reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2010

Wróciłam
ale jestem zmeczona, ide zaraz odpoczac.

aneta-h ja ostatnio tez mialam taka sytuacje ale w auchanie. Placilam karta i za pierwszym razem byla odmowa, pozniej spojrzalam na konto a tam widnialo (fakt jeszcze w zawieszeniu a niesciagniete) dwa razy ta sama kwota. Pozniej sie okazalo ze jednak tylko w zawieszeniu byly dwie te same kwoty, ale z konta tylko raz zeszlo. Reklamacje trzeba skladac w hipermarkecie nie w banku.

Perla super,ze juz jest lepiej:-)

Spadam

reklama
oliwia1986 no to nieduży masz ten brzuszek :-)
kama1986 kurcze, ostatnio co rusz tylko pomrukuję, że chciałabym już swojego przytulić, wywąchać ;-) a z drugiej strony poród mnie przeraża :shocked2: dość spora ta malutka, na pewno już się dziewczyna cieszy, że ma ją już na rękach :-D
no i mi też się cały czas wydaje, że nieduży ten brzuszek, ale to chyba tylko takie 'ogórne' wrażenie :-p
ewelad do mnie 10 razy dziennie to potrafi wydzwaniać ale co prawda nie przyszła teściowa a rodzony tatuś - 10 razy dziennie telefon z pretensjami :wściekła/y: a co do imion to w sumie co druga bliska mi osoba wtrąca do tego temu swoje trzy grosze :sorry: ale naprawdę nie ma co patrzeć na otoczenie, każdy niech swoje nazywa jak chce, z resztą wszystko jest kwestią przyzwyczajenia
gregorka pogoda fatalna naprawdę, przyjeżdżając pod Warszawę nabrałam w większości letnich ciuchów o tu o.. deszcz leje non stop a ani wyjść z domu ani co, tym bardziej że nie wzięłam żadnych innych butów jak półszmacianych balerinek :sorry:
tiffi1 my też mamy dostać w spadku dziecięce ciuszki i też bardzo się z tego powodu cieszę, bo naprawdę, kupować tak wszystko od zera to trzeba mieć naprawdę majątek :zawstydzona/y: ja zrobiłam ostatnimi czasy listę reczy, które mam, to jest dosłownie kropla w morzu ale powiem szczerze, że nie bardzo wiem czego mi już wystarczy a co jeszcze muszę dokupić..
terla2212 miło słyszeć, że nastąpiła u Ciebie poprawa :tak: uważaj tam na siebie!
maruśka do zdrówka wracać mi tu szybko!! :tak:

u mnie dzisiaj ogórkowa i kopytka z cebulką i skwarkami ;-) przez pogodę pranie się kisi w przedpokoju zamiast schnąć :dry: wkurzyłam się, bo kilka rzeczy zafarbowało mi od.. wilgotnej reklamówki w której się znajdowało i mam teraz śliczne pomarańczowe plamy :dry: i haaa, cieszę się bardzo bo przyjęli mojego W na okres próbny do normalnej pracy z normalną umową i jak wszystko pójdzie dobrze to odejdą mi zmartwienia o nasze ubezpieczenie i środki na życie, płaca nie jakaś rewelacyjna i W marudzi że zanudzi się przy komputerze, ale ja jestem dobrej myśli :-D

martwi mnie tylko to, że urządzenie mieszkania i zakupy dla Małego zostaną właściwie na ostatnią chwilę, mam nadzieję, że nie będę rodzić przed terminem.. mój W musi jak najszybciej skończyć mieszkanie brata, by on z dziewczyną mógł się tam przenieść, zwalniając z kolei wynajmowane mieszkanko dla nas, kurcze.. roboty tam jeszcze w cholere, nie wiem czy przez miesiąc się wyrobi a z zakupami trzeba czekać do przypływu gotówki :-( :-(

i dziewczyny, ale wyszła komedia z moim telefonem komórkowym :eek: mam mixa w Orange, na początku tamtego tygodnia opłaciłam jeszcze fakturę, a w czwartek zablokowali mi konto :szok: za dwie godziny miałam pociąg do Warszawy a jak głupia latałam po salonach wyjaśnić sprawę, ostatecznie okazało się, że niby na początku kwietnia złożyłam rezygnację z umowy a nic takiego nie miało miejsca, dobrze że zaczęłam od razu wszystko załatwiać bo zaraz przyszłaby do mnie karna faktura za zerwanie umowy bodaj 300zł :wściekła/y: wysłałam faksem pismo do głównego biura obsługi, rozmawiałam z nimi jeszcze dzisiaj i po rozpatrzeniu sprawy w przeciągu 7 dni powinni mi bynajmniej konto odblokować ale naprawdę, szlak by to trafił, nie mam w ogóle z nikim kontaktu nie mając telefonu, i już się wkurzam na myśl że będę musiała zapłacić za telefon jakby sprawy nie było, a powinni mi cholera odliczyć te dni nieużytkowe od faktury :wściekła/y:

Ostatnia edycja:
dziewczyny wspolczuje tej przekichanej pogody...
a moj wynik wymazu na infekcje- negatywny! dobrze ze nie bralam tego "Clotrimzolum" bez sensu... :sorry:

