reklama

Lipiec 2011

reklama
Hej dziewczyny wróciłam z usg. Emilka rośnie znakomicie i z wymiarów dokładnie tak jak pokazuje termin. Wazy 1240g. Mamy płytę nagraną i jak się uda wrzucic do netu to wkleję link na watku.

to i ja dołączam się niestety do grupy ze skracającymi się szyjkami. W sumie dobrze że poprosiłam lekarza o cytologie bo przy okazji zrobił usg dopochwowe no i niestety wyszło, że szyjka ma tylko 25mm a to już trochę mało. No i też stwierdził, że główka jakoś nisko. Więc i ja od dzisiaj mam kanapowy tryb życia. Nawet na święta czy na szkołę rodzenia zabronił jeździć. Tylko siedzieć w domu i odpoczywać. No i do tego jak skończyła się infekcja pochwy to teraz pęcherz, a do tego jakaś nadżerka. Najdziwniejsze, że ja nic nie czuję żeby się coś działo. I mówi, że mimo iż nie czułam skurczy to na pewno były skoro tak się szyjka skurczyła, i że może być tak, że moje kłucie w boku jakby kolka jest objawem skurczów mimo iż jest ciągłe. No i mówi, że to prawdopodobnie przez te głupie infekcje nie wiadomo skąd. Bo przemęczać się zdecydowanie nie przemęczałam (może tylko trochę akurat przez ostatnie 2 dni). No i 0rzyłączam się do pytania jakie u was były długości tych szyjek jak lekarz reagował.
A tak poza tym to z małą ok, rozwija się super, waży już prawie 1,5kg:)

Basieniak Hmm jakie infekcje mialas kurcze a te kolki to ja dosc czesto miewam :/ ostatnio jak bylam na wizycie dokladnie 12 to szyjke mialam 41,9 mm no i moja ginekolog rowniez twierdzi ze .... moze nie zauwazamy ze mamy skurcze czy cos takiego a to doprowadza do skurczy :( i faktu ze skraca sie ta szyjka ja nie wiem :/ dlaczego one sie tak skracaja ... Basieniak juz kolejna kobietka jestes :( Strach sie bać

Ostatnia edycja:
ech te nasze szyjki..... moja miala 39mm teraz 33 fakt ze chodze do pracy i prowadzilam zajecia aqua po 2 godz 2 razy w tyg no plus ze lazilam malo lezalam w domku nawet.... bedzie dobrze kochane musi być!!! musimy tak mysleć!!! ja ogladam you can dance i leże obżeram sie biszkoptami i popijam sokiem smakusiem z kiwi hehe cmoki życżę a w miedzy czasie zrobie zdjecie brzucha i wstawie...
Wisienko fajnie że mala rośnie ikoniecznie wrzuć linka z fimikiem!!!

Wlasnie przeczytalam o tym ze celulit to moze wcale nie celulit i jest mi bardzo milo!:D Uciesze sie jesli po porodzie moje uda wroca do normy:)
A moja mala zmieszkala chyba teraz na moim pecherzu. W domu nie jest zle, ale jak sie gdzies przejde to zaraz lece szukac wc:D
babyboom.pl

reklama
basieniak u mnie szyjka wynosiła 3,74 (w szpitalu), później 2,9 (wg. lekarza), a teraz tak jak wisieńki 2,2..ale podobno ważniejsze jest ile miała na początku, bo niektóre kobiety mają krótka od początku i wówczas szyjka 2,5cm nie robi wrażenia:)
też czasami tak czuję Ania, nie da się iść nawet, bo tak mały uciska..ale dzisiaj jest chyba poprzecznie ułożony, bo po obu stronach czułam jak się rozpycha..no i wydaje mi się, że miał czkawkę - takie drobne pulsowania regularne, chyba z 5 minut:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry