reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2011

Ja jakoś nie umiem ogarnąć tego, że można nie wiedzieć, że jest się w ciąży.
Zgadzam się z Tobą, Em_ka, jak wiesz od początku, to nie zaszkodzisz dziecku, a tak, loteria.

reklama
hej kochane:-) ale tu dziś ruch od rana

ja z dzieciństwa też pamiętam różne dziwne nawyki żywieniowe typu wyciąganie z marchewki z ziemi i zjadanie po wytarciu o spodnie ;-) i kuku ruku też pamiętam :-D ale był boom na zbieranie tych naklejek
a jak byłam na wsi u babci to nigdy nie myłam owoców tylko prosto z krzaka czy drzewa i nie mam na nic alergii czy uczulenia
w dodatku pewnie dzięki temu zjadaniu razem z ziemią czy obściskiwaniu wszystkich okolicznych kotów w dzieciństwie okazuje się że miałam toxo i teraz mam przeciwciała ha ha

Nil to wcale nie przypadek z tą chęcia rodzenia na kibelku - ta pozycja podobno jest bardzo fajna i przecież teraz są specjalne krzesła dla rodzących z dziurą w środku i tak można urodzić
Orchidea a propos pozycji przy porodzie - nie martw się, w większości szpitali, o ile wszystko przebiega w normie to nikt cię do łóżka nie ma prawa przywiązać, jak ci się będzie chciało stać, to se stój i już ;-)

emka tzn w Hiszpanii? a mi się wydaje, ze tu chodzio wygodę położnych, nie bezpieczeństwo - bo położna czasem się kładzie na podłodze, czy siedzi obok ciebie i tak czuwa nad bezpieczeństwem
słyszałam o takich przypadkach i takich położnych i mam nadzieję, że tak będę mogła też rodzić jak ja chcę a nie one
no oczywiście jeśli poród przebiega poprawnie, bo wiadomo jak coś nie tak, to trzeba się słuchać lekarza

Pippi wiem ze tu jest zakaz bo kumpela jak rodzila chciala na stojaco i jej zabronili, wydaje mi sie ze bardziej o bezpieczentwo jej i dziecka chodzi bo gdyby nagle pacjentka zaslabla czy cos to bylby problem, za to mamy mozliwosc wyboru porodu w wodzie np

emka no w wodzie też można tuta, o ile szpital jest wyposażony

mnie to denerwuje, że jednak w wielu jeszcze szpitalach czegoś tam nie można na zasadzie "bo tak" a zazwyczaj chodzi o wygodę personelu
mam jednak nadzieję że takie akcje jak "rodzić po ludzku" czy w ogóle większa świadomość kobiet co do swoich praw trochę to zmienia

a ja dziś zaczynam 6 miesiąc!!!!! właśnie zerknęłam na suwaczek - chyba muszę to jakoś uczcić :tak:

No wróciłam :-Di zjadłam pączka i dwa kubki bawarki wypiłam pychaaa :-D ale patrzze jak zupka sie gotuję i coś bym jeszcze wciągnęła :szok: ale grubasek będę :-D hahaha
Pippi dzis właśnie oglądałam jak położna mówiła,że to dla ich wygody leżymy i lekarza bo dała przykład,że rodzi na raz 8 kobiet i każda stoi w innym pomieszczeniu i połozna musi latać i sprawdzać co i jak,a tak mówiła wszystkie krocza ma pod kontrolą a jednak ciężej ponoc się rodzi no 2cm z miednicy więcej to naprawdę dużoooo tymbradziej na pierworódkę porozmawiam 10tego z lekrzem jak to wygląda ta gdzie będę rodziła :-):tak:
A ten program na TLC to mnie smieszy hahaha Corin masz rację jak można ruchów nie poczuć :baffled: dla mnie to chore jakieś no i nawet raz w roku nie chodzą do ginekologa w USA ?? Dziwne :eek: ja bez ciąży miałam sie zgłaszać dwa razy w roku na kontrol i cytologię
psocia dziękuję i wzajemnie :* :tak:

orchidea tłusty czwartek dopiero jutro. zostaw te pąćzki:-D
chociaż ja też się nie mogę doczekać - już we wtorek myślałam, że jest tłusty czwartek, a potem sobie uświadomiłam, że jak - czwartek we wtorek....:eek:

to śmieszne jest, bo dla nie zazwyczaj pąćzki mogą nie istnieć - wolę inne słodycze, ale jak jest tłusty czwartek to dostaję takiej ochoty, że zjadam kilka

reklama
Do góry