reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2010

Pytałyście o cóeczke :)tak:)
Dziękuję, dziś bez euforii, ale i bez szlochu na szczęście :-D

A ja cały dzień przesiedziałam sobie na necie oglądając wnętrza i czytając fora wnętrzniarski- to też dobre zabicie czasu, a zabijam, bo bruch boli nadal i tylko obiadek dziś zrobiłam...:baffled:

fajnie ze corcia wbija sie w rytm

reklama
Ashika, współczuję :-(
Ake tak myslę, że jeśli lek ten apobiega skurczom, to może jak się unormuje- odstawią cI i wszystko wróci do normy?! Ps. A co do sesji- może czas uderzyć do dziekana?! (studiujesz?!)

Tiffi- to mamy podobny guścik wnętrzniarski, chociaż ja bardziej sjłaniam się do venge+ beż+ jakiś ożywczy kolorek :tak:

Vanilka, Mysza- może się mylę w waszym przypadku, ale takie objawy są przy nerwicy :baffled:
:szok::szok::szok::szok:nerwicy:confused:

ashika niech M pojedzie wyjaśnić sytuację, jeszcze Ci z tego tytułu zgryzot potrzeba:no:

emih to dobra wiadomość z córcią, myślę połowa sukcesu;-)

Vanilka ja co prawda na nerwicy nie miałam-choć niezła ze mnie choleryczka;-) ale identyczne objawy miałam przy gestozie-zatruciu ciążowym,właśnie przez wysokie ciśnienie.Poza tym brak magnezu w organizmie powoduje podobne objawy.Trzęsawka,uczucie gorąca,rozdrażnienie,a w ciąży dodatkowo mogą się pojawić bóle w podbrzuszu.
Stąd delirka u ludzi,którzy piją dużo kawy.Kofeina wypłukuje magnez:baffled:
Długotrwały niedobór magnezu może podobno prowadzic do nerwicy-o której pisała emih.
Ja Codziennie zażywam 4 tabletki magnezu bo właśnie cierpię wg.moje gina na jego niedobór:confused:

Witam się dziewczyny poweekendowo, nawet nie miałam czasu dzisiaj wcześniej zajrzeć, tyle pracy.
W sobotę robiłam wielkie sprzątanie i wuzytę w IKEI miałam (mieszkam 2 km od niej). Zakupiłam dużo pierdółek, pooglądałam pokoiki dziecięce, dywan do sypialni sobie sprawiłam.
wczoraj szliśmy w gości popołudniu, a rano postanowiłam położyć w domu fragmentami tapetę i siedziałam w necie pół dnia i wybierałam.

Magdzia, nie denerwuj się brakami ruchów, ja cały weekend NIC nie czułam, a dzisiaj daje porządnie:-) Na początku tak jest, później będziemy codziennie czuć.

Kasik powrotu do zdrowia, ja taki cały grudzień kaszlący miałam

Vanillka, ja taką zgagę miałam w pierwszej ciąży, szklanka zimnego mleka "trochę" pomagała
Atabe, Jagoda - bardzo ładnie
Mruczka, my na naszą Majkę też mówimy Gutek od Gustawa, bo jak się urodziła to wyglądała jak Gustaw.

ashika niech M pojedzie wyjaśnić sytuację, jeszcze Ci z tego tytułu zgryzot potrzeba:no:

emih to dobra wiadomość z córcią, myślę połowa sukcesu;-)

Zgadzam się z jedyneczką, niech mąż zmyka do dziekanatu, chociaż wiem z doświadczenia, że rozmowy w dziekanacie to tragedia, ale powodzenia;-)

emih - ale się cieszę, że sytuacja przedszkolno - córeczkowa zaczyna wchodzić we właściwy rytm:-)

mammi masz racje,też właśnie wcinam magne b6 i trzęsawka ustępuje:tak:

uciekam bo mój bucuś wrócił z pracy i muszę zdać kompka, miłego wieczorku więc;-)

aha mam od szwagierki parę fajnych ciuszków i gazetki, poczytam więc sobie:happy2:

Ashika, wysyłaj męża (a masz jakies zwolnienie- pewnie nie, bo nie pracujesz? Ale powinnas załatwić od lekarza zaświadczenie, ze musisz leżeć i z tym wszystko powinien biegać M+ opłaty, pisma do dziekana o przesunięcie terminów egzaminów albo indywidualny tok studiów) Wogóle o tym nie myśl i daj się wyżyć swemu M... Ps. jak będzie mógł Ci pomóc- sama zobaczysz ze dziwnym trafem go to uszczęśliwi :cool2: Faceci nie lubią gadać, nie rozumieją psychicznych zakamarków kobiecej psychiki za to doskonale idzie im działanie (większości z nich ;-))

Vanilka, tak i nerwicy... Kup ciśnieniomierz- jesli nosisz się z taką myślą- taki który równiez podaje pomiar pulsu

Ashika, wysyłaj męża (a masz jakies zwolnienie- pewnie nie, bo nie pracujesz? Ale powinnas załatwić od lekarza zaświadczenie, ze musisz leżeć i z tym wszystko powinien biegać M+ opłaty, pisma do dziekana o przesunięcie terminów egzaminów albo indywidualny tok studiów) Wogóle o tym nie myśl i daj się wyżyć swemu M... Ps. jak będzie mógł Ci pomóc- sama zobaczysz ze dziwnym trafem go to uszczęśliwi :cool2: Faceci nie lubią gadać, nie rozumieją psychicznych zakamarków kobiecej psychiki za to doskonale idzie im działanie (większości z nich ;-))

Vanilka, tak i nerwicy... Kup ciśnieniomierz- jesli nosisz się z taką myślą- taki który równiez podaje pomiar pulsu

no wlasnie jakos watpie w to jego dzialanie :baffled:

reklama
Do góry