reklama

Lipiec 2011

reklama
Hello Dziewczyny!
Kolejny poranek w szpitalu. Czujemy się bardzo dobrze i czekam na wynik posiewu. Gdyby moja modlitwa cos dala, to bym się modlila o jak najdluzszy pobyt tutaj - tak sobie pomyslalam, że przecie 6 tyg to nie tak duzo, wiec moze moja szyjka wytrzyma, a to bylby już 36 tydz...
Swoja droga nie widzialam, że czlowiek moze aż tyle spac...

Dzięki za wszystkie wspaniale slowa!

Malinkaizi nawał to mi się zaczął na przełomie 2 i 3 doby, ale ta odrobina mleczka co dziecku potrzebna to jest od razu. Takiemu jednodniowemu maluszkowi potrzeba dosłownie parę kropelek. Ja po cc od razu zaczęłam przystawianie do piersi. Koleżanka też po cc na drugi dzień była już zalana mlekiem, więc różnie to bywa. Nie ma co na zapas się przejmować i stresować. Trzeba tylko się zaopatrzyć w dobry krem do piersi, bo sutki na pewno będą boleć. Ja stosowałam bepanten do piersi i na szczęście uniknęłam poranionych sutków. Ale boleć to niestety boli. Dopiero później karmienie sprawia tylko przyjemność.

Balkan więc spij na zapas ile wlezie. Wbrew pozorom czasem szpital uspokaja i daje poczucie bezpieczeństwa. Całuje Was wszystkie mocno, Wisienko super, ze Emi taka grzeczna. Krzyś wciąż głową do góry :-( W środę mam wizytę może coś się zmieniło, choć po miejscach kopnięć nie sądzę.

Witam babiszonki;-)u mnie sloneczko swieci az zaslonilam okna zeby zal nie bylo...jestem na chwile bo w nocy malo spalam:-(
Balkan ja teraz jak leze w domu to czasami mysle ze w szpitalu lepiej o wszystko moglam zapytac jak cos sie dzialo a tu sie domyslam albo szukam w necie...
Sestina zakupy pelna para:-)
Konwalianka, Mailuj,Malinkaizi,Elzbieta witam;-)
A co do pokarmu pojawi sie, mi cieknie od ponad 2 miesiace i nic w tym fajnego nie ma...

Dziendobry ranne ptaszki :-)

Sestina, mnie cellulitis zalal po prostu, udka jak u tucznego prosiaka... Dopiero jak zaczelam lezec wlasciwie. Czekam az zejdzie nizej kolan i juz w ogole bedzie cudnie:eek:

Balkan, na mnie tez szpital dziala kojaco (ustaja skurcze) ale nudze sie zawsze... Trzymaj sie

A propos karmienia, kupilam jedna butelke na wszelki wypadek (jakby malz mial dokarmic bo ja musze wyjsc) ale taka, ktora nie zaburza odruchu ssania. Czyli ssakowi mleczko wcale samo z niej nie leci, ale musi popracowac jak przy sutku. Ciekawa jestem jak to zadziala

Moj malz odiera wszystkie paczki z zakupami i sie biedaczek pogubil:-)

Wszystkim milego i bezstresowego dnia!

Ostatnia edycja:
Cześć brzucholce, witam wszystkie bez wyjątku :-)
Ale się dzis wyspalam, nawet na siku sie nie obudziłam :-D Dziękuję za kciuki, pomogły :-)

Nadrobiłam zaległości i tak:

malinkaizi - pierwsze slyszę o żelach do porodu... po co to komu i kiedy się stosuje? Cholewcia, czego to ludzie nie wymyślą :-D

Sestina
- do cc tną brzucho w poprzek zaraz nad spojeniem łonowym. Blizna jest prawie niewidoczna, spokojnie mozna nosić na plaży bikini :-) Obejrzalam ten zestaw do lekarstw co kupiłaś i szkoda że nie poruszylaś tematu wcześniej. Myślę, że niepotrzebnie wydalaś te 13 zł, do każdego lekarwsta dla dzieci dodawane są miarki (łyżeczki, strzykawki albo kroplomierze) a z doświadczenia wiem, że strzykawki sprawdzają się najlepiej. No ale teraz masz dodatkowy zestaw :-)

Balkan - wydaje się ze odpoczywasz w tym szpitalu, więc śpij dziewczyno jak najwięcej dla swojego dobrego samopoczucie i dobra maleństwa :-)

Co do karmienia po cc. Trzeba probować koniecznie, jesli się uda to same korzysci. Po 1 dla dzidziusia - to wiadomo, po drugie macica szybciej się obkurcza a rana szybciej goi. Ogolnie przy karmieniu macica szybciej wraca do normy, szybciej się obkurcza i szybciej oczyszcza :-)

I nie stresujcie się dziewczyny ze po cc nie bedziecie mialy pokarmu.
Ja mialam nieplanowana cc przy synku (bardzo trudny poród i w ten sposób mi go uratowali), od razu powedrował do inkubatora na całą dobę, wiec nie dosc ze cc to jeszcze cala doba bez karmienia, ale po tej dobie jak go dostalam od razu przystawilam do piersi i mlody zaczal pić. Na drugi dzien mialam taki nawal pokarmu ze musiałam isc na dojarke (tak nazywalismy elektryczny szpitalny odciagacz ;-) )

witajcie kochane,
Balkan trzym sie kochana, jestes dzielna i silna kobieta. wszystko bedzie dobrze
sestina zakupy super.

tez zakupilam krem do brodawek z firmy medela, ktory tez moze byc stosowany na odparzenia pupci maluszka i dostalam od kuzynki dodatkowy krem z firmy saugella. Tez chce karmic piersia, ale to roznie bywa. wiec zakupilam zestaw butelek z Aventu.

Pozdrawiam wszystkie slonecznie

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry