reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Lipiec 2010

reklama
prawda... Środek nocy a ja zaczynam się ślinić :baffled:

Najlepszy ryż do każdej potrawy (szczególnie smaki chińskie- słodko-kwaśne, arabskie np sharma itp) to ryż z kurkumą. Gotujesz normalnie, ryż na wrzątku z solą, masłem tyle że dodajesz jakąś czubatą łyżeczkę kurkumy w proszku (woda musi się zabarwić na jasny pomarańcz), jeśli wolisz pikantnie- dorzuć też do tej wody nasiona chilli albo chilli w proszku. Kurkuma BArwi ryż na intensywny żólty kolor i ma naprawe wyjątkowy smak (nie używaj garnków emaliowanych bo kurkuma to najgorsze g*** jeśli chodzi o barwnik) zostawi po sobie ślad dosłownie wszędzie :shocked2:

Kurde a mi cos zoladek posluszenstwa odmowil i musialam sie przytulac z panem kibelkowym:-( az mnie zoladek boli:-( co to sie dzieje:no: Ehm oby w nocy juz bylo dobrze:tak:

Oczekiwanie, współczuję... JA szczerze mówiąc już się tuliłam z przyjacielem WC :baffled: Tyle że u mnie zauważyłam, ze to efekt uboczny zażywania duphastonu, a nie dość że zwiększyli mi dawkę to jeszcze mam brać przez kolejny miesiąć, więc... łączę się z toba 'w bólu'...

emih ja kocham kurkume;-), ale najczęściej ryż gotuje na kostce, a kurkume sypie jak robie ryż z warzywami na patelni...boziu jaka ja się głodna zrobiłam, chyba nie wytrzymam:zawstydzona/y:
oczekiwanie biedna ty...my tu o żarciu a ty się męczysz...

Spróbuj z tym ryżem, mam nadzaieję że zakochasz się podobnie jak ja :-D
A co do mdłości... właśnie patrzę na duphaston i myślę: brać to chol*** czy poczekać aż będę usypiać, przez sen będzie łatwiej, a maxem mdłości i opcjonalnie wymiotów jest godzina "po" :baffled:

a ja dopiero teraz o tym jedzeniu przeczytalam bo jakis blad mialam i posty nowe mi nie wyskoczyly:-D Ale jak mi sie zoladek sciska jak poczytam, kurde tak jakby normalnie mdlosci ciazowe no ale to chyba nei to bo przeciez juz koncowka 14 tygodnia:-) Ale jak cos to musze dolaczyc do tematu;-), nawet jak mam do pana kibelka poleciec jeszcze raz:-D
To my zrobimy tak:
-salatke z kurczaka
- salatke z tunczyka
- musza byc ogorasy bo mam ciagle na nei ochote:-)
- moze jajka nadziewane pieczarkami
- papryka nadziewana farszem golabkowym
I to chyba tyle tego co wymyslilam. a czy beda checi zeby zrobic to sie jutro okaze:-D

reklama
emih ja nie wiedziałam, ze po tym leku się wymiotuje:baffled: biedna ty- wejz jak pójdziesz spać;-)
oczekiwanie dasz przepis na sałatke z kurczakiem?;-)

Do góry