reklama

Lipiec 2011

Basieniak to super wiesci:) oby tak dalej;)nie martw sie porod sie uda:)
Em ka mam podobnie przy szybszym chodzeniu zwolnie i jest ok:)

reklama
em_ka dziękuję:* ja też tak mam, że jak szybciej się ruszę to zaraz brzuch daje o sobie znać. Jednak żółwie tempo i spowolnione ruchy wskazane!

Basieniak super, że szyjka się wydłużyła!!!!!!! pocieszyłas mnie bo może u mnie też tak będzie!! a dzidzia faktycznie ładnie przybiera!! musi wytrzymać jak najdłużej więc leż ile wlezie!! ja też nie mam jeszcze kilku rzeczy ale to się kupi najważniejsze maleństwo:-)

Mężulo skończył pokoik Milenki, łóżeczko rozłożone i się wietrzy:-) jak tak do niego wchodzę to już bym chciała by malutka była z nami ale niech jeszcze posiedzi w brzuszku!!
Od dwóch godzin nie daje o sobie znać, pewnie śpi a ja juz panikuje!!

U mnie krzywa cukrowa wyszła 142, ponieważ wszędzie naczytałam się w necie, że norma jest do 140 więc spanikowałam. Gin powiedział mi, że norma się zmieniła do 150 i powinnam zrezygnować z czekolady, słodyczy ale np pieczywo jasne mi wolno. Ponieważ mój brat został 2 miesiące temu zdiagnozowany jako cukrzyk typu 1 - insulinowy udałam się na wizytę do jego lekarza. Ten też potwierdził, że w czasie ciąży może być wynik do 150. Poradził mi żebym skorzystałam w aptece z akcji darmowych glukometrów i sprawdzała sobie cukier. A jak będą jakieś problemy to zawsze mogę do niego przyjść.

ale się rozpisałyście :) tylko na chwilę człowiek Was spuści z oczu..
gratuluje udanych wizyt i dorodnych maluszków.. wydłużonej szyjki..
ja już pisałam kiedyś, że mnie przybyło 11kg, a teraz to już nawet nie wiem ile dojdzie..bo u rodziców mnie pasą jak nie wiem :-) mimo, że się bronię jak mogę..

Katerinka, Anula, dzięki:*

Silwia, pewnie dziewczyny mają rację, że szczuplutkie kobietki więcej przybierają:) Nie ma się co przejmować, ważne, żeby maluszki były zdrowe i pięknie rosły!

Magia, mój synuś w tydzień przybrał 150g, więc też ma potencjał;) ale z tą wagą według USG, to nic pewnego, nie ma się co sugerować.

Basieniak, cudnie, że malutka zdrowa, no i że ta szyjka się wydłużyła, bardzo się cieszę! :)

Patrycjaa, mi się Dawidek przez ponad dobę nie ruszał, pojechałam na ip i okazało się, że wszystko ok, podobno na tym etapie ciąży maleństwa mają prawo dłużej sobie odpoczywać.

Czy któraś z Was ma kontakt z Balkan i wie co u niej?

Ostatnia edycja:
Marzeno zobaczymy co Ci powie lekarz po konsultacji. Mi lekarz po konsultacji powiedział, że nie mam cukrzycy ciążowej. Wszystkie wyniki mam w normie oprócz ketonów.

Witajcie, dlugo nie pisalam ale co raz śledzilam co u WAS. Cieszę sie bardzo ze powoli wszytsko sie u każdej normuje. Jesteście silne i dacie radę ze wszytskim. Teraz ja sie pocieszam z tą szyjką choć jeszcze ponad tydzeń pracy mnie czeka, ale mam pessar wiec jestem w maire dobrej mysli choć znów przez ostatnie 2tyg sie skrócila z 33mm na 31mm. Mam już leżec ale jeszcze zamknę sprawy w szkole i bede leniuchować...chyba ze wyjdzie inaczej oby nie. U mnie Szymcio ulożony jest od 4 tyg juz glówką w dól plecki mam po prawej stronie a nogi zawijaja rogala na lewej heeh.
3majcie sie kochane a jak juz bede na L4 to bede zaglądać codziennie.
Anulka naklejki super!!!
Bakalan 3 maj sie cieplutko bedzie dobrze grunt to w to wierzyć bo i nasza psychika duzo daje!!!!! Śle buziaczki dla WAS!!!!!!
Pozdrawiam wszytskie brzuchatki i 3mam kciuki za WSZYSTKIE!!! oby do terminów!

Emka mam identycznie z biodrami ...jakby ktos mi rozkrecal sruby... :P strasznie nieprzyjmne moja ginekolozka powiedziala ze to od tego ze jestem szczupla .... yyy byłam :P i wszystko przygotowuje sie do porodu zreszta dzieciatka przybieraja teraz na wadze... ja czasami jak mnie łupie to nie wiem jak sie usadowic siedziec zle stac zle ... i tak na pol w lozku zgieta leze na boku i koniecznie ... klade cos za plecy jakas poduszke i miedzy uda i kolana pomaga nie od razu ale pomaga ... zwlaszcza jak Małż masuje mi plecy dodatkowo

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry