reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2010

tiffi, co do cukru to nie przejmuj się mocno.... mam tak samo za wysoki, z dietą naprawdę da się żyć. teraz tym bardziej, są warzywa, lżej się je, łatwiej dietę wytrzymać - uszy do góry, powymieniamy się pysznymi przepisami i pomyslami co jeść! poza tym waga jest pod kontrolą, zdrowo się odżywiasz, same plusy z diety!! no i juz niedługo...
no i najważniejsze, żeby tylko się okazało, że po truskawkach z makaronem masz ok cukier to już masz co jeść ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
louisie no tak przez Ciebie!!:-p nie wiem jak ja do jutra dotrzymam bez tego kapuśniaku...

aneta he he, ładnie sfatygowałaś ten kluczyk:-D

louise mogłaś mogłaś, ciąża wszystko tłumaczy więc czuję się usprawiedliwiona:-D to musze tego z Lidla spróbować. Często człowiek nie wie jakie dobroci istnieją jeszcze nie skosztowane:-D mój M też zrzędzi jak czytam długo i oglądam tv to poszłam na kompromis i wyłączam telewizor wczesniej a potem sobie czytam przy nocnej lampce:-p

tiffi nie znoszę tak z obiadem czekać własnie, koniec końców dostaje potem suche twarde i średnio smaczne i nawet nie wie ile człowiek się przy tym narobił, bo smakuje wszystko jak idź stąd:dry:

Ja zjadłam makaron z sosem pomidorowym na pierwsze a na drugie mielony z ziemniaczkami:-D

Aha i z ciekawostek połozna nie polecała majtorów jednorazowych (chyba że z siateczki) bo te z fizeliny powietrza nie przepuszczaja ponoć, wręcz je odradzała że lepsze bawełniane najzwyklejsze:baffled:a z laktatorów to mówi że na oddziale od lat maja sprawdzone avent i medela.Koszule do porodu bardzo luźną bo maluszek na brzuch trafia. I jeszcze cos było ale zapomniałam:baffled:

louise ja myślałam, ze z mrożonki typu hortex;-) a prażuchy naprawdę polecam:-)

jedyneczka zdecydowanie lepsze są siateczkowe, niż te z flizeliny-te siateczkowe można tak poza tym prać, bo jest tak na nich napisane;-)

louisie no tak przez Ciebie!!:-p nie wiem jak ja do jutra dotrzymam bez tego kapuśniaku...
hihihi
dasz rade. a jakby co masz lody (bo chyba masz? :-)) na zastepstwo :-) juz wieczor a jutro rano juz sobie ugotujesz :-)

klade sie na troszke dziewczyny. ululam moja szyjke :-) a jeszcze mi sie przypomnialo ze w obydwie strony jak jechalam autobusem dzis to jacys nawaleni jechali. jeden siadl przede mna i jeczal i zawodzil. a potem jak beknal wprost z trzewi to myslalam ze smrod bełta (mamrota) mnie zabije. a w 2 strone kolejny pacjent wsiadajac juz sie zatoczyl i pofrunal przez pol autobusu, a potem sie modlil przed kosciolem i opowiadal o swoim zyciu na glos ("nigdy nie bylem madry..."-taki byl poczatek). nie wiem dlaczego nie wzielam auta od M...chyba by mniejsze szkody byly-w kazdfym razie na pewno moralne. slodkich snow dziewczyny. do jutra i obudzcie sie (a raczej obudzmy) w lepszych humorkach :-)

goście goście i po gosciach :)
sorry dziewczyny ze nie tak personalnie do kazdej pisze tylko ogólnie ale staram sie to wszystko ogarnąc ( to pierwsze forum w moim zyciu a stron do nadrobienia- tyle:) :)
Pisałyscie o białku w moczu - ja tez mam - nawet wyciagnełam ostatnie badania. Lekarz mi powiedział ze wiąze sie to z grzybicą ( juz druga ciąze sie z nia bawię a po porodzie znika) i zakarzeniem pęcherza moczowego.
Na poczatku białka było zero i bakteri tez zero. 5 marca białko 0,18 bakterie nieliczne- smarowałam sie jakąs maścia dowcipną. 1 kwietnia bakterie były juz liczne a białko 0,33 i lekarz juz mi powiedział ze jest za dużo i kazał mi łykac witaminę c 3*dziennie i urosept ( bez recepty )3*dziennie. Kolejny mocz robię jutro a wizyte mam na 13-go wiec dam wam znac :)
glukoza na czczo 75 po godz 77 ale na tym sie nie znam. Wedle tego co mam na wynikach napisane min to 74 a max to 100.
Z oliwka zmieniłam lekarza w 8 mies i jak nowy lekarz mnie zbadał to zapytał sie jak mozna się było tak zapuscić i sie za głowę złapał ze takiej grzybicy to juz dawno nie widział ale jak wcześniejszemu mówiłam ze piecze i boli przez 4 mies i ze płacze jak sie załatwiam to mówił ze jestem przewrazliwiona bo to moje pierwsze ,ja młoda ( 21 lat miałam) a ciazy to tu boli i tam boli. Wiec jak któras z was ma jakieś watpliwości to jak najbardziej - konsultacje z innym lekarzem albo zmiana lekarza.
Ale mnie plecy bolą ale zaraz zatrudnie moja Oliwke do masowania krzyza hahhaa

witajcie Kochane!!!

