki ziemniaczane :-) ja jem z ketchupem lub serkiem homogenizowanym ale na słono doprawionym sposób babci i tak mi już zostało
cześć dziewczyny,
Aisim, dzieki za witaminki, które znalazłam w mailu. Swoją droga masz bardzo ładne imię.
Co Wy tak ciągle otym jedzeniu piszecie? Ja mogłabym tylko jogurty wcinać, a i atak za dużo przybrałam na wadze już:-(
Jutro wieczorkiem wizyta i gina, muszę go przycisnąć o kartę ciąży.
Dzisiaj jakieś nerwy mam w pracy, ciągle coś nie tak wychodzi, już chcę do domku.....
Aisim, dzieki za witaminki, które znalazłam w mailu. Swoją droga masz bardzo ładne imię.
Co Wy tak ciągle otym jedzeniu piszecie? Ja mogłabym tylko jogurty wcinać, a i atak za dużo przybrałam na wadze już:-(
Jutro wieczorkiem wizyta i gina, muszę go przycisnąć o kartę ciąży.
Dzisiaj jakieś nerwy mam w pracy, ciągle coś nie tak wychodzi, już chcę do domku.....
u nas w szpitalu robia blood test po usg ...wiem o co cho! bo niby skad masz znac angielskie terminy i okreslenia medyczne?
ja zapamietalam o tym tescie z krwi na Down'a bo midwife powtarzala mi to ze 4 razy zeby nie przegapic tego 16tyg.
mam zadzwonic po jutrzejszym usg jaki wiek ciazy wyszedl z badania zeby umowic sie wlasnie na tan blood test!
kurde ale ten kraj ma dziwne zasady

reklama