reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2010

Oj, to faktycznie szybko Wam dziewczyny poszło :))))) My tak po pół roku i to tylko pewnie dlatego, że odpuściliśmy sobie myślenie na ten temat i planowanie :))) do tego urlop, spokój (i moje przeziębienie... hahaha) i się udało :)))

Poronień faktycznie pełno, ja sama miałam jedno i teraz trochę stresu... Ale myślę pozytywnie :))

Też czekam na choinkę... trochę zapachu lasu w domu.. strasznie to lubię... Pieczecie jakieś ciasteczka na choinkę albo na święta??? chętnie bym coś upiekła ale sprawdzony, dobry przepis na ciasteczka... Wkleicie coś może na nasze forum kulinarne albo mi na skrzyneczkę??? :))))))

reklama
A Nam się udało w 3-cim cyklu :tak:, a przy synku w pierwszym i teraz byłam zawiedziona czemu nam nie wychodzi :sorry:, no ale długo czekać nie musiałam :tak:.

A ja już zajadam się sałatką, mniam :tak:, choć jeszcze się nie przegryzła ;-).

Dziewczyny mam do was pytanie. Pisałam wam o tym, że nie wyglądam zbyt pięknie, mam dość dużo krostek, wyprysków na twarzy i dekolcie. I jedna wyskoczyła mi tuż pod ustami. No i w ogóle zastanawiam się czy to jakaś krostka (jakich wiele), czy to opryszczka. Generalnie to jest mała krostka, ale juz zgłupiałam i nie wiem co to.
Czytałam o opryszczce w czasie ciąży i ta jest groźna narządów płciowych, a na ustach podobno nie, choć wiadomo ile ludzi tyle teorii.
No i sam nie wiem co o tym mysleć

Witam
Po przeczytaniu tych "marnych" ;-) 280 stron polubiłam forum, wasze codzienne pogaduchy i postanowiłam dołączyć. Teraz jestem na L4 mam duuużo czasu i lenia do wszelkiej roboty wiec czasem cos naskrobie.
To moja pierwsza ciąża termin mam na 10.07. trochę z zaskoczenia bo tak naprawde starania mieliśmy zacząc dopiero w przyszłym roku hehe :) ślub braliśmy we wrześniu wiec szybko bardzo nam poszło :-). Oczywiście cieszymy się bardzo, choć do mnie to jeszcze w pełni nie dociera.
To na początek tyle :-) mam nadzieje, że jakoś uda mi się wkręcić do lipcowych mamusiek ;-)

Justaa - w imieniu swoim i dziewczyn witamy serdecznie :)))) dużo tu doświadczonych mam, więc na pewno coś ciekawego dla siebie wyczytasz :)))))) Swoją drogą dużo zmian: śłub, zaraz dzidzia... wow :))))

Tiffii... A swędzi Cię to? Czy jest to taki pęcherzyk wypełniony wodą??? to naprawdę trochę inaczej wygląda niż pryszczyki :) Spokojnie obejrzyj a jak się boisz to zadzwoń do lekarza i zapytaj czy powinnaś od razu posmarować jakąś maścią (Hascovir, itp)...Ale mi też mówiono, ze powód do niepokoju jest przy opryszczce narządów - tyle tylko, ze jak się ma opryszczkę twarzy to trzeba dbać o higienę i nie dotykać tego łapkami. Moja kuzynka miała oprychę na twarzy parę razy i jej dzidzia jest zdrowa jak rydz :))))

Justaa - w imieniu swoim i dziewczyn witamy serdecznie :)))) dużo tu doświadczonych mam, więc na pewno coś ciekawego dla siebie wyczytasz :)))))) Swoją drogą dużo zmian: śłub, zaraz dzidzia... wow :))))

Tiffii... A swędzi Cię to? Czy jest to taki pęcherzyk wypełniony wodą??? to naprawdę trochę inaczej wygląda niż pryszczyki :) Spokojnie obejrzyj a jak się boisz to zadzwoń do lekarza i zapytaj czy powinnaś od razu posmarować jakąś maścią (Hascovir, itp)...Ale mi też mówiono, ze powód do niepokoju jest przy opryszczce narządów - tyle tylko, ze jak się ma opryszczkę twarzy to trzeba dbać o higienę i nie dotykać tego łapkami. Moja kuzynka miała oprychę na twarzy parę razy i jej dzidzia jest zdrowa jak rydz :))))

Nie swędzi. Trudno powiedzieć czy to jest jakiś pęcherzyk, bo to maleństwo jest. Posmarowałam pastą do zębów, bo to przynajmniej bezpieczne.

Nie było mnie pół dnia i tyle do nadrobienia:tak:
Więc jak już pisałam kiedyś u nas kolejne maleństwo to była niespodzianka:sorry: W pierwszej ciąży w 3 cyklu.
Ja także czuje się nie atrakcyjnie...:-(w sumie to cera nawet ładniejsza jak przed ciążą ale blada jestem okropnie, paznokcie mam mocniejsze...ale włosy tragedia...za nic się nie układają i się przetłuszczają strasznie szybko...
Wczoraj jak mąż wrócił z pracy wybraliśmy się na zakupy przedświąteczne...oj głupi to pomysł był...jak jechaliśmy to już mi coś nie pasowało...jakoś tak ślisko się robiło...w sumie powinniśmy być zadowoleni bo prezenty kupiliśmy w pierwszym sklepie, następnie zakupy w markecie...wracamy...a tu lodowisko na drodze, samochody po rowach, ciężarówka w poprzek drogi:szok:, a my w korku stoimy i nie wiadomo ile tak będziemy stać i nie da się tego objechać, ostatecznie odcinek 4km jechaliśmy godzinę, mój mąż skwitował wszystko tak...dobrze że dzisiaj nie rodzisz:-D Ja jestem panikara...nie znoszę takich sytuacji na drodze:no:

Witam
Po przeczytaniu tych "marnych" ;-) 280 stron polubiłam forum, wasze codzienne pogaduchy i postanowiłam dołączyć. Teraz jestem na L4 mam duuużo czasu i lenia do wszelkiej roboty wiec czasem cos naskrobie.
To moja pierwsza ciąża termin mam na 10.07. trochę z zaskoczenia bo tak naprawde starania mieliśmy zacząc dopiero w przyszłym roku hehe :) ślub braliśmy we wrześniu wiec szybko bardzo nam poszło :-). Oczywiście cieszymy się bardzo, choć do mnie to jeszcze w pełni nie dociera.
To na początek tyle :-) mam nadzieje, że jakoś uda mi się wkręcić do lipcowych mamusiek ;-)
Witaj :happy:tutaj wiekszosc z nas ma jak narazie lenia do wielkiej roboty ;-)

Ja to chyba kupie sobie jakis krem brązujacy do buzi bo patrzec na siebie nie moge ;/

Vanilka!!! na ból ząbka to chyba paracetamol można...

wiecie... tak sobie myślę, jak tu miło nam się jęczy, że pryszcze, zgaga, mdłości, itp. a niejedna babeczka marzyłaby o tym, żeby tylko móc zajść w ciąże i donosić tak długo jak to się nam udaje....

Jesteśmy piękne :)))))) Bez dwóch zdań :))))

A długo się starałyście o tą fasolkę?? czy może "przypadek" ??? :)))

zgadzam się:tak:bez dwóch zdań:-p
u mnie to totalna wpada , po pierwszej dzidzi brałam tabletki, odstawiłam we wrześniu maz przyjechał na tydzień w pażdzierniku i bach:eek::shocked2::-p:happy:Alleluja!!!

reklama
witam! u mnie tez wpadka! dostalam 1 @ po porodzie w pazdzierniku i okazal sie ostatnim ;-)
a tak z innej beczki: Vanilka, Rusalka szczepicie sie na swinska grype? bo ja wlasnie dostalam zaproszenie z przychodni i sie zastanawiam, ale jestem raczej na nie...

Do góry