reklama

Lipiec 2011

reklama
A ja wlasnie rozmawialam z kolezanka, ktora ma problem zeby ktos przyjal od niej lapowke za cesarke. Nie ma wskazan ale uwaza , ze tak bedzie jej lepiej. Mam mieszane uczucia...
Znalazlam kompromis Wisienko papiery jeszcze wywalam siedzac blisko kompa:-)

wisienka a podrzucilabyś link do kołyski? bo ja też planuję kołyskę, na razie nawet nie zamierzam łóżeczka kupować, dopiero za jakieś 3-4 msc po urodzeniu
sestina ja mam leukocytów 4,2 a na tym druczku z badania mam też podane normy i jest do 16,9
co do masaży krocza do wczoraj położna w szkole rodzenia podała nam przepis na miksturę :-) zaraz znajdę to napiszę

to tak: 100 ml olejku migdałowego
10 ml wit E w kroplach
kilka kropel olejku lawendowego

i do roboty:-D 2 razy dziennie po 5 min

rany brzmi jak jakiś przepis kulinarny... ;-)

Ostatnia edycja:
pipi my kupilismy taką, zastanawialismy się nad tymi takimi z materiału albo nad koszem ale te są duzo większe. Od innego sprzedawcy były tansze o 10 zł no ale materac zwykła pianka. Szkoda, ze to nie moskitiera tylko baldachim ale zawsze można dokupić
LuX Kołyska + Komplet pościeli + mat PKG!! 10el. (1596278779) - Aukcje internetowe Allegro
mailuj no najwazniejsze żeby sobie dobrze zorganizować miejsce pracy. A co do cc ja mogę miec jesli chcę. Pewnie, ze sie boje porodu ale cóż tak na własne zyczenie to bym się chyba nie zdecydowała bo to jednak zabieg. Ale rózne sa fobie

Pipi masowac mozna od 34 tygodnia pod warunkiem, ze nie masz ryzyka wczesniejszych skurczow i porodu. \Skad bierze sie olejek migdalowy? To se Czarek posmaruje ;-)
Wisienko mi tez zdaje sie, ze przy calej sympatii do niej, zachowuje sie jak egoistka. Przeciez dla dziecka cc to tez jest szok, cos nienaturalnego. Oczywiscie sa sytuacje w ktorych jest ono bezdyskusyjne i trzeba je zrobic, ale jak sie nigdy nie rodzilo i juz na zapas szukanie wygody. Nie podoba mi sie to

wisienka nie znalazłam tam nazwy firmy, czy to jest może gluck? albo bellamy? bo przeglądałam podobne - mi też najbardziej podobają się drewniane i na kółęczkach, żeby można przeciągnąć np. do salonu jak mała będzie spała w dzień i mieć ją na oku:-) kosze i te takie z tworzyw sztucznych jakoś mniej mi się podobają...

mailuj ja też myślałam że od 34 tyg, a wczoraj nam położna powiedziała że można od 4 msc!:szok: i że nic nie grozi... a olejek albo w aptece, albo w zielarskim albo ze zdrową żywnośćią podobno też mają, nie wiem, bo jeszcze nie szukałam

Ostatnia edycja:
Ja tak samo mam nadzieje na koniec czerwca ale u mnie raczej tak bedzie:tak:
Mailuj ja znam wiee osob ktore tak robia z cesarkami daja tys i sie ciesza...
Pippi ja tak jak Mailuj czytalam ze od 34i wlasnie gdy sie nie ma zagrozenie wczesniejszym porodem.

Pipi no nam na Sr połozna mówiła, ze od 34tc juz mozna robić masaż a może same smarowanie wczesniej. Heh jakos przeoczyłam, ze nie ma tam producenta. Ale możesz wysłac zapytanie. Dla mnie wazne , ze ma atesty. Ma byc wysłana już w poniedziałek wiec wtorek- środa będzie to dam ci znac czy jestem zadowolona.
mailuj no podzielam twoje zdanie.

Mój Paweł uwielbia kompocik i ciato z rabarbarem. Kompocik się gotuję a ciasto już w piekarniku. I za co ja go głupia tak rozpieszczam................Z drugiej strony to najszybsze i najmniej kłopotliwe ciasto świata więc się nie napracowałam. Można do niego dodac owoce jakie się chce a robi się 3 minuty.

reklama
Dzień dobry Lipcóweczki:)

Nie staram się nawet nadrobić tych wszystkich stron, tyle naskrobałyście pisareczki;) Ale zauważyłam, że Balkan jest już w domku!!! Bardzo się cieszę, kochana, że u Was już dobrze:)

Mam nadzieję, że wszystkie wizyty się udały i żadna z Was nie ma powodów do zmartwień:)

Ja miałam wizytę 10 maja, nadkurczliwość bez zmian, jest cały czas, ale nie ma powodu do paniki, bo szyjka jest zamknięta, uformowana i ma 2,5 cm. Dawidek ważył 1740g i wszystkie pomiary wyszły prawidłowe, przepływy prawidłowe, serduszko bije miarowo i nie ma pępowinki przy szyjce:) Wody płodowe w normie, wynik badań krwi i moczu ok, antygen HBs ujemny, VDRL ujemne, próby wątrobowe, lipidogram i CRP super. Zmieniło się też moje nastawienie, staram się teraz nie denerwować na zapas, robię wszystko, żeby mały był zdrowy, regularnie chodzę do lekarza, na każdej wizycie mam USG i teraz KTG, robię tysiące badań, nawet tych, które nie są konieczne, więc nie mogę ciągle wymyślać nowych, nieistniejących problemów. Gin powiedział mi, że gdybym za każdym razem, jak wsiadam za kierownicę, myślała o tym, że będę miała wypadek, to nie mogłabym jeździć samochodem i tak samo jest z ciążą, będziemy się martwić, jak będą ku temu powody.

Mój synuś pięknie się wierci w brzuszku, przestawia wszystkie moje narządy wewnętrzne, chyba jest mu już dość ciasno;) Ułożony jest główkowo poprzecznie, z lewej strony ma właśnie główkę i nie pozwala mi spać na lewym boku, ta pozycja mu nie odpowiada, rozpycha się tak długo, aż się nie przekręcę na prawy boczek, albo plecy;)

Leżące mamusie, dajecie radę? Ja mam teraz pozwolenie na aktywniejszy tryb życia, jak to lekarz powiedział wakacyjny, bez pracy, ale z krótkimi spacerkami;)

Kochane, ściskam Was wszystkie mocno i pozdrawiam z całego serducha:)

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry