reklama

Lipiec 2011

Z tym podkładem to dobry pomysł. Mi kolezanka poleciła równiez kupić w aptece takiego "doroslego" pampersa i kiedy zaczną się skurcze, już takie regularne, to żeby go założyć. Wtedy czekajac jeszcze troche w domu mamy komfort ze nic nie zalejemy ;), czy tez w drodze do szpitala. I generalnie bedziemy suche jak dotrzemy na IP. Bo niby wody mogą nie odejsc, albo moga sie tez dosc dlugo sączyc, albo hlusnąć raz a dobrze... Co o tym myslicie?:confused:

Do mojego USG jescze dwa dni - dzis i jutro. Niby sie ciesze i juz sie nie moge doczekac, ale z drugiej str sie wlasnie boje, ze mala przez te 3 tyg bardzo malo urosla, albo róznica miedzy brzuszkiem a reszta sie poglebila... 3 tyg temu wazyla ok 1600, a skoro powinna przybierac ok 200g tygodniowo, to we wtorek powinna miec juz 2400. Boze, zeby tak wlasnie bylo. Nadusiu - rosnij prosze!!! :-(

reklama
Magia, oczywiście ze miałam. Przeciez Sebus to było moje oczko w głowie, a tu pod serduchem córcia - wymarzona (juz w przedszkolu mowiłam, ze chcę córeczke ;-) )No i się balam i nawet nie tego że Agi nie będę umiała pokochać, tylko tego że Sebek pójdzie na bok :/ A teraz jestem spokojna. Wiem, że serce mamy jest wielkie i pomieści mnóstwo miłości. Napewno nie zabraknie jej dla zadnego dziecka, ileby ich nie było ;-)

katerina ja zadnego pampersa kupowac nie bede :-D kupie podklady w razie gdyby wody wylecialy w lozku, pozniej ewentualnie te podpaski poporodowe na droge do szpitala, a podloga w domu mnie juz nie obchodzi czy sie zaleje czy nie :-D

a poza tym trzymam kciukasy za Nadusie, na pewno jest wszystko ok :-)

Corin a to nie jest tak, ze nie chodzi o to czy bedziesz umiala podzielic milosc miedzy dzieci tylko bardziej o to, czy wlasnie pierwsze dziecko nie poczuje sie odepchniete na drugi plan i czy bedziesz mogla sie nim zajac tak, by nie poczulo sie gorsze.(????) ja mialabym wielkie obawy przy drugim dziecku wlasnie z tego, czy potrafilabym zapewnic mu to samo poczucie bezpieczenstwa i bliskosci jak za czasow kiedy bylo jedynakiem. A moze to tez instynktownie przychodzi?

Ostatnia edycja:
Katerina ja tez trzymam kciuki za Nadusię :-) Pampers to chyba taki sobie sposóbbo jak sa skurcze i boli brzuch to wszystko uwiera i przeszkadza. Chciałoby sie rodzic na golaska ;-)
Ja też sie zastanawiam jak sobie poradze z uczuciami do dwójki. Tzn wiem, ze będe kochac oboje ale nad takimi codziennymi rzeczami,żeby żadne nie czulo sie gorsze. Krzysiek ma na starcie lepiej bo nabralam już doświadczenia życiowego troche no i nie oszukujmy się jestem mądrzejsza i emocjonalnie bardziej zróżnoważona niz mialam 18 lat;-)
Choć zrównoważenie nie dotyczy mojego ojca. Zaprosił Nikę w lipcu na wakacje do Mińska (on tam mieszka i pracuje). Ona od jakiegos czasu nie mówiła o niczym innym. Miała lecieć sama samolotem. Po czym dzisiaj przyslal maila, zeby przyjechała na poczatku września. Normalny człowiek wie, ze dziecko zaczynające szkołę nie zaczyna od nieobecności, ale on nie. On ma wizję wrrrrrrrrrrrr. Napisałam mu co o tym myślę i chyba przez najblizszy rok nie bedziemy sie widzieć ani słyszeć. jakos mi tego nie bedzie brakowac chyba ;-)

mailuj pewnie się Niczka biedna zawiodła. Brrr, też tego nie cierpię :wściekła/y:

A ci znajomi co byli... wkurzyłam się - przyjechali CHORZY:wściekła/y:
Dzieci świeżo po zapaleniu oskrzeli, mama zapalenie krtani. Super po prostu.

kurcze mailuj, to mloda pewnie nie za ciekawie to przezyla. Najpierw narobi nadziei a pozniej odmawia. Pewnie widzial ze we wrzesniu sie szkola zaczyna :baffled:

Em_ka on ma w domu dwójkę dzieci - rok i 10 lat i doskonale wie co i jak. TYlko tak wlasnie wygladało moje dzieciństwo i do dzis czekam ażdorośnie ten mój ojciec

reklama
mailuj to jak nastepnym razem obieca cos mlodej to uswiadom jej od samego poczatku zeby sie nie nastawiala tak bardzo, bo pozniej dziewczyna cierpi.

dziewczyny a mialam was zapytac, czy wasi faceci tez trzymaja wiekszy dystans jesli chodzi o sex? bo nie wiem o co mojemu chodzi, ani nie mam problemow z ciaza, ani nie plamie zeby mial jakies obawy, a i tak sie ogranicza do minimum, sama nie wiem co o tym myslec. Czasami czuje sie dosc odrzucona, bo niby rozumiem ze on sie moze martwic o to, ze cos sie stanie z jego winy, ale z drugiej strony... czasami tez mam mysli ze moja atrakcyjnosc tak spadla ze go juz nie interesuje i to dlatego!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry