reklama

Lipiec 2011

A te liscie malin to moga byc swieze? To wezme od mamy z dzialki:-)
Moj gin pracuje na polnej. Ale jak go pytalam gdzie najlepiej rodzic to powiedzial ze na lutyckiej hehe.

Ostatnia edycja:
reklama
Psotka no to masz przynajmniej nadzieje, ze się nie przeterminujesz ja cholernie bym nie chciała tego.Maciek baaaardzo przeterminowany. Dobrze, ze wyszedł z tego normalny bo bałam sie porażenia.
Ania nie wiem czy świeże też. Wiem, ze suszone mogą być,ale możesz poszukac w necie albo poprosic mame niech narwie i wysuszy.
Witaj mama franusia a na kiedy masz termin???

Wisieńka,Anula to mam podobnie z tymi leukocytami czyli ok:) dzięki dziewczyny
Pippi Ty tych leuko to masz mega mało , ja nawet przed ciążą miałam więcej heh:)
A co do cesarki w uśpieniu znalazłam kilka jej plusów więc nie będę się stresować:)

Aniaa, mój też pracuje na Polnej;) Nie odważyłabym się rodzić w innym szpitalu, niż Polna, bo u mnie przez całą ciążę są jakieś problemy.

Wisieńko, to nigdy nic nie jest pewne, teraz są skurcze, a później może się okazać, że tak mi je wyciszyli, że nic się dziać nie będzie. Jak się nic nie dzieje po 41 tygodniu, to chyba lekarze zaczynają jakoś działać, czy nie?

Sestinko, u mnie leukocyty na poziomie 14, gin powiedział, że norma. A jak tarczyca?

sestina nie masz co się martwić, to tylko szkodzi. A cc tez miałam w ogólnym, nie narzekam, nie ma się czego bać
psota teraz juz chyba tak. Jak rodziłam Macka miałam 19 lat. Mój termin był na 24 grudnia a cc zrobili mi 18 stycznia. Wiedziałam kiedy dokładnie zaszłam w ciązę i ja liczyłam, ze to bedzie 29 styczeń. A lekarze piiiiiip ignoranci mysleli, ze jestem głupia małolata i próbowali mi wmówić, ze nie wiem kiedy zaszłam. Nikt mnie nie słuchał, ze inny termin był po prostu niemozliwy bo nie było stosunku. Na oddział nie można było wchodzić a mnie przykuli do łózka pod wiecznym ktg. W koncu pozwolili wstać i po wizycie rodziców a późniejszej ich rozmowie z ordynatorem zrobili mi usg gdzie okazało się, ze łozysko juz ledwie funkcjonuje, nie ma prawie wód a Maciek jest w nie najlepszej kondycji. Podłaczyli mi oxy ale on był juz za słaby, poszły zielone wody więc zdecydowali się na cc. Mało tego zrobili mi je na nastepny dzien bo nie było anestezjologa na dyzuże. Wtedy nie miałam takiej wiedzy jak teraz, nie było tyle książek, czasopism i netu. Wierzyłam lekarzom, ze wiedzą co robią. Maciek naprawde ma szczęście, ze jest zdrowym i silnym dzieckiem. A ja jestem duuuzo mądrzejsza i nigdy bym nie pozwoliła na takie działania . Alez się rozpisałam:szok:

Ostatnia edycja:
Wisieńko, dobrze, że się rozpisałaś, dzięki temu w razie czego będę się wydzierała na lekarza;) Dzięki:*

Życzę Wam miłej reszty soboty, ja uciekam do Kościoła i na urodziny do Babci, znowu wszyscy mi będą oczywiście gadali, że mam mały brzuch i gdzie ten Dawidek się tam mieści... ;)

Ostatnia edycja:
hejka kochane:)
Mi jakos zlecial dzien zajeta od rana bylam pranie sprzatanie musialam mame troche odciazyc od tego bo ciagle jezdzi z ciotka do dziadka no ale na szczescie juz lepiej wyglada po kroplowkach... myslelismy wczoraj ze wykorkuje masakra...
humor mam okropny troche sie pocielam z moim no ale coz takie zycie... pojechal do siebie bo robota sie szykuje moze za tydzien przyjedzie z kasa zobaczymy a ja odpoczne troche od niego...

Za to ja leniwy dzień dziś mam.. taaaakie nuuudy..

Anulka, czasami trzeba toche od chlpa odpocząc heh..

konwalijanka, chwal się wózeczkiem..

Wisienka, ja miałam 18 lat jak rodziłam Michasię, 12 dni po terminie sie urodziła naturalnie, ale męczyli mnie kroplowkami z oxy od środy rana, a urodzilam w czwartek o 13.. na maxa sztucznie wywoływany poród, a rozwarcie szło jak krew z nosa.. Byłam wykończona, biała jak ściana, straciłam sporo krwi i dostawałam potem antybiotyk nawet nie wiem na co :confused2: a najśmieszniejsze było to ,że miedzy moimi zębami, jedynkami zrobiła mi sie szpara hehe.. ale po kilku dniach z powrotem sie zeszły:):)

Pochwale się, że zamówilam w końcu łożeczko, to które mówiłyście że ladniejsze:):)
WENGE Łóżeczko Dzieciece MAJA + SZUFLADA+ szcze (1597761068) - Aukcje internetowe Allegro

magnio, jeszcze troszke i bedziemy przyjmować zakłady, która wcześniej urodzi:) ja na bank z wami przegram:)

reklama
czesc brzuchaty, popolodniowo :-)
my dzisiaj mamy dziwny dzien, rano poszlismy do baru, siedzielismy sobie na tarasie, taki upal byl ze az mnie slonce w ciagu 30 min chwycilo na twarzy i ramionach , po przyjsciu do domu pojawila sie ciemna chmura, zerwalo sie wietrzysko i zaczelo padac, takze ja lezalam w lozku i ogladalam film a teraz nic ciekawego nie leci wiec wpadlam zobaczyc co u was :-)
zaraz zaczne nadrabianie, zobacze co tam naskrobalyscie :-p

wisienko nie warto w 100 % liczyc na lekarzy, twoja historia dziwna jest jak nie wiem, jak oni sie z toba mogli klocic o to kiedy zaszlas w ciaze :/ niezrozumiale dla mnie.
ale powiem ci historie ktora sie przydarzyla ostatnio zonie mojego kuzyna. Jest w ok 15 tc i zaczela miec jakies bole ,wyobraz sobie ze pojechala do szpitala i w szpitalu podali jej ketonal :szok: wiedzieli ze jest w ciazy mimo to nie zwrocili na to uwagi. Ona sama (dziwne :/) tez nic nie powiedziala na to co wziela. Po tym wszystkim ja wypisali a po kilku dniach zaczla miec jakies bole w klatce piersiowej :/ jak widac warto sobie poczytac co mozna zazywac w czasi ciezy, warto sie pytac lekarzy 100 razy czy to aby na pewno nie zaszkodzi, bo nigdy nic nie wiadomo ...

dodis lozeczko przesliczne <3 strasznie mi sie podoba z tym lukiem i na dodatek ma szuflade!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry