reklama

Lipiec 2011

reklama
hej wisienka, renia :-) a to u was brzydka pogoda? w wawce na razie piękne słoneczko, ale faktycznie z zachodu ma iść deszcz, więc pewnie i tu niedługo dotrze....

maqnio &&&& ja też trzymam, daj znać

a za to w weekend pięknie było chyba wszędzie - byliśmy na spacerze w lesie prawie 3 godz - dotleniłam się chyba na cały tydzień, super :-)

tak jeszcze czytałam że o facetach gadałyście - a ja wam powiem, że ja lubię pobyć sama czasem, jakbym miała spędzać z mężem całe dnie, to chyba źle by się to skończyło...;-)uwielbiam go i spędzać z nim czas, ale co za dużo to niezdrowo - duszę się wtedy takim nadmiarem towarzystwa, muszę mieć trochę swobody i on też i wydaje mi się, że to dobrze dla związku - przynajmniej w naszym przypadku.... ja czasami wychodzę z koleżankami sama, czasem on z kolegami czy jakieś spotk z pracy, a czasami razem i to jest fajne:happy2:

Wisienka, Dodi z znacie może jakieś opinie na temat niezawodności tych wózkó o których pisałyście?? Pytam bo obecnie sporo nad wózkiem się zastanawiam. Najbardziej jestem za x landerem ale jednak przeraża mnie ta mała gondolka szczególnie, że końcówka jej używania przypadnie na zimę i gruby kombinezon a przy wzroście moim i męża nasze maleństwo na pewno będzie bardzo szybko rosnąć. A te wózki o których pisałyści mają wyjątkowo duże gondolki. Myślałam jeszcze o emaljundze bo tez ma sporą gondolkę i sąsiadka ma i mnie namawia, ale cena jednak mnie przeraża. A wczoraj wieczoram naoglądałam się tyle wózków i filmików o ich funkcjach, że aż mi się w nocy śniły wózki ciągle:-)

Mam nadzieję, że u Anulki będzie wszystko ok. A co z beetką?? Jesteś?? Ciekawa jestem czy już lepiej i jak tam wyniki wyszły, bo może już są...

A i jeszcze jedna ciekawostka - wczoraj po raz pierwszy w życiu poczułam co to zgaga. Na szczęście trwało to tylko jakieś pół godzinki;-)

oj no faktycznie u nas pięknie - wróciłam z zakupów, a teraz idę usiąść z książką nad jeziorkiem....

niestety młodej kapusty u mnie jeszcze nie było - pewnie jutro dostanę, bo dzień targowy.... za to kupiłam szpinak i będzie z sadzonym jajkiem....

basieniak ja też w życiu zgagi nie miałam i na razie odpukać jakoś mnie omija, oby tak zostało...
ja sprawdzałam różne opinie i wyszło mi, że dla naszych potrzeb implast bolder będzie najlepszy - dla mnie ważna jest jak największa gondolka, bo nie wyobrażam sobie wozić 6 msc maluszka w grudniu w spacerówce... a implasty mają duże, druga rzecz ważna dla mnie to waga, więc też jest w miarę lekki, no i pompowane koła
tylko że ja jestem zakochana w trójkołówkach, więc na pewno będzie na trzech kółkach- obserwowaliśmy wczoraj w lesie takie i radzą sobie dobrze też na takim podłożu
balkan szpinak z jajkiem mniam... ale mi smaku narobiłas :-)

Witajcie:-)

U mnie dzisiaj piękna pogoda, ponad 20 stopni!! słonko świeci aż się człowiek inaczej czuję:-)
moja Milenka tez się strasznie rozciąga, brzuch to wtedy superaśnie wygląda:-D uwielbiam to uczucie:-) a przedwczoraj wiecie co mi zrobiła? trochę to krępujące ale dobrze, że byłam w domu, tak mnie kopnęła w pęcherz, że sobie popuściłam!! jakie to dziwne uczucie bo nie można było nad tym zapanować! uroki ciąży:-)

Dzisiaj zapisałam nas do szkoły rodzenia i od przyszłego tyg zaczynamy:-) jest fantastyczna babeczka prowadząca więc myślę, że będzie miło:-)

Wczoraj kupiliśmy pościel dla Milusi taką brązowo - ecru z takim pluszowym lewkiem na środku:-) przesłodka:-D

Dziewczyny czy Wy też tak macie, że myślicie coraz częściej o przedwczesnym porodzie? bo ja ostatnio na okrągło, teraz tyle o tym się słyszy, moje dwie koleżanki leżą w szpitalu z tego powodu. No masakra jakaś!! ja to wtaram się nie czytać o tym ale to jest silniejsze ode mnie!!

