reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Lipiec 2010

Maruśka Smiało pytaj co chcesz wiedziec o zyciu na emigracji ,jest nas tu kilka i napewno Ci odpowiemy :tak:Kazda z nas to przechodzila co Ty teraz...jechac?czy zostac ?Kiedy Twoj facet wraca ?

Vanilka, dzięki za zachętę. Na razie nawet nie wiem o co pytać:-)Mammi pisze, że im wcześniej tym lepiej i pewnie racja. Jedyny problem mam ze zwolnieniem lekarskich. Pracuję, a L-4 odbieram u lekarza co 2 tygodnie. Nie chce wystawić a dłużej, co oznacza, że muszę być tutaj na miejscu. Facet pojechał na razie na 3 miesiące, jak będzie lipa to wróci. Jak będzie ok - musimy postanowić co dalej.
Z językiem myślę, że nie będzie problemu. Wiadomo, może na początku jakaś bariera, lęk, ale generalnie pracuję tutaj z obcokrajowcami i jakoś tam się z nimi odgaduję. Pewnie w słownictwie ciążowo-lekarskim to najmocniejsza nie jestem, no ale właśnie z drugiej strony można poprosić tłumacza.
No nic to, temat rzeka. Na razie nie mam co gdybać, zobaczymy jak się ułoży.

A co do śniadań - ja dziś sushi, zostało z wczorajszej kolacji -)Posiedziałam wczoraj do 1.30, a dziś pospałam do 11 :-) udanego dnia dziewczyny!
Co do angielskiego to lecac tutaj bylam bardzo pewna bo mialam w szkole 7 lat wiec co to dla mnie ..ale rozczarowalam sie .. moim najwiekszym problemem do tej pory jest zrozumienie ich ! Gadac to ja moge czuje sie pewniej ale zrozumiec ich masakra...czasem gadam z jakims angolem ,a on ma taki akcent ze szok i domyslam sie polowe co on gada:-Da on znowu mysli ,ze ja rozumiem go bo sama dobrze mowie :-DAle oni sa wyluzowani i nie robia wielkich oczu jak ktos do nich zle mowi .Jeszcze pocieszaja jak Ty swietnie mowisz po angielsku :-D
No i ja wlasnie biore tlumaczke na moje wizyty bo niestety ale z zakresu ciazy moj angielski nie jest ok .
No i prawde im szybciej tym lepiej :happy:

atabe Witaj ;-);-)

reklama
jeny laski ale produkcja:D

Tyle chcialam naodpowiadac Wam i nie nwiem juz na co:D

A mi przeszly mdlosci...cos tam muli ale jest o wiele lepiej. Tylko w brzuchu sie przewala jak nienormalne:D

U mnie sniadanko standardowo platki z mlekiem:) ale ja sniadanko jem o 11.30 bo wowczas wstaje ;) spie 12h w nocy i jest good:) Nie moge natomiast spac u kogos bo glupoty mi sie w glowie przewalaja i nie moge zasnac.

Co do witaminek, to chyba co lekarz to opinia. ak mowilam mi moj powiedzial ze nie zaszkodzi mi lykac witaminek od poczatku + dodatkowo kwas foliowy. 3 tyg temu zwiekszyl mi dawke kwasu i witaminki mam brac dalej. Ostatnia morfologie mialam sliczna i sie dobrze czuje.

Troche mnie moj maz wkurza bo nie rozumie niektorych rzeczy i mie wyprowadza z rownowagi i rycze. Ale 10 minut bez gadania i przychodzi sie przytulic i dac buzi wiec luzik;)))

Jesli folik do 3 miesiaca to wyglada na to ze teraz bede odkladac po wizycie. Hm swoja droga jestem ciekawa co powie. Nie wiem co robic dalej z L-4. Szczerze to bym sobie jezcze poleniuchowala a poza tym i tak w 6 miesiacu juz chce do konca byc na zwoln ieniu i nie wiem czy mi sie oplaca na 2,5 miecha wracac do pracy:// chyba ze uda mi sie zalatwic prace z domu.

Zobaczymy.

No i ja wlasnie biore tlumaczke na moje wizyty bo niestety ale z zakresu ciazy moj angielski nie jest ok .
No i prawde im szybciej tym lepiej :happy:

atabe Witaj ;-);-)

no wlasnie ja dosc czesto bywam w Jukeju ze wzgledu na to ze tesc mieszka. I mielismy ten wstretny wypadek samochoodowy i tydzien spedzilismy w szpitalu bo moj maz w spiaczce byl wiec musielismy gadac z lekarzami. Tak dobrze jak wtedy to nigdy po angielsku nie gadalam. Do tego czailam co do mnie moiwa ze trzymaja go w spiaczce farmakologicznej, ze biora na sale operacyjna ze zrobili to to i tamto. Byli bardzo zdziwinieni ze tyle wiem. Ale dzieki temu wiem ze pewnie nie skorzystalabym z tlumacza w Waszym przypadku;) pewnie bym szperala w necie i szukala angielskich odpowiednikow;)

No to wspolczuje tego wypadku ,zadowoleni byliscie z opieki medycznej tutaj ??
No ja jednak wole tlumacza miec bo czuje sie pewniej ..nie chce sie domyslac ...
ok biore sie za robote :happy:

Dziewczyny wiem, ze to ostatni dzwonek, ale podpowiedzcie mi co można kupić rodzicom na prezent??? mój zaplanowany prezent nie wypalił i nie wiem co teraz zrobić:wściekła/y:

Witajcie Lipcowe mamusie , musze przyznać ze sledze Wasze forum juz dosyć długo i czasmi pisze pare słów ale przyznaje że tempo macie imponujące
I mnie w końcu udało się wkleić suwaczek. Dzis mam wizyte u lekarza , i troche się obawiam ale myśle że za to święta będą spokojne. Pozdrawiam Was wszystkie

Ostatnia edycja:
Atabe - moze jakies ciekawe ksiązki?? W empiku tyle tego że można coś wybrać!! Też mam zawsze problem z prezentami, ale wcześniej wypytuje co by ktoś chciał!! Napewno cos jeszcze znajdziesz!!

Kobietki dziś gin kazał mi kupić jakieś witaminki dla kobiet od 2 trymestru!! Co proponujecie??? Feminatal, matena?? Macie jakies takie które brałyście albo już łykacie??:-)

No to wspolczuje tego wypadku ,zadowoleni byliscie z opieki medycznej tutaj ??
No ja jednak wole tlumacza miec bo czuje sie pewniej ..nie chce sie domyslac ...
ok biore sie za robote :happy:

opieka super. Personel boski.

Szczescie w niezczesciu wyladowalismy w jednym z najleopszyxch szpitali w jukeju pod wzgledem leczenia wypadkow, bo moj zadedykowany nawet specjalnie oddzial. Southampton General Hospital. Wszyscy mega mili i pomocni. Swietna opieka.

reklama
ja mialam prenatal czy jakos tak classic przez pierwszy miesiac bralam a teraz kupilam Falvit mama. Moja mama mi mowila ze od wiekow;) falvit najleoszy:)a mozna kupic w aptece specjakne witamini do 12 tygodnia:) ja wyszlam z alozenia ze najlepiej kupowac unwersalny zestaw witamin. Tyle tego jest w aptekaCH ze oczoplasu mozna dostac

Do góry