reklama

Lipiec 2011

Cześć kochane mamuśki widzę ,że mailuj też spać nie może:)
balkan masz rację ,że już masz dość szpitala i nawet jakbyś miała nie do siebie teraz wrócić przez wzgląd na remont to i tak wszystko jest lepsze. Mam nadzieję,że Twój lekarz będzie tego samego zdania.Trzymam kciuki@
Ja na 10 na USG jadę to będzie dla mnie decydujące bo ostatecznie dowiem się w jakiej pozycji leży moja malutka,bo,że z nią wszystko w porządku nie mam żadnych wątpliwości. Obawiam się jednak,że nadal w poprzek więc powoli nastawiam się na cesarkę,oj ciężko będzie:(
Trzymajcie za mnie kciuki,co maminki:blink:

reklama
Cześć kochane,
ja tez na nóżkach od 6, jakoś tak wstałam razem z małżem. Teraz jestem po pierwszym śniadanku, otworzyłam balkonik i wdycham świeże ranne powietrze.
Malinkaizi moja wciaz w poprzek, ew. pośladkowo- ruchy odczuwam od pleców lub nisko.Ehh, no ale mnie tak czy siak ceasrka czeka więc trudno
Witam Balkan! dawaj od razu znać jak będa wieści!
Hej mailuj! Pogratuluj;) córze;) co za zmiany heheh no ale życie , samo życie- swoją droga cudowna rozbieżność u Was w pozytywnym tego słowa znaczeniu- córa dorośleje , Ty znów macierzyństwo- młodość sobie kobieto przedłużyłaś że hej:) A hormonki ciążowe dobrze zrobią nam:)

Ostatnia edycja:
Witam, kolejna noc mialam do d... a wlasciwe juz poranek znowu brzuch bolal mnie jak na okres:-(moj pojechal oddac krew i sama siedzie zrobil tylko sniadanie.
Mailuj ja nie mam tyle na glowie a ciagle czegos zapominam,&&&&&&&za wizyte:-)
Sestina ja pierwsze co robie gdy wstaje to otwieranie okna czasami juz o 5;-)
Malinkaizi za ulozenie corci;-)
Balkan moze dzis sie dowiesz, ja lezalam 12 dni i powiem Ci ze tam bylam spokojniejsza tu byle co i juz sie martwie:-(
Emka zrzucimy na sapecerach i po nieprzespanych nocach, ja nie jem az tyle zeby tyc 3 kg na miesiac wiec widocznie tak musi byc:tak:

witajcie słonecznie mamusie

dodi
, ja też miałam wszystkie te badania, ale kazał je wykonać ponownie, nie wiem czemu zakłada, że mogłam zarazić się np. wirusem HIV:-), tym bardziej, że miałam zakaz seksu, ale Paweł się śmieje, że to dlatego, że właśnie zapytałam się o seks..(oczywiście tego, że pobierając krew też można, już nie wziął pod uwagę:)
mailuj, super, że córci się podobało.. a Krzyś na pewno byłby zachwycony z piaskownicy, tyle, że musiałoby tak zostać z rok, a pewnie niebardzo Ci się ten pomysł spodoba.. na pewno Wam się uda:)
balkan, witaj ranny ptaszku :) trzymam kciuki aby wypis był.. a z tymi kilogramami, to różnie bywa..teraz to właściwie dziecko tylko rośnie (powinno) i moje sąsiadki mówią, że niewiele powinnam na finiszu przytyć (osobiście, ta wersja mi się bardziej podoba:))
Malinkaizi, jeszcze maluch ma czas, więc nie obawiaj się.. ew. zapytaj lekarza czy są jakieś metody aby zachęcić malucha do zmiany pozycji:)

miłego dnia kochane

konwalianka dziękuje ale raczej już za długo siedzi w tej pozycji,owszem zdarza się jej jeszcze robić fikołki ale w rezultacie i tak wraca do poprzeczki tak już mam macicę widać rozciągniętą ,że jej w poprzek najwygodniej.
Zmykam się szykować powoli napisze po wizycie:**

Witam, a ja wczoraj po kolejnej wizycie u gina. Mialam pierwsze KTG, wszystko czysciutko, dzidziusia serduszko bije 2x szybciej niz moje, czyli prawidlowo, macica jest wyciszona, no i swietnie bo ma jeszcze czas na rozrube. Malemu sie badanie nie podobalo, ciagle skopywal czujnik, wiec musialam go przez pol godziny trzymac, nie powiem zeby to byla wygodna pozycja. Zszedl troszke na dol, wiec pozycja glowkowa jest stabilna.USG mam dopiero 25 maja i ponowne KTG, wtedy sie dowiem jak maluch urosl, a sadzac po moim brzuchu niewatpliwie przybywa na wadze, ja nie mam nadal na plusie 5kg, wiec zakladam, ze to wszystko tylko nie zbedny tluszczyk. Lekarka powiedziala, ze do 9 miesiaca powinnam tyc pol kilo tygodniowo, a potem zaczac spadac z wagi tzn przytyc max 3-4 kg, no zobaczymy czy tak sie uda. Ciagle zmieniaja mi sie smaki teraz wcinalabym antypasti oliwki, fete, ostre papryczki i do tego rybki. Niestety swieze rybki u nas sa nardzo drogie, ale coz chyba sie skusze, widocznie maly potrzebuje innych tluszczow.
Zameldowalam sie tez w szpitalu od 38 tygodnia to on przejmuje obserwacje nad dalszym rozwojem ciazy, a od 36 tygodnia zaczynam akupunkture na skrocenie szyjki macicy. Podobno czyni cuda i porod jest szybki i nieskomplikowany, no ciekawe, ale sprobuje tez z tymi olejkami, czemu nie sprobowac a noz pomoze i nie trzeba bedzie walczyc z bolem po nacieciu.
Super , ze dzieciaczki sie tak ladnie rozwijaja, lezacym duzo cierpliwosci zycze, wiem jak to jest w poprzedniej ciazy lezakowalam od 5 miesiaca, a trzeba bylo tez nie zaniedbywac pierwszego dziecka, nie bylo latwo, ale do przejscia.

Witajcie kochane,
wczoraj nie mialam czasu by cokolwiek napisac. trzebabylo ogarnac mieszkanko i szykowanie pokoiku dla Alessandra i kozystalam z ladnej pogody. ale troche przecholowalam ze spacerem i wieczorkiem brzusio sie zrobil twardy i bolal. Dzisiaj jest juz lepiej.
Moj maz nazekal wczoraj na oko, bylo lekko zaczerwienione, dzisiaj sie pogorszylo, podejrzwam ze to moze byc zapalenie spojowek,to dziadostwo jest zarazliwe i dlugo sie leczy. W naszym stanie jest niebezpieczne?
mailuj gratulacje dla cory

trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty. buziaki dla wszysystkich. Milego dnia

reklama
hello
mailuj super, że to uczciłyście - to już jesteście dwie kobietki w domu :-)
balkan trzymam kciuki, żeby wreszcie się wyjaśniło, oczywiście pozytywnie, ale to dobrze, że nie podejmują pochopnie decyzji, tylko dmuchają na zimne

ja mam wrażenie, że jem tak jak przed ciążą - prawie te same rzeczy i w takich samych ilościach, no może trochę mniejsze porcje za to częściej, bo dużo mi się na raz nie mieści ;-) a kilogramy i tak lecą, mam prawie 8 na plus, ale w końcu to ciąża i tam ma być! a każdy organizm reaguje inaczej, dzieciaczki rosną w różnym tempie, niektóre zatrzymują więcej wody inne mniej...

a mnie w nocy obudził ból na dole pleców i w pachwinach - dosyć mocny i trwał z 10-15 min... :-(nie wiem co to było, ale martwię się bo pierwszy raz coś takiego mi się przytrafiło....leżałam i masowałam sobie kość ogonową i po jakimś czasie przeszło, no-spy nie brałam, bo jeszcze ani razu w ciąży nie brałam i ciężko mi było się zdecydować
miała któraś coś podobnego???? pocieszam się że może niewygodnie leżałam albo to się kości miednicy rozchodzą, mam nadzieję, że to nie skurcze....:szok:
rano już ok, mała się wierci, więc jestem spokojniejsza

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry