reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2010

M buszuje dziś za prezentami dla dziewczyn bo na allegro z osobistym kupujemy. Emi zażyczyła sobie ciężarówę policyjną:-D To jeszcze nic, Julka napisała w liście 3 opcje (bo ona nadal wierzy w Mikołaja:-p Więc tak:kot interaktywny, lego albo worek bokserski z rękawicami:-D Dostanie lego:-D A zakręcona jest z wiekiem coraz bardziej. Mówi ostatnio do M że dostała piątkę z polskiego (2 klasa) , M pyta za co a ona że za dodawanie:shocked2::-D M że chyba to matematyka z ona chwila namysłu i o no faktycznie z matematyki:-D M to się czasem martwi o nią ale poza tym nie ma problemów z nauka czy coś.

tiffi jak w nowym domku?:-)

dzamenka gdzieś ty? Mam nadzieję że wy w zdrowiu;-)

ewelad ja nie widzę u mojej nic w dziąśle więc pewnie z natury upierdliwa, po tatusiu afkors:-D Ja pójdę w środę albo czwartek ja nie przejdzie, czekam tydzień ile niby katar może trwać.

MM to ciacho na bebilonie:-) Tylko że to chyba drogi gips:confused:

agatha ale numer:shocked2: U mojej koleżanki kiedyś w tv głos pogotowia łapał bo mieli bazę blisko:tak: Ojej przykro z teściową . Ale chyba wyjdzie na święta? Ale i tak nie dla niej teraz trudy kolacji wigilijnej:sorry2:Ja też po przerwie długiej dałam kaszkę bo warzywka od 2 tygodni daję tylko tak długo bo po 3 dni jedno po troszku i obserwuję i tak nam zeszło:-) To weźcie N jak korzystniej. My teraz płacimy 62zł (nie pamiętam czy pisałam:-p) i mamy pakiet podstawowy, sport, bajki, muzyka, przyrodnicze i filmowy.

Fryty sobie zaraz zjem:-p

reklama
Witajcie
Ja tak na chwilę. Pierwsza noc hmmmmm no cóż skończyła się szpitalem :-(
Tzn. wieczorem kąpanie małej, a potem wzięłam się za sprzątanie łazienki i trochę mnie ten woreczek zaczął boleć i wzięłam nospy ale nic nie dawało zaczęłam zwijać się z bólu i M wezwał karetkę. W tym czasie mała się obudziła bo ją zmęczyły straszne gluty dałam jej cycka i zasnęła. Lekarka stwierdziła, że muszą mnie zawieźć do szpitala (tam gdzie miejsce zameldowania) więc trafiłam do szpitala a tam masakra: kałuże krwi na korytarzu (bo przed chwilą jakiś gość się awanturował - wyprowadzała go policja), położyli mnie na korytarzu, zanim jakiś lekarz się pofatygował myślałam że zejdę. Rezultat: dostałam dwie kroplówki, USG, Pokuli mi ręce, leżałam tam 7h na korytarzu, potem M przyjechał po mnie z małą. Ja się stresowałam że mała tam w domu sama z M. Mała ma gluty, ale M sobie swietnie radził, na mm. Także jednym słowem falstart. W domu rozpiździaj straszny a ja nie mam jak sprzątać, bo wiadomo trzeba by odpoczywać nie dźwigać, ale jak nie dźwigać jak mała się burzy. Do tego jeszcze na dole mieliśmy kiepsko z temperatura i nie mogliśmy jakoś ustawić tego pieca i nie schodziłam z małą. Także głownie siedzieliśmy w jednym pokoju. Do tego dziś była awaria prądu: więc grzejniki przestały grzać, kuchenka nie działała - super. Dobrze że jest kominek to chociaż tyle i M dziś pracował w domu, ale jutro idzie do pracy. Do tego wiało dzisiaj i małą nie wystawiłam z powodu tych glutów i efekt taki że spała dwa razy po 20minut i cały czas marudzi czasem nie wiem czy się śmiać czy płakać. Mam nadzieję, że jakoś uda mi się to ogarnąć i będzie dobrze. No i mam net oby działał, bo przed południem coś nie działało

My po spacerze,ale źle się chodzi,a na dodatek jeszcze śneig z dachów leci ,więc strach.Jutro Julka ma spacer na balkonie :D
Sprzedałam na allegro huśtawkę za 400 zl ,bo Julka się już w niej nie mieściła zbytnio i kupilsmy za polowe ceny kojec i dzisiaj przyszedł i jest bardzo fajny.Julka zamiast na podlodze to ejst w tym kojcu i ładnie się bawi ,a ja niemusze tak na nią uważać :)
Agatha my mamy Nke i jestesmy bardzo zadowoleni-jakośc lepsza niz Cyfra!!
Jedyneczka my jeszcze choinki nie mamy-musimy ubrać.
Dziewczyny a co kupujecie dzieciakom pod choinke?zabawki jakies??

hejka

Michaś leży przy kaloryferze i wietrzy pupcie,no i wcina stópki,i wydaje jakieś śmieszne dźwięki,mówi cos takiego"bim bam bim bom",nie wiem co go ta babcia uczy hihi,tata gra i go pilnuje to ja mam chwile na bb

a ja nawet czuję święta,mam nadzieję że śnieg się utrzyma, choinke kupiliśmy nową,jeszcze jutro pare ozdób pokupuje nowych,prezenty już tez prawie wszystkie kupione,no i ciesze się że to pierwsze święta we trójke co mnie optymistycznie nastraja

louise zdrówka dla Stasinka,kurcze ze Ci siostra nic nie powiedziała o tym kaszlu jej synka to by pewnie Stasiu był zdrowy, dla Ciebie też zdrówka

mysza to jak małą zasypia o 18 to o której się budzi w nocy na mleczko?

atabe gratki dla Jagódki drugiego ząbka,u nas jeszcze nic

ewelad ale Ci zazdroszcze zalegania w wyrku, mi teraz zostały tylko soboty i niedziele

jedyneczka fajne prezenty sobie dziewczynki zażyczyły,takie typowo dziewczęce hihi

tiffi faktycznie pechowo jakoś się zaczęło i ten szpital-bidulka, ale teraz bedzie już napewno lepiej

madzik ja jak na razie kupiłam małemu zabawke,muzycznego ślimaka z fisher,tego zielonego z lusterkiem

hejka:-)

dzisiaj udało nam się wrócić do naszego planu dnia w kwestii drezmek i moja konkluzja jest jedna- obserwacja i jeszcze raz obserwacja małgo małpiszonka- jak w odpowiednim momencie położę ją do łóżeczka, to usypia bez żadnych mecyj w 5 min:-)

agatha zdrówka dla teściowej!!! a z tymi nianiami tak słyszałam, że się zdarza- zalezy chyba ile ma kanałów czy cuś- ja właśnie jestem na etapie poszukiwań- a jakiej masz firmy? bo ja myślę o philipsie? moja Lila kataru znacznie mniej, ale pokasłuje coś i już mam schiza, ze zapalenie oskrzeli:baffled: już pisałam, ale polecam kropelki homeopatyczne euphorbium na katarek
jedyneczka u nas właśnie tydzień gilowy dobiega końca, mam nadzieję, że będzie oki u naszych Gwiazdeczek:tak:ale mają oryginalne gusta wasze dziewczątka:-D rozumiem, że w [rzyszłym roku zażyczą sobie wkrętarkę albo zestaw kluczy:-D
tiffi masakra-ale pierwszy dzień, ale teraz to juz tylko lepiej moze być, za dużo sie namęczyłaś widocznie przy tej przeprowadzce i do tego stres:-( szpital też rzeźnia:no: a jakie zalecenia ze szpitala- tzn odnośnie terminu tej operacji? kazali przyśpieszyć?
madzik u nas też z dachów leci breja, więc dzisiaj byłam czujna jak komandos na spacerze:-) moja dostała już gwiazdkowo leżaczek, a chcę jej kupić jeszcze jakieś organki małe-tzn tatuś chce, żeby nasze geniuszątko już rozwijało swe talenta:-D widziałam takie z ksiązeczką, więc poszukam

ja coś też nie bardzo świąteczny nastrój mam:-(

anetka - jak zasypia o 18 to standardowo budzi sie o 24-1, a potem nad ranem 5-6, bo wtedy robi kupę. Ale ostatnio budzi sie częsciej, nie chce jesc ale pakuje rece do geby i musze albo nasmarowac dziasła albo dac smoka.

Witam po kilkudniowej przerwie,
mam do Was tak na szybko pytanie, czy któryś z waszych maluchów miał rozwolnienie po podaniu słoiczka z obiadkiem?? Do tej pory było wszystko ok, dawałam Antkowi jarzynki własnej roboty, ale wczoraj z konieczności dostał gotowy słoiczek i nie wiem czy to na niego tak zareagował...

Witam
po weekendzie:-)

Zabiegana jestem cos przed tymi swietami. Byla U laryngologa z mala, jest wszystko ok. Kazal ja obserwowac i jesli dalej bedzie charczec to wtedy bedzie miala badana ta krtan-ale do tego bedzie musiala byc znieczulona. Tens pecjalista powiedzial ze u takich dzieci malych katar trwa minimum 2 tygodnie, i najlepsze na katar jest jesli mama karmi to jej mleko. Zakraplac nim nosek i odciagac. Bylam bardzo zdziwiona jak mi to powiedzial.

Mysza musialo super wygladac jak obie jadlyscie wspolnie kanapke:-D

madzik moja tez malo juz w dzien spi. Teraz sobie robi dwie drzemi w ciagu dnia. Jedna ok 12, a druga ok 18.

agatha ja chce czekac te przepisowe 6 miesiecy.Jak mysle o rozszerzaniu to az nie chce-tak jakbym miala jej trucizne jakas dawac.

atabe gratuluje kolejnego zabka

jedyneczka wlasnie zastanawialam sie ostatnio czy eks powiedzial Emi o kolejnym potomku. Takie chlopczyce z waszych corek:-):-D

louise zdrowka duzo dla Was sle

tiffi to niezaciekawie sie zaczelo, aleteraz juz bedzie duzo lepiej

Wszystkiego najlepszego dla Wszystkich pol-roczniakow:-)

reklama
agatha ja świąt nie czuję od 10 lat. Może to się zmieni jak Andrzej podrośnie, a może jak będziemy mieli w końcu swój dom.
MMmmMM chciałabym umiec piec ciasta, ale to chyba rodzinne, babcia nie umiała, mama nie umiała i ja też nie, wogóle mam dwie lewe ręce do gotowania.
jedyneczka nie wiem, ale jak kiedyś przebakiwał o Wrocławiu, że może tam spędzić pół roku, to powiedziałam stanowczo, że się przeprowadzamy wszyscy, bo ja tu z teściową nie zostanę. My mamy cyfrę, ale M negocjował i cenę i pakiety. Wiem, ze było drastycznie, bo chciał już od nich odejść, to mu dali to co chciał :-D.
agatha może niania wyłapywać inne fale. Czytałam o tym na odpowiednich forach i z tego co wiem to i CB radia wyłapuje.
jedyneczka Julka kochana, ja bym jej kupiła worek treningowy :-D
tiffi a lekarz coś mówił o operacji?
peemka mój nie miał rozwolnienia po słoiku. Ja też daje tak jak Ty od wielkiego dzwonu. Może jakis skłądnik Antkowi nie podpasował.

Noc tragedia. Pobudki o 23.30, 3.50, 5.50 i 7.30. Nie wiem od czego to zależy, raz śpi dobrze, a raz nie. O 23.30 to zęby. Zapodaliśmy Camile i uspokoił się. O 3.50 wstał na jedzenie,a potem dojadł o 5.50 i 7.30.
Dziś byłam w pracy na Wigilii. Najdłam się pierogów z kapustą i opiłam barszczu, a także zjadłam wszystkie możliwe rodzaje śledzi i sałatkę z krabem. Teraz boję się nocy bo mądra matka nakarmiła dziecko cycem zamiast podać mm. M zapowiedział, że będę do niego wstawała w nocy i go nosiła jak będzie płacz.
M został z małym. Moje sprzątanie piątkowe poszło w ............... Jak zobaczyłam moje M2 to nie wiedziałam, za co się złapać. Wszystko porozp................... pieluchy na podłodze, butelki nie umyte, talerz po odiadku i deserku też nie. A oni szczęsliwi i bawią się.

Do góry