• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2011

zorah jak narazie nie widac zeby byly ale jak tylko zaczna swedzic to balsam i heja tylko ze juz to nie pomaga wczesniej jakas ulga byla a teraz lipka...

reklama
MADZIA przepisal mi ja zebym tych 3 kg miesiecznie nie przybywala, ale nie 1.5 miesiaca przed porodem, bez przesady, i tak i tak mnie ta dieta juz niczym nie uratuje, tyle ile bede musiala jeszcze przytyc tyle przytyje i juz, mogl mi ja wczesniej dac to bym sie stosowala i zobaczyla czy w ogole dziala. Szwagierka tez ja miala i powiedziala ze po tygodniu opadla calkowicie z sil bo to jedzenie nie bylo wystarczajace dla niej i byla non stop glodna. Ja nawet jak dobije do tego 80 kg to pozniej sie zajme dietami w polaczeniu z cyckiem przyniosa szybsze rezultaty niz ta cala dieta cud :-D

no jasne nie ma co wariować.. ważne, abyś Ty się dobrze czuła.. ja też nastawiam się na walkę z nadprogramowymi kilogramami po ciąży.. mój Paweł mówi, że to czas dyspensy i abym korzystała póki mogę, a później będzie mnie wspierał w walce, więc muszę go słuchać:-D

ja też całe ciało smaruje (tak często jak się da) i co, na brzuchu nie mam rozstępów, a na piersiach, od dołu mam i to sporo.. nie wiem od czego to zależy..

kurde nie mogę za wami nadążyć :cool:

"em_ka" trzymam kciukasy aby mała się odwróciła, ma jeszczę trochę czasu, napewno da radę :tak:

anulka mnie też swędzi biust ale bez biustonosza chodzić nie potrafie, gdyż mam takie ciężkie cycki że ledwo je poradzę a w cyckonoszu to sobie ładnie siedzą a i nie leżą na połowie brzucha :-D

Odnośnie ciuszków. Piorę w normalnym proszku takim jak wszystkie ubrania i płukam w lenorze sensitive (niebieskim z dziewczynką) nie kupuję specjalnie dla dzieci gdyż one są drogę a jak skóra takiego maluszka przyzwyczai się do niego to będę musiała ciągle z takiego proszku korzystać. A jeśli chodzi o prasowanie to normalnie przód tył i do komody... dziewczyny bez przesady :tak:

konwalianka ja mam identycznie, skora na brzuchu taka napieta ze az mnie swedzi, piesi nie urosly mi az tak bardzo, skora na nich jest luzna a rozstepy zaczely sie od dolu piersi a teraz mam nawet od gory :/ a na brzuchu zero ... nie mam pojecia czemu tak jest :confused:

Hello Dziewczyny!

Doczytam Was poźniej, a na rzie melduję się z wizyty. Mateusz zdrowiutki! Waży 2,1 kg, łozysko ok, wody ok. Lekarz powiedział, że absolutnie mi szyjki badać nie będzie, bo i tak to juz za późno na Pessara i mam leżeć, zbadał szyjkę przez brzuch - ma 28 cm i jest zamknięta od strony Mateusza. Termin mi sie przesunął z 17 na 6 lipca.

Aha Mateusz ułożony jest miednicowo po prawej stronie - są szanse, że się jeszcze odwróci, ale w moim przypadku to i tak wszystko jedno....

No i podobny jest do Tatusia - ma zdecydowanie Jego nos - później wrzucę zdjęcie.

Ale jestem szczęśliwa, że z maleństwem wszystko w porządku.

Trzymam kciuki za wizytę Maqnio i idę czytać, czy już wcześniej nie ma sprawozdania.... :)

Iwonus ja tam wielkich nie mam cycuchow a przez ten duzy brzuch to wydaja mi sie marne jeszcze na boki sie rozchodza;/ ehh musimy jakos dac rade:)

wiecie dziewczyny,rozstępy zależą głównie od tego na ile nasza skóra zniesie rozciąganie... znam taką kobitke co urodziła 5 dzieci a figurę i stan skóry ma taki jakby nigdy nie rodziła....moja mama miała nas dwoje i zero rozstępów...ja w pierwszej ciąży tez myslałam ze nie bede miec bo sądziłam ze odziedziczyłam po mamie rozciągliwość skóry a tu guzik prawda...na dwa tyg przed porodem tak mnie wysypało w rozstępach ze przypominałam tygrysa pręgowanego... na szczęscie wszystkie zrobiły sie bledziutkie i tak nie widac ...ale mam teraz nauczke i natłuszczac skórę ile wlezie...nie stosuje jedynie oliwki bo wbrew pozorom ona nie wnika do głębszych warstw skówy a jedynie naskórek i warstwe rogową zmiękcza... takze jak cos to juz jakies preparaty o głebszym zastosowaniu..

Hello Dziewczyny!

Doczytam Was poźniej, a na rzie melduję się z wizyty. Mateusz zdrowiutki! Waży 2,1 kg, łozysko ok, wody ok. Lekarz powiedział, że absolutnie mi szyjki badać nie będzie, bo i tak to juz za późno na Pessara i mam leżeć, zbadał szyjkę przez brzuch - ma 28 cm i jest zamknięta od strony Mateusza. Termin mi sie przesunął z 17 na 6 lipca.

Aha Mateusz ułożony jest miednicowo po prawej stronie - są szanse, że się jeszcze odwróci, ale w moim przypadku to i tak wszystko jedno....

No i podobny jest do Tatusia - ma zdecydowanie Jego nos - później wrzucę zdjęcie.

Ale jestem szczęśliwa, że z maleństwem wszystko w porządku.

Trzymam kciuki za wizytę Maqnio i idę czytać, czy już wcześniej nie ma sprawozdania.... :)

cieszę się

reklama
balkan no to duzy dzidz juz :O dobrze ze wszystko ok :-) wiec witaj w klubie oczekujacych na zmiane pozycji malenstwa , tylko ze jak mowisz ze w twoim przypadku to wszystko jedno to tyle dobrze, ja trzese gaciami zeby obylo sie bez cesarki :/

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry