reklama
emih
Fanka BB :)
Zalecił takie badania (dodatm że płatne oczywiście), bo z moja córeczką była "szopka". Pierwszy gin oznajmił przezierność karku 5mm (dopuszczalna do2) i bez ogródek zapytał: USUWAMY? (właśnie podparł się pewnością co do zespołu Downa), od lekarza do lekarza, tona stresu i płaczu a córeczka urodziła się całkiem zdrowa :-)Czesc lipcoweczki.:-)
Emih ja sama chetnie tez poszlabym na takie USG.Na pewno wszystko bedzie ok.Dzieki niemu po wszystkim bedziesz spokojniejsza.Niektore mamusie martwia sie przez cala ciaze,czy aby na pewno ich dzidzius nie ma wad genetycznych.
Swoja droga to gin.do ktorego chodzisz wyglada na dobrego fachowca,skoro zleca tak dokladne badania.![]()
A za wszystkie z WAS udające się dziś do gina- trzymam kciuki :-)
Ostatnia edycja:
rybkabial
Dumna Mamusia
Hej dziewczyny!
Kolejny dzień na uczelni. Mam jak zawsze krótkie okienko to przglądam co tam naskrobałyście. patrzę że poszedł temat badań dodatkowych. Myślę że takie badania to dobry pomysł na pewno eliminują strach który i tak nam cały czas towarzyszy. Oczywiście musimy robić je u dobrego fachowca. Kiedyś miałam taką sytuację że poszłam na prywatne USG jamy brzusznej to jakiś konował oznajmił mi że mam zniekształconą macice jakieś cuda z jajnikami i w ogóle nie wiadomo co jeszcze. Z gabinetu wyszłam zapłakana załatwiłam ekspresową wizytę u mojego gina i okazało się że wszystko jest w porządku, tylko nie potrzebnie strachu się najadałam więc radzę uważać do kogo się idzie na badania.
Pozdrawiam
Kolejny dzień na uczelni. Mam jak zawsze krótkie okienko to przglądam co tam naskrobałyście. patrzę że poszedł temat badań dodatkowych. Myślę że takie badania to dobry pomysł na pewno eliminują strach który i tak nam cały czas towarzyszy. Oczywiście musimy robić je u dobrego fachowca. Kiedyś miałam taką sytuację że poszłam na prywatne USG jamy brzusznej to jakiś konował oznajmił mi że mam zniekształconą macice jakieś cuda z jajnikami i w ogóle nie wiadomo co jeszcze. Z gabinetu wyszłam zapłakana załatwiłam ekspresową wizytę u mojego gina i okazało się że wszystko jest w porządku, tylko nie potrzebnie strachu się najadałam więc radzę uważać do kogo się idzie na badania.
Pozdrawiam
isabell4891
Zaangażowana w BB
Witaj Kasiente w naszym gronie!
Mamy ten sam termin 
Mamy ten sam termin 
K
Kinga85
Gość
witam was i serdecznie gratuluję fasoleczek
Bardzo również chciałabym być już w ciąży ale widocznie każdy ma swój czas.
Mam do was pytanie które może mi pomoc..
Jak długo starałyście się o dzidzie i jakie miałyście przeczucia objawy przed spodziewaną @
Jestem tuż przed testowaniem a jedyna co to piersi mnie podą od tygodnia.. i pewnie nic z tego :-(
Jak długo starałyście się o dzidzie i jakie miałyście przeczucia objawy przed spodziewaną @
Jestem tuż przed testowaniem a jedyna co to piersi mnie podą od tygodnia.. i pewnie nic z tego :-(
rybkabial
Dumna Mamusia
U nas czas starań to jeden cykl. Wyliczyłam dni płodne i w co drugi dzien próbowaliśmy. Spokojnie bez strsów ja nie spodziewałam się że będę w ciąży. Pamiętam na każdej ulotce w teście pisze że można robić nawet po 6 dniach od teoretycznego zapłodnienia i ja tak zrobiłam i okazała się jedna kreska. Doszłam wtedy do wniosku że no trudno najwyraźniej nie teraz. potem zaczął mi się spóźniać okres i zrobiłąm co prawda byłam pewna że to taki psikus od losu a tu patrze dwie grube kreski 

. Co do objawów to miałam tylko dziwne zachcianki na jedzenie którego nigdy nie jadłam. Bóle brzucha też takie jak przed miesiączką tym razem jej nie zapowiedziały 

. Co do objawów to miałam tylko dziwne zachcianki na jedzenie którego nigdy nie jadłam. Bóle brzucha też takie jak przed miesiączką tym razem jej nie zapowiedziały 

isabell4891
Zaangażowana w BB
U mnie się udało w trzecim cyklu starańwitam was i serdecznie gratuluję fasoleczek![]()
Powiedziałam sobie do trzech razy sztuka i odpuszczam sobie!Kochaliśmy się 2 dni przed owulacją i w sam dzień owulacji,zawsze bardzo brzuch mnie boli w ten dzień,no i się udało
Jak się nam nie udawało przez pierwsze dwa cykle to byłam trochę podłamana,za trzecim razem zawsze po bzykanku:-) unosiłam nogi do góry
tak na 15 minut,bo gdzieś czytałam,że niby to pomaga
Nie wiem czy akurat to pomogło,ale fasolka jest
A jeśli chodzi o piersi i brzuch to bolały mnie od samej owulacji,szczególnie brzuch mnie tak bolał,że poleciałam po podpaski:-) byłam przekonana,że zaraz okres dostanę,więc Kinga nie myśl,że nic z tego,bo może się udało :-) Życzę Ci tego z całego serca :-)kasiente
no widzialam juz falujace cos i ginka mi powiedziala ze to echo serduszka jest i ze zarodek zywy wiec sie ciesze jak glupiawitam nowe mamusie
kasiente ja dzisiaj idę do gina też jestyem w 6 tyg + 1 dzień i mówisz, że już u Ciebie serduszko biło? Kurka to szansa jest że i ja dzisiaj zobaczę.Gorzej jak nie zobaczę to się zestresuję pewnie
K
Kinga85
Gość
rybka i isabell dziekuje wam za pomoc 
U mnie to teraz 2 cykl starań był. Czekam do soboty aby test zrobić, chociaż w sumie @ może i w ndz zaatakowac wiec moze do pn poczekam z testem o ile zdążę.
Słyszałam o tym sposobie z nogami i też tak robiłam w pierwszym cyklu ale sie nie udało.. Nie wiem od czego to zależy. Tak samo z seksem. mówią że robić co co dzinnie a inni że co 2dzień.
A moim zdaniem to nie powinno być mechaniczne lecz z samej przyjemnosci i wtedy kiedy jest ochota. A w owu przeważnie jest ochota u kobiety no nie?
Dziekuje
Pozdrawiam
U mnie to teraz 2 cykl starań był. Czekam do soboty aby test zrobić, chociaż w sumie @ może i w ndz zaatakowac wiec moze do pn poczekam z testem o ile zdążę.
Słyszałam o tym sposobie z nogami i też tak robiłam w pierwszym cyklu ale sie nie udało.. Nie wiem od czego to zależy. Tak samo z seksem. mówią że robić co co dzinnie a inni że co 2dzień.
A moim zdaniem to nie powinno być mechaniczne lecz z samej przyjemnosci i wtedy kiedy jest ochota. A w owu przeważnie jest ochota u kobiety no nie?
Dziekuje
Pozdrawiam
reklama
kasiente
heheh niezleWitaj Kasiente w naszym gronie!Mamy ten sam termin
![]()
Ja to w ogole mialam przeboje bo mam zespol policystycznych jajnikow i mi sie okres nie pojawial, owulacji nie bylo:d i jakos tak pierwszy cykl po luteinie trwal 21 dni potem nastepny i testy owulacyjne nic ie pokazywaly wiec stwierdzialm ze owulki nie ma i dupa. Zrobilam w 28dc test-negatywny, w 32dc na wszelki wypadek i tez negatywny.
Machnelam reka bo i tak mialam miec operacje kolana i stwierdzilam ze dziecko po operacji
Tak czy siak bylam umowiona do gina na leczenie jajnikow wiec mu powiedzialam o tescie. Zrobil USG na ktorym wyszlo ze owulka byla ale jak jestem w ciazy to bardzo wczesnej i jej nie widac:d wiec jako ze mialam miec operacje powiedzial ze mam isc na Bete