zniknęłąm w piątej jak chamidło i nawet nie pożyczyłam udanego weekendu:no: ale D zarządził szybki wyjazd i pakowałam bety, kiełbachy i piesia oraz resztę oprzyrządowania niezbędnego na działkę- u nas wyjazd na kilka dni= cały bagażnik i tył auta ućkany po brzegi:-D pogoda średnia, ale wypoczęliśmy, pospaliśmy, codziennie grilek-było ok:-)

louise, ewcik ja już nie jem frytasów z oleju, tylko z piekarnika- zdrowiej i mi bardziej takie smakują:-)
Mysza, czy Cs to Counter strike-Ty w to rżniesz?? a mój D też gotowanie albo inne czynności domowe w troju galowym wykonuje, a w 90% przypadkó po 5-10 min słyszę- o k..., ale się upaprałem:-) nieodmiennie zaskoczony:-D
tiffi ja też niestety kilka dni po wypłacie już niewiele mam, może jakaś rozrzutna jestem czy cosik:-( a jak przez neta rachunki płacę hurtem zawsze, to D od razu po minie widzi, że to 'ten' dzień i lepiej mnie nie rozjuszać:-D
madzik, anetka ja od coli też uzależniona jestem, na początku ciązy nie piłam i w ogóle bardziej uważałam, co jem, a teraz nadrabiam, Wy o tej coli, ja akurat piję- aż w gardle mi stanęło:-)
Maruśka popieram w 100% wypowiedz odnosnie palenia- ja też w oczekiwaniu na wynik testu wyjarałam ostatniego petka:-) paliłam długo i dużo, bo lubię właśnie i tak jak Ty uważam, a mój D rzucił sam z siebie kilka lat wcześniej i przerzucił się na 'okazjonalne' palenie na imprezach, do piwka, ale mnie się nie czepiał, no chyba że po impezie z dziewczynami słyszałam, że ciemnośc widzi w chacie:-)
jedyneczka mnie też wróciły mdłości, podczas dzisiejszego powrotu z działki tak mnie wzięlo, że zielona na twarzy jechałam z ryjkiem jak pies w oknie:-(
tetina to ciężko z tymi fajkami rzeczywiście, ale każdy decyduje za siebie i jest to sprawa indywidualna-ja akurat nie miałam z tym problemu, a że ostatnio wstałam rozanielona, bo mi się śniło, że wypaliłam papieroska, to chyba znaczy, że wrócę po ciąży do tego zgubnego nałogu:-) powodzenia w sądzie i na usg!!! wszystkiego naj z okazji imieninek:-)
tiffi no to niezbyt fajne wieści z rana, ale trzymam kciuki za poprawę wyników!!! i poprawy humorku:-)
ania_pestka biedny synuś-dużo zdrówka dla niego!!!

idę się kąpać i do łóżeczka, jak ja kocham łóżeczko:-D

właśnie dostałam smsa od koleżanki że urodziła córeczke Maje,waga 3300 i 56cm, miała cesarke zaplanowaną, jak czytałam tego smsa to ręce mi drżały i łzy w oczach, jeszcze troszke i my też będziemy miały dzieciaczki przy sobie

kolorowych snów i do juterka:-)

reklama
Witam Brzuchatki!!!Ja na chwileczkę,bo jestem taka padnięta..całą chatę wysprzątałam..Sarunia od dwóch dni jest taka nieznośna,fika w brzuchu:-)..W piątek idziemy do ginka na wizytę:-)...A i juz wózio w domku,jeszcze musimy poczekać na fotelik,bo dostawca nie przywiózł z wózkiem:angry:....Przepraszam,ale jestemn taka zmęczona,że wkleję tutaj zdjęcie wózia:-(...
Miłego nocki i do spisania...BUŻKA!!!!.... a aaaaaa i jeszcze jedno,nie wiem co się dzieje z mnoim serduchem,wiadomo jak się zmęcze to wali szybko,ale teraz nawet jak leżę to zaczyna tak szybko bić:baffled:...naliczyłam,że biję 200 uderzeń na minute..muszę się wybrać do kardiologa,tylko tu u nas są takie terminy,że szkok.....
DSC01472.jpg

Załączniki

• DSC01464.jpg
    DSC01464.jpg
    34 KB · Wyświetleń: 52
Do góry