reklama
emih
Fanka BB :)
prawda... Środek nocy a ja zaczynam się ślinić 
Najlepszy ryż do każdej potrawy (szczególnie smaki chińskie- słodko-kwaśne, arabskie np sharma itp) to ryż z kurkumą. Gotujesz normalnie, ryż na wrzątku z solą, masłem tyle że dodajesz jakąś czubatą łyżeczkę kurkumy w proszku (woda musi się zabarwić na jasny pomarańcz), jeśli wolisz pikantnie- dorzuć też do tej wody nasiona chilli albo chilli w proszku. Kurkuma BArwi ryż na intensywny żólty kolor i ma naprawe wyjątkowy smak (nie używaj garnków emaliowanych bo kurkuma to najgorsze g*** jeśli chodzi o barwnik) zostawi po sobie ślad dosłownie wszędzie

Najlepszy ryż do każdej potrawy (szczególnie smaki chińskie- słodko-kwaśne, arabskie np sharma itp) to ryż z kurkumą. Gotujesz normalnie, ryż na wrzątku z solą, masłem tyle że dodajesz jakąś czubatą łyżeczkę kurkumy w proszku (woda musi się zabarwić na jasny pomarańcz), jeśli wolisz pikantnie- dorzuć też do tej wody nasiona chilli albo chilli w proszku. Kurkuma BArwi ryż na intensywny żólty kolor i ma naprawe wyjątkowy smak (nie używaj garnków emaliowanych bo kurkuma to najgorsze g*** jeśli chodzi o barwnik) zostawi po sobie ślad dosłownie wszędzie

oczekiwanie
Kurde a mi cos zoladek posluszenstwa odmowil i musialam sie przytulac z panem kibelkowym:-( az mnie zoladek boli:-( co to sie dzieje
Ehm oby w nocy juz bylo dobrze
Ehm oby w nocy juz bylo dobrze
emih
Oczekiwanie, współczuję... JA szczerze mówiąc już się tuliłam z przyjacielem WC
Tyle że u mnie zauważyłam, ze to efekt uboczny zażywania duphastonu, a nie dość że zwiększyli mi dawkę to jeszcze mam brać przez kolejny miesiąć, więc... łączę się z toba 'w bólu'...
Tyle że u mnie zauważyłam, ze to efekt uboczny zażywania duphastonu, a nie dość że zwiększyli mi dawkę to jeszcze mam brać przez kolejny miesiąć, więc... łączę się z toba 'w bólu'...atabe
emih ja kocham kurkume;-), ale najczęściej ryż gotuje na kostce, a kurkume sypie jak robie ryż z warzywami na patelni...boziu jaka ja się głodna zrobiłam, chyba nie wytrzymam
oczekiwanie biedna ty...my tu o żarciu a ty się męczysz...

oczekiwanie biedna ty...my tu o żarciu a ty się męczysz...
emih
Spróbuj z tym ryżem, mam nadzaieję że zakochasz się podobnie jak ja 
A co do mdłości... właśnie patrzę na duphaston i myślę: brać to chol*** czy poczekać aż będę usypiać, przez sen będzie łatwiej, a maxem mdłości i opcjonalnie wymiotów jest godzina "po"

A co do mdłości... właśnie patrzę na duphaston i myślę: brać to chol*** czy poczekać aż będę usypiać, przez sen będzie łatwiej, a maxem mdłości i opcjonalnie wymiotów jest godzina "po"

oczekiwanie
a ja dopiero teraz o tym jedzeniu przeczytalam bo jakis blad mialam i posty nowe mi nie wyskoczyly
Ale jak mi sie zoladek sciska jak poczytam, kurde tak jakby normalnie mdlosci ciazowe no ale to chyba nei to bo przeciez juz koncowka 14 tygodnia:-) Ale jak cos to musze dolaczyc do tematu;-), nawet jak mam do pana kibelka poleciec jeszcze raz
To my zrobimy tak:
-salatke z kurczaka
- salatke z tunczyka
- musza byc ogorasy bo mam ciagle na nei ochote:-)
- moze jajka nadziewane pieczarkami
- papryka nadziewana farszem golabkowym
I to chyba tyle tego co wymyslilam. a czy beda checi zeby zrobic to sie jutro okaze
Ale jak mi sie zoladek sciska jak poczytam, kurde tak jakby normalnie mdlosci ciazowe no ale to chyba nei to bo przeciez juz koncowka 14 tygodnia:-) Ale jak cos to musze dolaczyc do tematu;-), nawet jak mam do pana kibelka poleciec jeszcze raz
To my zrobimy tak:
-salatke z kurczaka
- salatke z tunczyka
- musza byc ogorasy bo mam ciagle na nei ochote:-)
- moze jajka nadziewane pieczarkami
- papryka nadziewana farszem golabkowym
I to chyba tyle tego co wymyslilam. a czy beda checi zeby zrobic to sie jutro okaze

oczekiwanie
emih czekaj i przed zasnieciem wez, moze cie omina rewolucje zoladkowe;-)
reklama