Zapomnialam i ja pochwalic sie swoja tesciowa. Oto nieliczne z jej pomyslow: dziecko trzeba karmic co 4 godziny i niewazne, ze cycowy, ze szybciej trawi i ze np juz po godzinie drze sie jak opetany - przetrzymac!, niemowle musi plakac, najlepiej nie brac na rece to mu sie szybciej pluca rozwina ( szkoda, ze matka mojej tesciowej nie znala metody na rozwoj mozgu ), mleko matki po trzech miesiacach staje sie toksyczne dla dziecka, nalezy zakonczyc karmienie naturalne i przezucic sie na mieszanki.... Niezla jest, co? A w ogole to strasznie patrzy na kase mojego meza i wkurza ja to, ze ma zone i dziecko, bo pewnie jako kawaler lozylby na mamuske. Kiedys na wielkiej rodzinnej imprezie powiedziala, ze Kuba to sie niepotrzebnie urodzil. Wyobrazcie sobie co cuje serce matki slyszac takie slowa. No to teraz jestem w drugiej ciazy !!!

w banku byłam i mi powiedziała babka ze do 23maja mają w realu okres rozliczeniowy i powinny wrócić te pieniążki a jak nie to wtedy składać reklamacje, no to czekam.
Panele kupione,M udało sie dużo utargować, jeszcze tylko jutro tata wyrówna trochę podłoge i bedą kłaść,a dzis mi tak nasyfił że wszędzie mam biało na maksa:szok:szlifował prawie cały dzień jeszcze ściany i sufit,ale na szczęście koniec tego szlifowania,zaraz się zabieram za sprzątanie:cool:

maruśka gratki przeprowadzki i nowej maszyny

kama może i masz duzy brzusio (ja też) ale za to jaki śliczny, widzimy zawsze na avatarkach więc nie marudź, o jak fajnie z tą córeczką,będzie miałą parkę

jedyneczka zalało nam bo cały wczorajszy dzień i noc padało na naszą stronę,a M się doszukał pod parapetem małego pęknięcia więc bedzie to jakoś zaklejać, dziś jużpada w inną stronę to na szczęście schnie,ale Ciebie to bardzo zalało w piwnicy, i na ogrodzie,masakra,jeszcze tego brakowało,jak tam M odpompował tą wode?

perla dobrze ze sie poprawiło i wyniki dobre:tak:

tiffi super ze dieta udana i nawet po cieście i owocach jest oki, a co do ciuszków no to nabierałaś sporo

mysza poklachałaś sobie z teściową?;-)

ewelad Jagienka? a co to za imię? pierwsze słyszę? ale ładne,takie hmm oryginalne,daj tak córuni daj:-D

kasiamaj w stonce czyli biedronce?ja tak czasem gadam na biedronke,z tego filmu polskiego,no jak to leciało???? kurde,skleroza... a u nas pada non stop :/

cynamonka szok:szok: skąd ona się wzięła, no a o tym Twoim Kubusiu co powiedziała,ja bym jej nie chciała znać

Ostatnia edycja:
wy tak wszystkie narzekacie na te tesciowe :p i stwierdzam ze chyba moja to mi sie przytrafila :) bardzo lubie z nia rozmawiac, nigdy mnie jeszcze nie zdenerwowala i czesto jest po mojej stronie :D nawet jak M cos dla niej na mnie nagada ^^

Ja jakoś przeżylam ten ponury dzień-pospałam i pojadłam sobie.
Teraz siedzę w piżamie i odpoczywam z nogami na stole :)
Perla no super ,że wyniki ok!!
Anetka tylko za dużo nie sprzątaj-pamiętak trzeba się oszczędzać!!
Ja się już boję nocy bo niestety słabo spię i łażę non stop sikać-no ale trudno.

Kurcze, tak mnie rozemocjonowal temat tesciowej, ze widze teraz jakiego byka strzelilam ( przerzucic przez z z kropka ), tak na mnie dziala tesciowa. Aneta- h ja tez jej znac nie chcialam, ale po jakims czasie troche mi przeszlo, bo to glupia kobita jest, szkoda mi jej tak napawde. Slow takich ludzi nie ma co brac do siebie na dlugo.

reklama
Anetko - teściowa dzwoniła z pracy, żeby się popisać przed koleżanką, że się interesuje i takie tam... W sumie nie wiem po co dzwoniła... żaliła się, że jest chora... Chciałam ją zbyć i mówię, że muszę iść do sklepu bo mi się budyń chce, to ona, że właśnie w nocy też sobie robiła, bo jej się słodkiego chciało... i tak nawija od nowa... esh szkoda gadać :-D
Cynamonka - ta Twoja teściowa powinna książkę z "dobrymi" radami napisać :-D Byłby to prawdziwy przebój na rynku :-D

Dziewczynki widzę, że Was pozalewało... ta pogoda jest fatalna...

Czemu nie oglądacie Johna Rambo? :-D Na Polsacie leci - megahit :-D (ja oglądam)

Do góry