reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Lipiec 2010

Jejuniu...dziewczyny o czym nie napiszecie to bym zjadła.Teraz spaghetti będzie za mna chodzić.Na razie lody truskawkowe Algidy pochłaniam.Pychotka.Ostatnio rządzą truskawki pod różną postacią i pomidorki:tak:

emih a prezent zakupiłaś?
Niedługo moja babcia skończy 80 lat i tak się zastanawiam,czy w tym wieku jeszcze obchodzi sie urodziny?Na dodatek jest w żałobie po córce i nie wiem,czy wypada coś organizować.:unsure:

reklama
atabe a moze to tylko jakiś włókniaczek,one mogą byc bardzo długo małe i niewyczuwalne ale lubią sie powiększać w czasie ciąży,gdyby to było to raczej nie miałabyś az takiego zmartwienia.
a ja dzis miałam najzwyklejszy obiad na świecie ale jaki dobry,ziemniaczki z koperkiem do tego jajeczko sadzone i maślanka.nazarłam sie jak świnia ale jakie dobre.

oczekiwanie chyba właśnie tak zrobię:tak:Do tego jakiś mały tort i powinno wystarczyć.

Tak się zastanawiam dziewczyny jakie ja mam te ubranka dla dzidzi kupować.Oczywiście śpioszki,kaftaniki,bodziaki i pajacyki to wiadomo,ale co na upały???Mam dwójkę dzieci,ale obydwoje akurat w okresie bardziej zimowym rodziłam więc nie mam pojęcia jak dzidziulka na upał ubrać.Chyba nie musi by w śpioszkach przy 30st.???Jakieś rampersy może???

mammi najlepiej bedzie dzidzi w pampersie i koszulce czy tam bodziaku na krotki rekaw, przykryje sie pieluszka i w upaly jak znalazl;-) Ja tam nie bede nic kombinowac, przeciez dzidzi jest tak samo goraco jak i nam. Tylko przed wiaterkiem trzeba oslonic.

jak nie bedzie upałów strasznych to body lbo cieniutkie bawełniane śpioszki,ja ubierałam normalnie jak w lato bo jeden i drugi z lipca i przykrywałam pieluszką w wózku.ewentualnie jakis kaftanik z długim rękawem,bardzo patrzyłam zeby nie przegzac bo wtedy jest jeszcze gorzej co chwila atopowe zapalenie .Moje dzieci jak pamietam to zaden przez to sie nie rozchorował ze ich tak wietrzyłam;-)

Mammi, ja własnie bodziaki pokupowalam, ale myslę że cienkie pajacyki też się na noc przydadzą, zreszta kupuję tez tak na ślepo jak ty bo mam póxno-jesienne dziecko.... A co do prezentu- masz na mysli na DZIEŃ BABCI?, tak kalendarz ze zdjęciami wnuków zamawiam (kiedys były kubki ze zdjęciami itd) w tym roku to córa chyba nawet laurkę zrobi... :-D

Ja na dziś uciekam, muszę kąpać córę, coś obejrzę i się kłade bo glowa jak bolała tak boli... mam nadzieję że te 6godz prześpię...
Do jutra dziewczynki...

dzamena z M już ok.:happy2:W sumie to już na początku jazdy do Myślenic zaczęliśmy się odzywać.Takie mamy charakterki,że kłócimy się ostro i intesywnie,ale na szczęście dosyć szybko nam przechodzi.Jakoś nie potrafię się długo gniewać.Przeprosił,wyraził skruchę choć łatwo mu to nie przyszło;-) więc wybaczyłam.

No właśnie chodzi mi o to,żeby nie przegrzać dzidzi.Szymonka tak teściowa załatwiła.Był chory,ja w pracy, a ona naubierała go w domu jak eskimosa,żeby wygrzewać i mały w szpitalu musial leżeć bo dostał zapalenia płuc:-(

reklama
Do góry