Cześć brzucholce, witam wszystkie bez wyjątku :-)
Ale się dzis wyspalam, nawet na siku sie nie obudziłam

Dziękuję za kciuki, pomogły :-)
Nadrobiłam zaległości i tak:
malinkaizi - pierwsze slyszę o żelach do porodu... po co to komu i kiedy się stosuje? Cholewcia, czego to ludzie nie wymyślą
Sestina - do cc tną brzucho w poprzek zaraz nad spojeniem łonowym. Blizna jest prawie niewidoczna, spokojnie mozna nosić na plaży bikini :-) Obejrzalam ten zestaw do lekarstw co kupiłaś i szkoda że nie poruszylaś tematu wcześniej. Myślę, że niepotrzebnie wydalaś te 13 zł, do każdego lekarwsta dla dzieci dodawane są miarki (łyżeczki, strzykawki albo kroplomierze) a z doświadczenia wiem, że strzykawki sprawdzają się najlepiej. No ale teraz masz dodatkowy zestaw :-)
Balkan - wydaje się ze odpoczywasz w tym szpitalu, więc śpij dziewczyno jak najwięcej dla swojego dobrego samopoczucie i dobra maleństwa :-)
Co do karmienia po cc. Trzeba probować koniecznie, jesli się uda to same korzysci. Po 1 dla dzidziusia - to wiadomo, po drugie macica szybciej się obkurcza a rana szybciej goi. Ogolnie przy karmieniu macica szybciej wraca do normy, szybciej się obkurcza i szybciej oczyszcza :-)
I nie stresujcie się dziewczyny ze po cc nie bedziecie mialy pokarmu.
Ja mialam nieplanowana cc przy synku (bardzo trudny poród i w ten sposób mi go uratowali), od razu powedrował do inkubatora na całą dobę, wiec nie dosc ze cc to jeszcze cala doba bez karmienia, ale po tej dobie jak go dostalam od razu przystawilam do piersi i mlody zaczal pić. Na drugi dzien mialam taki nawal pokarmu ze musiałam isc na dojarke (tak nazywalismy elektryczny szpitalny odciagacz ;-) )