Pozdrówcie prszę Anulkę ode mnie i od Milenki, niech wracają do nas szybciutko:*

Dzień dobry Kangurki;)

Ja o 8 rano (w środku nocy!) byłam na pobraniu krwi, dzisiaj nie zjechałam, ale zrobiło mi się jakoś tak niemiło;) Później z od razu z mężem do dentysty, po jakieś zakupy, bo mieliśmy tylko światło w lodówce i jak wróciliśmy, to padłam spać;)

Mój synuś ostatnio upodobał sobie na kopanie 3 i 5 rano, później cały dzień jest cisza i zaczyna ok. 17 dawać o sobie znać. Wczoraj mi tak kopał po szyjce, że aż podskakiwałam z bólu, ale dobrze, lepsze to, niż jak się nie rusza;)

Dziewczyny, czy Was też czasami ciągnie krocze? Ja właśnie teraz mam takie dziwne uczucie.

Pokażcie brzuszki mamusie:)

Sestinko, hormonku;) Jak miło słyszeć, że nie tylko ja jestem taka zakręcona;)))

Sis, buuuziam:*** i Michalinę też:***, to ładnie się załatwiłaś z tym kubeczkiem;) I znowu tego samego dnia leciałyśmy na badania;)

Balkan, u mnie też cm przybywa, już mam 98;)

Konwalianka, zdrówka! A co do snu, to hmm… nie wiem o co chodzi;)

Mimi, też robiłam echo serduszka mojego synka, nie denerwuj się na zapas, ja tak przeżywałam przez 2 tygodnie, zupełnie niepotrzebnie, będzie dobrze:) Trzymam kciuki:)

Wydrussia, coś wisi chyba w powietrzu, ja miałam jakiś weekend płaczliwy. Pozdrów, proszę, Anulkę, bidulka:(

Wisieńka, u mnie też pogoda fatalna, pada cały czas.

Mailuj, to cudnego relaksu! Trzymam kciukaski za Nikę:)

Maqnio, dzięki:* A Ty już sobie tak nie folguj, kochana, coś ostatnio bardziej aktywna jesteś, wytrzymaj jeszcze troszeczkę:)

Pippi, Renia, Margeritka, Basieniak i inne mamusie, które pominęłam witajcie:)

Ostatnia edycja:
Zajrzałam na chwilkę do was.
psotka ja jak rano gdzies musze iśc to potem do woeczora zdycham. Krocze mnienie ciągnie i nie wiem jak to jest ale ostatnio brzuch mi się napina i spojenie kłuje
Patrycjaa ja staram się nie mysleć o przedwczesnym porodzie ale moje kumpele też niestety miały problemy i urodziły wcześniej a to daje do myślenia
basieniak ja rozmawiałam o tych wózkach z dziewczynami z Wro, ktore mają takie juz długo. Mówią, ze prowadzą się super po kazdym terenie dzieki tym duzym kołom i nie psują się wcale. Ja się ciągle zastanawiam ale w koncu chyba ta ballerinka bedzie bo w niewielu wózkach z dużą gondolą da się ją złozyc na płasko a że my mobilni jesteśmy i z dwójką dzici z tyłu w tym jedno praiwe 190cm to zalezy nam żeby wszystko się składało maxymalnie. W tych wozkach koła odpinają się jednym naciśnieciem guzika i wtedy są bardzo małe więc w razie wyjadzu do rodziców zmiescimy się z całym majdanem.

patrycja my w sobotę zaliczyliśmy pierwsze zajęcia w szkole - było rzeczywiście super, masz rację grunt to fajni prowadzący:-) było wesoło, pierwsze zajęcia takie bardziej wstępne i ogólne, ale dowiedzieliśmy się ciekawych, praktycznych rzeczy, o których nigdzie nie piszą, a nam właśnie najbardziej na takich konkretach zależy
no i prowadzą to położne z naszego wybranego szpitala, więc fajnie wcześniej je już poznać
3 godz zleciały nie wiadomo kiedy, a najfajniejsze były chyba na koniec ćwiczenia - dużo nam pokazała, jak ćwiczyc, co jest ważne, a że ja uwielbiam ruch to się cieszę, bo mam zamiar ćwiczyć przynajmniej co 2 dzień

no i mam wrażenie, że takie zajęcia naprawdę zbliżają z partnerem

a i zapisalismy się na taki jednorazowy dodatkowy kurs z pierwszej pomocy dla niemowląt - mam nadzieję, że się nie przyda, ale dla spokoju psychicznego, chcę wiedzieć co i jak robić

reklama
dziewczyny, które zastanawiają się nad wózkiem, proponuję zerknąć na wózki jedo - one mają sporą gondole i są przystępne cenowo..

Patrycja ja o wcześniejszym porodzie myślę non-stop, pamiętam nawet chwile ok. 23 tygodnia, gdy mówiłam do małego - jeszcze z 2 tygodnie kochanie, bo takie dzieci już ratują.. teraz nieco mi przeszło, już nie mam takiej paranoi, ale od czasu do czasu złapie mnie myśl o przedwczesnym porodzie i wtedy sobie myślę, przecież jego płucka jeszcze nie pracują jak trzeba..ale wiem też, że trzeba wystrzegać się tych myśli, aby nie sprowadzać na siebie takiej sytuacji, zatem tylko pozytywy:-)

witaj psotko, krocze jeszcze mnie nie ciągnie, ale za to wiem, co znaczy kopniak w szyjkę

https://www.babyboom.pl/forum/www.jedo.pl

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry