• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2011

Madzia dokładnie,jak to mawia mój gin każda kobieta jest inna i inaczej odczuwa skurcze zarówno BH jak i porodowe,dlatego nie ma co przestrzegać innych

a czytanie o tym w necie nic dobrego nie przynosi bo można zgłupieć i niepotrzebnie się bać.Zawsze trzeba skonsultować to z lekarzem,ja mam takie podejście,zwłaszcza przy 1 ciąży. To tak jak np.z pieluszkami,wiele kobiet pisze,ze np.huggies są uczulające,a znajoma ma 3 dzieci,druga 4 i uzywały tylko huggiesów i były zadowolone,sorki za porównanie,ale ja uważam,ze nie należy zbytnio wierzyć w to co jest napisane w necie

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
zgadzam się z tobą mimi ale czasem warto posłuchać kogoś kto ma większe doświadczenie . a racja każdy robi jak uważ

Ostatnia edycja:
NO ok ale jak mawia moja znajoma matka trójki dzieci nic nie jest pewnikiem a każda kobieta jest inna,ona zawsze mówi,ze mimo tego,iż jest doświadczoną matką nie należy się sugerować jej opiniami tylko słuchać własnego ciała i lekarza prowadzącego.To samo mawia moja mama po 4 ciążach:)bez urazy Kochana:)

Witam brzuchatki sobotnio.

Skwituję dziewczynki krótko. Porodu żadna z nas nie przegapi:)
Skurczy tych prawdziwych zapewne też więc nie ma się co za wcześnie martwić.
Cieszmy się tymi ostatnimi tygodniami w dwupaku i odpoczywajmy na maksa bo już niebawem większość z nas będzie ledwo siedziała i to jeszcze z maluchem przy piersi.

A tu jaka dyskusja o skurczach hmmm ja będe rodziła 3 dziecko a zadnego skurcza nie mialam:-D tzn nie licze przepowiadajacych :confused2: Teraz w tej ostatniej ciązy mogłoby mnie troche sponiewierać heh zebym pamiętała :-pale znając zycie znowu wczesniej zrobią cesarkę i dupa z tego będzie.

każdy robi jak uważa. ja się radzę lubię znac wiele opinii i wybieram dla siebie najlepszą opcję . po to właśnie powstają takie fora. jasne trzeba zachować dystans do tego co ludzie piszą ale większość mam wie co pisze, ma duże doświadczenie i chętnie się dzielą ze swoją opinią dla mnie to cenne.ciało czasem zawodzi a o lekarzach raczej nie chce mi się pisac

Ostatnia edycja:
Cześć Brzucholki
Piszecie o skurczach i doświadczeniu. Mnie strasznie napina się brzuch i boli mnie krzyż. Ale nie mam pojęcia, czy to już skurcze. Mimo tego, że to moja trzecia ciąża. W pierwszych dwóch zanim zaczęły się skurcze, juz byłam po cc.:zawstydzona/y:

każdy robi jak uważa. ja się radzę lubię znac wiele opinii i wybieram dla siebie najlepszą opcję . po to właśnie powstają takie fora. jasne trzeba zachować dystans do tego co ludzie piszą ale większość mam wie co pisze, ma duże doświadczenie i chętnie się dzielą ze swoją opinią dla mnie to cenne.ciało czasem zawodzi a o lekarzach raczej nie chce mi się pisac

Tylko że często tak jest że to co uważa jedna za dobre, wcale nie musi być dobre dla drugiej.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry