reklama

Lipiec 2011

Emka - przez wiele tygodni pisalas o tym, że jesz wszystkoe, na co masz ochote, a o wage się bedziesz martwic po porodzie, to teraz się nie dziw, że waga szalaje - tym bardziej, że najwiecej kilogramow przybywa wlasnie pod koniec ciazy...
Slonecznego dnia zycze wszystkim Brzuchatkom!

balkan bo taka jest prawda ze jem wszystko, za to nie obrzeram sie ani slodyczami ani jedzeniem. Przed ciaza tez jadlam wszystko i nie tylam, pociesza mnie jedynie fakt ze ludzie mi mowia ze po mnie nie widac tego i nie wiadomo gdzie mi te 3 kg miesiecznie idzie.
To nie chodzi o to zeby uwazac na to co sie je (wiadomo ze obrzeranie nie jest dobre ani zdrowe) wydaje mi sie ze skoro mam cukier dobry to chyba po prostu tak mam i juz, bo zamin w ciaze zaszlam to moj max skok wagi byl + 5 i wygladalam podwojnie niz teraz, no ale spoko, jakos wytrzymam z bolem bioder, a 27.05 zapytam lekarza o co chodzi...

reklama
witam
pogoda super ale na dluza mete bedzei dla nas uciazliwa
ja juz po badaniach dzisiaj, byla mala dziewczynka na pobraniu krwi ale krzyku bylo i zalu az mi sie jej szkoda zrobilo ale ja musialam z corcia jezdzic jak miala miesiac a potem pol roku na krew tez bylo duuzo krzyku
zuwazylam ze z rana mam duzo energii ktorej pod koniec dnia niestety brak tylko fotel albo łóżko i tv
dzieqwczyny czy wasze brzuchy podchodza bardzo pod piersi bo moj w dole i probuje zgadnac jak maly sie ulozyl bo albo jest w poprzek albo po jednej czy drugiej stronie zoabcze w pt jak sie ulozył bo teraz to ruletka chyba
zycze zdrówka i zmykam bo mam kupe prasowania i musze jeszcze ciuszki poprzegladac wlasnie maz mi 3 paczki ze strychu przyniosl a rozmiarowo mam troche balagan bo moja mala byla kruszyna i dlugo nosila male rzeczy
zycze zdrowka, 0 skurczy i dobrego samopoczucia wszystkim brzuchatkom

Wypuszczaja mnie!!! Szyjka twarda i zamknieta - ponad 2,5 cm.

W domu mam oczywiscie kontynuowac lezenie, ale już bez mysli, że mam miekka 1cm szyjke... Uffff...

A mój maz podjal meska decyzje, że remontu nie robimy, bo chcę się mna nacieszyc jeszcze w pojeedynke. A tak zrobilismy że slubem, że wykanczalismy w tym samym czasie mieszkanie i slubku kompltenie nie przezylismy tak emocjobnalnie... Jakas racja w tym jest...

balkan świetne wieści:) masz rację, cieszcie się sobą i wypoczywajcie!
gonia
ja mam dość nisko brzuch i lekko spłaszczony na pępku- z tego oraz ze sposobu w jaki kopie mała wnioskuję że praktycznie lezy non stop w poprzek lub miednicowo- kopie po dole szyjki , po mięsniach blisko pupy itp.Zaznaczę tez ze nie miałam ani razu zgagi wiec nie ma nacisku na zoładek.

em_ka nie przejmuj się tym,że tyjesz ja w pierwszej ciąży przytyłam 28kg z drugą też się nie martwiłam i było mnie o 25 kg więcej i zawsze wracałam do wagi 50kg. teraz też już 15 do przodu i czuję się z tym świetnie.
balkan super,że wychodzisz ale mężuś się musiał stęsknić,że remont odkłada:)

Ja już po wizycie niestety mała nadal poprzecznie więc na bank cesarka gin tylko stwierdził,że tatuażu szkoda,bo go potną przy cięciu ( z mojego kochanego wróbelka zostanie miazga:( Całe szczęście ,że mała zdrowa choć malutka waży tylko 1328 za to nogi długaśne:)

malinkazi wrobelek Twoj w brzuszku ważniejszy:)coś tam sobie z czasem skombinujesz nowego do wytatuowania. No a moze dzidzia się jeszcze zdecyduje na przekręcenie- jeszcze w miare czas

reklama
emka nie przejmuj się, wagowo podobnie nam przybywa i też nie obżeram się i jem jak przed ciążą, tyle, że teraz przybywa kilogramów... mój Paweł mówi, że jak przyjechałam ze Stanów a miałam podobną wagę wówczas (przytyłam tam 14kg w 6 m-cy!), to dosłownie wszystko miałam większe, a teraz nie ma różnicy, tylko brzuszek ;-) i wtedy zrzuciłam te kg, to teraz też zrzucimy..
gon1a, mój mały jest ułożony głową w dół, po prawej stronie ma dupeczkę, a przy pępku (często wystaje) kolanka - tak wyszło na usg w poniedziałek..
balkan, super genialne wiadomości, no i mąż staje na wysokości zadania.. w końcu to ostatnie tygodnie, kiedy faktycznie warto się tylko sobą nacieszyć:)

ja już troszkę uprzątnęłam pokoik małego.. teraz drugie pranie się pierze no i mam stertę prania do prasowania..ale weny brak:-(..echh

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry