Dodi - ja grzyby zjem, ale jednego, do wedlinki....pierwszy raz wmłóciłam (dosłownie) pół słoika na raz......Zaraz lecę do sklepu - kupię truskawki, kefir i maślankę, a co! ;-)

Ja też mam I stopień dojrzałości, a to chyba dobrze na tym etapie. Tylko usg z 29tyg pokazuje mi, tak wylicza, że dzidzia jest duża jak w 31tyg4dni :-O Lekarz który mi robił to usg (w szpitalu, po tym wypadku) twierdził, że dziecko jest tak duże, że do porodu to będzie cyt. "Małe pięć kilo".....Taaa.....Po prostu jest wysoka, jak mama i tata....
YouTube - ‪Clio's Freebirth‬‏
O porodzie - pozytywnie | Blog przedPORODEM - blog o ciąży i porodzie
tak na dobry sen, bo nie ukrywam, ze zaczynam sie bac porodu i wkurza mnie, jak wszyscy mi mowia, jaki porod jest koszmarny ale szybko zapomne o bolu - to dlaczego te osoby nie zapomnialy i mnie strasza???? moja mama mnie pociesz, ze miala latwy porod a ja do tego szukam info. pozytywnie o porodzie

wszystkim nam zycze latwego porodu!
Zawsze możesz powiedzieć - dziękuję, nie chce tego słuchać. Choć z postem może być trudniej. Ale w takim razie nie czytaj takich informacji, włącz sobie blokadę (w głowie). Ale z drugiej strony - co mogę Ci powiedzieć o porodzie, który faktycznie boli jak diabli? Choć nie wszystkich - każdy ma inny próg bólu. Koleżanka mówi, że wolałaby urodzić trzecie dziecko niż iść do dentysty.....Myśl pozytywnie, może należysz do takich osób. A jeszcze angdota mi sie przypomniała, z filmu, tytułu nie pamiętam:
Koleżanka przywozi drugą koleżankę do porodu i mówi do lekarki: proszę zadbać, aby było to dla niej podniosłe przeżycie. A lekarz na to: na takie przezycie zapraszam do filharmonii.....;-)
Miłego dnia dziewczyny :-)