reklama

Lipiec 2011

Mimi, ja poszukałabym lekarza, który zrozumie Twoją sytuację, przecież stres w ciąży jest bardzo niebezpieczny, a Ty nic innego w pracy nie robisz, tylko się stresujesz.

Sestinko, jutro mam endokrynologa, to się jej podpytam co i jak;) Cieszę się, że hormony tarczycy mam w normie, nawet anty-TPO mi bardzo spadło:)

reklama
Tylko do 8 godzin

To kolejny przywilej. Kobieta w ciąży może pracować do 8 godzin dziennie, nawet gdy jest zatrudniona w systemie tzw. równoważnego czasu pracy (praca co drugi dzień po 12 godzin). Ten zakaz jest bezwzględny, nie ma wyjątków. Za pracę ośmiogodzinną należy się wynagrodzenie w poprzedniej wysokości (czyli jak za 12-godzinny dzień pracy).

Pamiętaj: Masz prawo odmówić pracy, jeśli szef każe ci pracować w nocy albo dłużej niż osiem godzin dziennie (art. 210 par. 1 kp).

Sestina ja nie mieskzm w Polsce i dlatego nie jest to takie łatwe,nie mam jeszcze obywatelstwa i dlatego mam ubezpieczenie tylko wn pracy.Jak mówię lekarzowi,ze źle sie czuje to ten mówi mi ze to normalne bo skurcze bo macicia sie rozciaga i koniec tematu

mimi a byłaś prywatnie u lekarza? nie wierze że nie ma żadnego który nie wypisałby zwolnienia. Powiedź że źle się czujesz i już chcesz odpocząć zwłaszcza że pracujesz po kilkanaście godzin dziennie.

Niestety tak i nie jest to praca biurowa.Przez te nerwy mam kłopoty z mężem bo to odbija się na nim,widzę,ze jak się to nie skończy to będę zmuszona wrócić do Polski do rodziców a on zostanie tutaj i się rozstaniemy a tego nie chce.

nie mam pojęcia co Ci doradzić, choć bym chciała - sprawa wydaje się być złożona a jak się nie zna szczegółów to można sobie radzić i radzić....tak czy siak głowa do góry, porozmawiaj z mężem- ma chyba i serce i rozum i na pewno zalezy mu żebyś była szczęśliwą mamą

reklama
Mimi, to co piszesz to jakaś paranoja jest kompletna... Gdzie ty mieszkasz? W którym kraju sa takie obozy pracy?? Pracownicy nie mają zadnych praw? Kobiety ciężarne nie mają praw? Jestem w stanie zrozumiec ze praca do 9 miesiąca, no ok, może się zdarzyc, ale po tyle godzin?? Chyba sa jakieś granice...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry