reklama

Lipiec 2010

reklama
emih skarbie ja rozumiem ze jest ci ciezko jak mała bedzie w przedszkolu.Niedawno sama to przechodziłam,a co sie naryczałam to tylko ja wiem ,ale nic jej nie bedzie.Dzieci szybciej sie rozwijają,nie maja póżniej problemów z akceptacja itd.Moje dziecko strasznie płakało jak go zostawiłam i tak przez miesiac z przerwami na chorobe,i wcale mu sie nie dziwie bo kiedy miał sie przyzwyczaic ,jak był 4 dni w przedszkolu a reszte w szpitalu lub w domu z mamusia ,a poza tym bardzo duzo sie dziecko uczy ,np mój prawie nie mówił,nie malował rysunków.ale to bardziej przez swoja chorobe,a teraz szok nie powiem bo picasso to on nie jest ale mozna z nim sie normalnie dogadac a wczesniej tylko było tak albo nie i bardziej gestykulował a teraz normalnie gada,a najlepiej wychodzi mu skarzenie na starszego brata i kłamanie ze to nie on tylko brat

Malewa ja mam rosołek a do tego makaron, takie bardzo proste danie.
sos: puszka pomidorów bez skórki, na patelnie to, rozciapać, do tego ząbek czosnku w całości dla aromatu, przyprawy- tymianek, bazylia, oregano abo mieszanka włoska i duszę parę minut. Zajadamy to z makaronem rurki posypane tartym zółtym serem - no my to uwiebiamy a robi się 5 minut:)

Malewa ja mam rosołek a do tego makaron, takie bardzo proste danie.
sos: puszka pomidorów bez skórki, na patelnie to, rozciapać, do tego ząbek czosnku w całości dla aromatu, przyprawy- tymianek, bazylia, oregano abo mieszanka włoska i duszę parę minut. Zajadamy to z makaronem rurki posypane tartym zółtym serem - no my to uwiebiamy a robi się 5 minut:)
Rosołku to już raczej nie ugotuje, zresztą nie mam na czym, ale ten makaron hm tylko myśle nad sosem serowym do tego albo szpinakowym albo pieczarkowy

Cześć dziewczyny.

Jestem po wizycie u mojego gina i akurat rozmawiałam z nim o witaminach, więc kwas foliowy mam skończyć (jeszcze na jakieś 2 tygodnie mi starczy), a potem nie brać i witamin też nie muszę, ale jeśli chcę to najlepiej takie w miarę lajtowe, tzn. o niskie zawartości witamin, a nie z końską dawką, bo wyniki mam bardzo dobre.
A jeśli podejrzewacie, że bóle głowy może wywołać nadmiar kwasu foliowego to uważajcie na Elevit i Feminatal N, bo tam jest go 800 µg (0,8mg), czyli 2 razy więcej niż w Foliku.

Dzamena gratuluję kopniaków :-)

Atabe zdrówka :tak:.

U Nas w domu M. zarabia, ale ja trzymam pieczę nad kasą, tzn. dostaję pieniądze, płacę rachunki, robię zakupy i tak muszę rozdysponować, żeby mi na wszystko starczyło, ale z tym nie mam problemu, zawsze jeszcze coś młodemu czy sobie kupię, no i na pizzę albo inne szaleństwa też nas stać ;-).

geperty, louise a my mamy bardzo zblizony wiek ciązy,mój suwaczek jest malo dokładny ale Wasze są o dzień starsze. Jak tam brzusio bo mi dzisiaj jakoś wyskoczy że spodni zapiąc nie mogłam

Ostatnia edycja:
dzamena no to mnie pocieszyłaś że to nie wiek jednak:-)

Spadam sprzątać bo M dziś wraca a ja w d...e z robotą, tzn. w szafkach lux ale poza to o matko...
No i muszę się odsztachnąć żeby mu w drzwiach dech zaparło i pomyślał "zapomniałem już jaka ona piękna ":-)No dobra, niech choć pomyśli " dobrze że bardziej nie zbrzydła przez te 3 dni":happy2:

reklama
Cześć dziewczyny.

Jestem po wizycie u mojego gina i akurat rozmawiałam z nim o witaminach, więc kwas foliowy mam skończyć (jeszcze na jakieś 2 tygodnie mi starczy), a potem nie brać i witamin też nie muszę, ale jeśli chcę to najlepiej takie w miarę lajtowe, tzn. o niskie zawartości witamin, a nie z końską dawką, bo wyniki mam bardzo dobre.
A jeśli podejrzewacie, że bóle głowy może wywołać nadmiar kwasu foliowego to uważajcie na Elevit i Feminatal N, bo tam jest go 800 µg (0,8mg), czyli 2 razy więcej niż w Foliku.

Dzamena gratuluję kopniaków :-)

Atabe zdrówka :tak:.

U Nas w domu M. zarabia, ale ja trzymam pieczę nad kasą, tzn. dostaję pieniądze, płacę rachunki, robię zakupy i tak muszę rozdysponować, żeby mi na wszystko starczyło, ale z tym nie mam problemu, zawsze jeszcze coś młodemu czy sobie kupię, no i na pizzę albo inne szaleństwa też nas stać ;-).
czesc geperty :-)

no to sie wyjasnia dlaczego przy moim feminatalu n aptekarka powiedziala, zeby nie brac dodatkowo kwasu foliowego. i jednak dobrze wyczytalam ze lekarze nie polecaja juz kwasu foliowego po 3 miesiacu ciazy

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry