reklama

Lipiec 2011

Anula, my to mamy dobrze jednak, a ciagle cos narzekamy i chuchamy i dmuchamy na siebie.. niektórzy nie mają tak dobrze heh

Ja startowałam z 56kg, a w 28 tyg ciazy miałam 61,5.. teraz ciekawe ile mi przybyło, nie waże sie gdzie indziej, tylko u lekarza..

reklama
Dodi dokladnie, pamietam jak moja mama byla w ciazy z siostra to juz 10 lat a ze mieszkaja na wsi to tez musiala wszystko robic bo ojciec w pracy a gospodarstwo maja a my bylismy za mali zeby pomoc i mala zdrowa ciaza dobrze a ja nic nie robilam ciezkiego i tak skonczylam. Niestety juz takie czasy a bedzie jeszcze gorzej...

Anula, moja babcia (84 lata) raz tez mnie zagieła..bo siedzi u mnie i mówi: a ty teraz do ginekologa nie chodzisz, nie?
a jak mowie, no jak nie, przeciez co miesiąc chodze.. a ona zdziwiona i mówi, że ona to nie chodziła wcale, tylko do porodu jak szła to ja lekarz badał! :szok:

Kiedys babki sie chyba wstydziły chodzić do ginekologa.. teraz inne czasy na szczęście!

Wlasnie nie chodzily i bylo dobrze a czesto nawet przed porodem nie byly a porod babki ze wsi odbieraly...
Maly tak szlaje ze az boli, oby pozniej nie byl taki ruchliwy bo nie dam rady.
Dzis mama dzwonila ze moze do domu po porodzie bym wrocila na 2 tyg bo nie dam sobie rady a nie bierze pod uwage stuacji z ojcem, poza tym ja wole sama poza tym sie naucze a nie tak jak bedzie chciala:tak:

odnośnie szyjek, to ja dowiedziałam się o tym ze sie wydłuzają jak byłam w szpitalu, dziewczyna obok leżała z nogami do gory, ttylkiemrówniez, i faktycznie wydłużała jej się. Ale ona to miła problemy już od 10 tyg, ma dwoje dzieci dopiero, a to jej 6 ciąża. ....Masakra
Weroniko, jeśli chodzi o globulki i oddawanie moczu, to mi kiedyś gin zalecił, ze kiedy mam upławy bądz stosuje globulkę to należy założyc tampon, żeby nic nie dostało się do moczu.
Dziewczyny, dopiero pod koniec ciąży przyszło mi na myśl ze istnieje taka ewentualność ze nie będę mogła karmic piersią. Znaczy ja tak myślę, nie pytałam jescze o to lekarza. Chodzi o to że mam torbiele w piersiach, wykryte jakies 2 lata przed ciążą, ale wtedy lek ma powiedział ze nie będziemy stosowac leczenia, bo w czasie ciąży mogą same się wchłonąć. Te torbiele wypełnione są płynem. No i Jak pisałyscie o tym ze niektórym z was już cieknie mleko, to sprawdziłam i u siebie, z jednej piersi leje mi się wyłącznie ten płyn, a w drugiej, tylko z jednego otworku mleko, reszta to tez ten płyn z torbieli. Zastanawiam się czy jest taka opcja, że przed porodem ten plyn przestanie cieknąć i ustąpi mleku? Albo czy jesli pojawi się mleko i ten płyn tez, to czy taki pokarm będzie się nadawał dla malucha?
Kurcze, jak ja wytzrymam z tym do wizyty?
A myślałam ze prolaktyna pozytywnie wpływa na pokarm,a ale chyba nie u mnie....

Dziękuję, dziewczyny, za info:)

Wydrussia, gardło mam zawalone, biorę teraz bioparox, tylko coś nie działa i lekarka przepisała mi właśnie duomox. Powiedziała też, że lepiej jednak jeszcze poleczyć to bioparoxem i tantum verde, a jak nie będzie poprawy do piątku, to żebym miała już w zapasie ten antybiotyk na weekend.

Ostatnia edycja:
Dzięki dziewczyny:)
Na szczęście tak to jest z tymi szyjkami, że potrafią się nie tylko skrócić ale i wydłużyć. Teraz tylko jak to lekarz powiedział żeby nie zmarnować tego co przez ten czas wypracowaliśmy i nie zacząć szaleć;) No i oprócz leżenia na pewno miało też wpływ to, że już nie ma nic w posiewie moczu, a jak mi lekarz mówił, to najprędzej wpływa na przedwczesne skurcze i skracanie szyjki.
No i mam nadzieję, że u pozostałych z problemami z szyjką też będzie lepiej:D

mala monis, mnie w ogole na razie ani kropelka nie leci, z pierwszą corka też tak mialam, że dopiero pare dni przed porpdem coś tam zaczęło cieknąc.. więc na zapas się nie martw:)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry