reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Lipiec 2010

A ja caly dzien nic nie robiłam :)Pogoda jest okropna i jestem nieprzytomna.
Moje nogi dzisiaj nie są spuchnięte, ale to dlatego ,że nic nie robiłam :)
Vanilka mam nadzieję,że ta opuchlizna Ci zejdzie-i udanych zakupów jutro!!
Ja mam już torbę spakowaną-ubranka tez poprane i poprasowane-cieszy mnie to,że mam to już za sobą.
Dziewczyny ile macie w obwodzie brzucha na wysokości pępka?ja mam 98 cm -to chyba jest duzo, tak mi się zdaje.
Oliwia to się wynudzisz w tym szpitalu,ale super ,ze wszystko jest ok!!
Tiffi u nas pogod też straszna-nic tylko w łózku leżeć.
Atabe miłego pobytu u mamy-wypoczywaj!!
Boże jaka jestem dzisiaj do d..y !!!!

reklama
dobry wieczór laseczki :tak::-);-)
u mnie dziś dzień niezbyt samopoczuciowo......:zawstydzona/y:
ciągle mi się ten brzuch napina twardnieje i kręgosłup mnie boli....
z synkiem nie miałam aż tak pod górkę
a teraz młoda daje mi popalić :eek:

Tetina-u mnie czasem też takie ceregiele z tymi ruchami.a...grę w gumę pamiętam :-D:tak::-)-fajna sprawa była :cool2:
Magdzia-trzymam kciuki za Twoją wizytę -oby było wszystko ok.
Vanilka-hm....a ja Ciebie pamiętam...:-p:-D-hej ;-)
Kama-widzę że już przygotowana jesteś.:-)
Jedyneczka-to zapodaj ten przepis na cudowne pierogi-bo ja uwielbiam w każdej postaci :tak: a takich jeszcze nie jadłam.
Tiffi-i jak ...-plan działania ustalony???

pisałyście coś o kamieniu....

ja swój np.pod prysznicem jak zrobi mi sie zaciek na płytkach to traktuję
żelem DOMESTOSA (zielonym albo różowym) tym do WC-polewam tą galaretką na suchą powierzchnię i tak zostawiam na chwilkę...potem lekko moczę szczotkę i trę...spłukuję wodą i wszystko czyste na caculko :-D:tak:-polecam.:tak:;-)

kasiamaj witaj ponownie;-)

tetina to dobrze że po wizycie wszystko oki;-) ja też mam tak z tym wzruszeniem od narodzin Emi a już kompletnie nie mogę oglądać programów o krzywdzonych dzieciach bo potem nie mogę długo dojść do siebie:no: I to nie minie, moja babcia tak miała do końca życia, od razu przełączała telewizor jak coś ale co się dziwić, była chodzącą dobrocią:sorry2: suwaczek sam mi się przesuwa, może sobie das nowy całkiem;-)

magdzia
o to dobrze z tą wizytą:tak:

ewelad no to ja Ci powiem że jestes bardzo dzielna bo ja bez znieczulenia to sobie nie daje na zęba spojrzeć :-pprezenty jak najbardziej Ci się należały:-D a prezent no no, fajowski:tak: jak coś pysznego upichcisz to się pochwal bo zawsze się zastanawiałam czy jedzonko z tego jest dobre.

kama to masz spokojna główkę z wyprawką, pozazdrościć;-)

pati no nie, kanałowe bez znieczulenia, no rispekt dziewczyno:-D

tetina pamiętam pamietam :rolleyes: w gumę, w podchody, w zbijanego , malowanie kredą własnie albo wożenie windami :-D nasze dzieci nie maja takiej juz wyobraźni przez te komputery i nie spędzają tyle czasu na dworze ale co zrobić , postęp. Więc też sie staram aby nasze spędzały jak najwięcej czasu na dworze i zaopatrzyłam je w kredy, paletki, czasem jakąs miske podrzuce na wode albo mini sprzęcik ogrodniczy żeby jak najdłużej od komputerów i telewizora je trzymać. Jedynie co mnie cieszy to to że Emi bardzo dużo czyta, może zaraziła się ode mnie:-) ale starałam się tak naprawdę żeby pokochała książki, od wieku kilku miesięcy poczytywałam jej książeczki, jak nauczyła się trzymać ładnie to gęgała po swojemu " czytając " swoja książkę a ja swoją, była przy tym strasznie słodka:tak:

ewcik ale dałaś z tymi naleśnikami, jaka różnorodność, chyba tylko kobieta w ciąży wymysli cos takiego:-) my jutro też pobudka o 7ej bo przychodzą:dry: ale dobrze że są, efekty widać więc nie marudzę bo jeszcze coś zapesze:tak:

tiff
i ojej, to ja bym miała największy problem z ziemniakami na takiej diecie bo ja taka ziemniaczara jestem :-D a te wszystkie np. pity i tortille ? można toto nafaszerować mięskiem chudym z warzywkami ? bo to takie się wydaje jałowe w sumie to ciasto:sorry:

ewcik ja pije bo lubię ale tak z umiarem;-)

patipaula
Emi też miała wpisane ale tylko jakis wynik badania w cyfrach a mnie to nie dało do myslenia bo było tylko :wynik badania: bez okularów i te cyfry a poniżej widzenie barw : prawidłowe.Więc dla mnie było oki.A okazuje się ze to juz wada do okularków. Ale przeciez skąd miałam wiedzieć jak się nie znam na normach a skierowanie dostała osobno własnie ale mi nie dała go wcale:-p M mówi że może się bała że jej kompa ogranicze:-D ale ja myślę że zapomniała jak jej się to zdarza w takich sprawach:sorry2: jest krótkowidzem jak ja widać ale mnie to wyszło ok. 20 roku życia. Udanego weekendu, ciekawie się wam zapowiada:tak:

ewelad
ja jak leżałam tydzień przed w szpitalu to raz własnie siedziałyśmy przed gabinetem w oczekiwaniu na badanie a obok był blok porodowy i też jedna niunia się męczyła głośno dając temu wyraz :-p a my , cała kolejka, oczy na siebie nawzajem z przerażeniem :-D :eek: Mojego M tak skręca jak mu opowiadam o szyciu itp, mówi przestań bo mi się w ...... (wiadomo gdzie:-D ) przewraca:-p Ja mówię fajnie, to nawet się wyzalić nie mogę na strach bo Ciebie skręca, no co za chłop:-p

tiffi ja leżę własnie z lapkiem a M wiesza pranie obok i pyta zszokowany czy to ja tak sapie:szok: a to ja faktycznie:blink:

Vanilka
no mnie strasznie się oddycha też , masakra jakaś i to żebym siedziała jakas zgarbiona ale leże wywalona jak ten mors na piachu ledwo dysze:dry:

madzi
k pewnie że nie dużo, ja mam 101 w tym najszerszym mierzone miejscu:-p

Ja mam imprezkę jutro, te urodziny teściowej i imieniny teścia, ale pojem, mniam mniam mniam :-D

jedyneczka-;-)

chyba zaraz się położę-bo młoda jakąś gimnastykę sobie urządza i nie mogę siedzieć przy kompie :eek::szok::-D
a najbardziej śmiać mi sie chce jak oglądam YCD a brzuch mi faluje na różne strony...
i to już tak kilka odcinków pod rząd :-D-chyba jakaś baletnica nam rosnie :confused::szok::-D

DOBREJ NOCY WAM WSZYSTKIM

Ostatnia edycja:
jedyneczka no tak to już jest z tymi naszymi chłopakami-wrażliwe bestyje:-) mój D jak zobaczył łóżko porodowe i posłuchał chwilkę opowieści położnej o różnych pozycjach na tym łóżku-takze z partnerem, to stwierdził-'ja chyba nie dam rady z tymi pozycjami, bo będę leżał zemdlony tam w kąciku', na co położna: proszę pana, odebrałam 900 porodów i jeszcze żaden tatuś nie fiknął- i panu też nie pozwolę popsuć sobie statystyki w tej kwestii:-D

witam ;-)
wróciliśmy ze szkoły rodzenia, miało być o technikach parcia, a było o kąpaniu i ubieraniu noworodka. Super żeśmy się uśmiali... Fajnie było ;-)

Ja mam parowar i początkowo szał, a teraz nie chce mi się wyciągać. Ale powiem szczerze, że żarełko jest rewelacyjne. Najbardziej lubię marchewkę. W ogóle bez porównania z tą z wody. Rybka też wychodzi pycha.
Co do picia zielonej herbaty - Tiffi ma rację - nie można przesadzać z zakazami. Ja np. piję malinową i soki, a ponoć nie są zalecane... Wszystko jest dozwolone, ale z umiarem.
Teraz będę wcinać orzechy ziemne solone - sól szkodzi, ale ja mam smaka :-D
Załatwiłam sobie receptę - jutro pójdę wykupić tą luteinę.
Widzę, że Wy już się pakujecie do szpitala :-D Ja mam, póki co, tylko torbę podróżną na kółeczkach. Ale spokojnie zdążę, bo mała ma siedzieć do lipca w brzuchu.;-)

u nas byli znajomi z zaproszeniem na ślub :) mają 21 sierpnia więc już będę w jako takiej kondycji że można bedzie pójść i się pobawić:-) ciesze się bo dawno nie byłam na weselu, tym bardziej ze miałam isć na wesele przyjaciólki,ale ma 3 lipca więc odpada
mi też kostki spuchły dziś na maksa,a najbardziej prawa skręcona niedawno

madzik mój brzuchol w obwodzie na wysokości pępka ma 103,ale ciut ponizej w najszerszym miejscu i jak mi się biodra rozszerzaja to już 108:eek:
ewelad ja miałam to samo na zwiedzaniu szpitala,odkąd usłyszałam krzyki z porodówki złapałam stracha i juz teraz codziennie o tym porodzie myśle:cool:

uciekam pod prysznic i do łóżeczka, jutro M jest kierowcą u syna szefowej na weselu, moze się wybiore do kościoła na ślub popatrzeć i powspominać jak to było 3 lata temu:-)

kolorowych snów i do juterka

hmm... mam takie pytanko : jakie ciuszki przygotowac do szpitala - rozmiar 56 czy wieksze lepiej? bo nie wiem w sumie przyszykowalam te malutkie ale co bedzie jak sie okaze za male ?:D

reklama
Do góry