reklama

Lipiec 2011

em_ka, no szuflada to u mnie podstawa.. tylko takie wchodziło w grę:) no i patrzałam tez żeby była ona zakrywana i dobrze dopasowana, a nie z jakąs szparą.. też mi się podoba takie klasyczne z łukiem :-) nie lubie za wielu udziwnień..

Mała znowu ma czkawkę.. ostatnio wykrakałam chyba, że mała ma bardzo rzadko, a teraz to czka codzinnie po pare razy.. az mnie to czasem juz męczy, a co dopiero malutka:)

reklama
10 ml wit E w kroplach
kilka kropel olejku lawendowego

i do roboty:-D 2 razy dziennie po 5 min

rany brzmi jak jakiś przepis kulinarny... ;-)

sa rozne mieszanki na masowanie krocza, tak jak ostatnio pisalam ja mam np olejek z migdalow pomieszany z olejkiem z dzikiej rozy i podobno jest rewelacyjny. A ktos sie pytal gdzie mozna dostac ten olejek z migdalow... wydaje mi sie ze w aptece albo zielarkim powinni go miec.

DOdis ja tez za udziwnieniami nie jestem, ale kolorek tego twojego lozeczka jest przepiekny a luczek dodaje uroku <3

jeszcze widze ze rozmawialyscie na temat tego, kto pierwszy sie rozpakuje, wiec nie wazne kto to bedzie trzymam kciukasy bo juz nieduzo brakuje niektorym, ja to bede jedna z ostatnich wiec nie ma co liczyc ze zdobede brazowy medal :-D chyba ze zrobimy osoba kategorie z lipcoweczek ktore maja pozniejszy termin :-D

kurcze ale ten czas leci, w poniedzialek juz mam 30 tydzien, nawet nie zauwazylam kiedy to zlecialo :zawstydzona/y:

em_ka mnie w sumie marzyło sie białe łożeczko, tez takie klasyczne.. ale nie pasuje nam jak narazie.. a to jak ulał więc jest ok:)

Ale to będzie męczące, jak niektóre z nas juz bedą mialy maluszki, a inne jeszcze nie... takie czekanie na końcu jest najgorsze he

hej brzuchy!!

goscie byli i sie zmyli:) ale fajnie bylo - zawsze do dla mnie odskocznia od rutyny, no i wałoweczka pokazna w lodowce zostala na pamiatke po gościach:):):)
dodi wyreczko dla malutkiej sliczne:) aha i wybraliscie wkoncu imie???a zkałady bedziemy przyjmowac od poczatku czerwca co ty na to??:):):)

magnio, dziękuję:) cos ty, imię jakoś zeszlo na drugi plan, teraz wyprawka jest na pierwszym:) ale ja tam swój typ mam - Laura.
I tego imienia będe sie trzymać, aż w końcu malż powie że nie wymyślił i ja sama wybiorę heh.. ok to na poczatku czerwca bedziemy się licytować hehe

Własnie na gg z małzem rozmawiam i szukamy imion w necie, a ten specjalnie mi takie śmieszne tu daje.. Pulcheria, Bończa, Chwalislawa... po czym stwierdził, że nic fajnego nie ma:)

Witajcie Moje Pisarki;-)
Tyle napisałyście, że nie wszystko daję radę nadrobić:-)
Mailuj no, sama przechodzisz podobne etapy:tak: Ty już po podpisaniu aktu notarialnego, a my we środę.
Anula Maqnio kupuję większe, bo pamiętam jak Łukaszek się nie mieścił w 56. A do tego za chwilę dosłownie 62 było za małe.
Konwalianko byłam w tym sklepie w Rembertowie. Dziupla, ale mają prawie wszystko! I tanio. Kupiłam u nich pół wyprawki (oprócz ciuszków). Materacyk, wanienkę, przewijak i mnóstwo drobnych rzeczy typu: pieluchy tetrowe, flanelowe, śpiworek cienki, podkłady, majtki poporodowe itd. Mnóstwo tego mają.
Jestem spokojniejsza, bo zostały mi jedynie rzeczy z apteki do kupienia (głównie kosmetyki dla dzidzi). No i jestem zachwycona moim wózkiem:-) Taki piękny czerwony kolor. Myślę, że Stasiowi się spodoba.
Psotka Wisienka dziś właśnie odebrałam swoje tsh, trochę poniżej normy i puls mam za wysoki, ale endokrynolog powiedział, że to dobre dla malucha i jakoś dociągnę do końca ciąży. Ale od jakiegoś czasu mam poranne mdłości i pewnie jak u Ciebie Wisienko z powodu nadczynności tarczycy.

Byłam też dziś u ortopedy, bo mam skrzywienie miednicy (z winy skrzywienia kręgosłupa). Powiedział, że mogę rodzić naturalnie, bo dziecku nic się nie stanie, tylko czy ja wytrzymam ten ból od kręgosłupa :szok:
W sumie urodziłam Łukaszka, pod koniec z zzo, ale chyba muszę się nastawić, że nie będzie lekko. Cóż, może z drugim będzie jednak łatwiej?

Dodi łóżeczko śliczne. Pasowałoby nam do pokoju;-)

reklama
Ania, no ja sobie tak dziś liczylam, że skoro dziecko teraz ma 2100g, a niby przybiera 250g tygodniowo, to wychodzi mi że mała miałaby ponad 5kg haha.. ale wolę sobie wmawiać, że tyle nie będzie :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry