reklama

Lipiec 2011

Psota moze bys sroda, ale proponuje tak jakos bardziej rano, albo kolo poludnia (moze pokazemy dzieciakom koziolki?:-)), bo potem jak sie w korki wpakujemy to bedzie ciezko.

Maqnio dzieki za priv:)

dobrze wiedziec ze nie tylko moje dziecie domaga sie w dzien jedzonka tak czesto, u nas 2-2,5h i krzyk z glodu.

reklama
Czytałam i już i tak nie pamietam.
Magia Mila tez sporo w hustawce ale ona jak leżaczek . No ale u niej zalecana taka pozycja i ma mało być na prosto, to jest:-D
U nas albo ząbkowanie albo skok bo Mila nie śpi w nocy dobrze a w dzien to już tragedia dziś była. Jako tako do południa a po południu już nic i zmęczona jestem okropnie. Niby nie płakała ale warczała na mnie i marudziła. A teraz jeszcze musze Mackowi garnitur i koszule na jutrzejsze pasowanie przygotować:shocked2::crazy:

konwalianka, magia no Wiki też zawsze ma tak że je, bawi się, jak marudzi to do łóżeczka chwila zabawy w usypianie i śpi pół godziny i tak cały dzień. A jak za późno ją położę to już nie tak łatwo z usypianiem;) albo jak przegapi spanie to potem do końca dnia marudna. A dzisiaj nie wiem co jej się stało. Za pierwszym razem jak ją kładłam to usypiała i po minucie pobudka, to ja jej smoczek i czasem od razu odpływała ale po minucie znowu pobudka i tak cały czas aż przyszła pora na karmienie... potem pospała chwilę w samochodzie po kolejnym jedzeniu a po następnym już nie dało rady jej uśpić... A co dziwne aż tak marudna przez to nie była... Ale wyglądało jakby jakiś problem z brzuszkiem miała bo strasznie nóżki podkurczała i napinała się, a jak siedziała u mnie na kolanach czy w leżaczku to bąki szły... Ale ja nic nowego czy w większych ilościach nie jadłam więc nie wiem... Ale na szczęście po kąpaniu zjadła i od 20 już ładnie śpi...

Konwalianko, nie ma problemu:)

Maqnio
, nie no! Różyczke nic, tylko całować, jaka ona jest cuuuuudna! Ciocia ją, oooooo tak mocno, kocha i Dawidek też;)

Magia, nie, nie kupuję na allegro ubranek. Kombinezonik kupiłam taki 1.jpg, a kurteczkę taką 2.jpg, a do odsprzedania mam taki kombinezon 3.jpg, bo oczywiście nikt się mnie nie zapytał czy już mam dla małego coś na jesień i tym sposobem mam 3 kombinezony i 4 kurtki...

Ania,
nie ma problemu, może być przed południem;)

Ostatnia edycja:
A my jutro robimy sobie wolne. Chorzy jesteśmy i będziemy sobie gnić:-)
Dodi Wisienko dobrze wiedzieć, że nie tylko my cały czas leżakujemy:-D A jak wczoraj byliśmy u ortopedy (a sensowny był) to zapytałam czy mogę w pionie nosić Stasia w chuście i czy może długo leżeć w leżaku. Powiedział, że w pionie w chuście ok, tylko ma być taki rozpłaszczony na mnie, a nie siedzieć:szok: A w leżaku może siedzieć ile chce, bo to super urządzenie i jest wskazana ta pozycja.
Wisienko a neurolog nie odradzał huśtawki/bujaczka? Bo spotkałam się z opiniami, że może np. pogłębiać asymetrię.
Psotko śliczne kombinezoniki i kurteczka. W ogóle wszystkie te Twoje karuzelki i rzeczy dla Dawidka są cudne! A w jakim rozmiarze masz ten, który chcesz sprzedać? Obawiam się, że będzie na Stasia za mały. On jest ocieplany?

Ostatnia edycja:
Magia, dzieki kochana:) Ten kombinezonik granatowy jest na 68, Dawidkowi jest za duży. Jest typowo jesienny na polarku, tak, jak ten beżowy.

Moje dziecko leżaczka nie cierpi;)

Ostatnia edycja:
Magia, my wczoraj wolne mialyśmy ale nie przez chorobe ale przez leniwa mamusię która zaspała:):) a co tam, nalezy się wam:)
To super że leżaczek jest ok, bo ona wiekszośc dnia w nim spedza jak jestesmy w domku..wtedy moge spokojnie wszystko porobić...ale spać to już w nim nie chce, woli lozeczko:)

basieniak, tak to jest jak się przegapi porę spania...potem maruda straszna:)

Magia terapeutka kazała nam bujać Milę. Asymetrie pogłębiaja czynności w jedną stronę a nasza hustawka buja się we dwie i to na boki a nie przód tył. Mamy taka tylko zieloną
Huśtawka Fisher Price "Owieczka" (1859246350) - Aukcje internetowe Allegro
Można zmieniac pozycje i tempo kołysania no i wyłączyć całkiem co najczęściej czynię i wtedy to jest takie krzesełko czy lezaczek. Wcześniej bujalismy Milę w kocu ale w rytmie 1-0-1. Teraz już nie ma asymetri. Ogólnie bardzo szybko i łatwo ja wyprowadzilismy.
Psotka ja tez w ten sam sposób dostałam dwa rozmiar 68 nowe i dwa po córkach kolezanek:-D

Psotka No właśnie, taki powinnam dokupić (gdzie się podziały te Łukaszkowe?:szok:). Ale obawiam się, że w 68 to go nie upakuję:no: Dziś go mierzyłam - ma tak około 73 cm wzrostu :-D

Dodi no właśnie i dla mnie wygodne to urządzenie. Mogę coś zrobić w domu, bo w łóżeczku ryk. A Staś sam się buja i zaczął ostatnio dzięki temu przesuwać się po całym pokoju:-D
Wisienko cudna ta huśtawka. Ale na razie mnie nie stać na taką. Ja mam (a właściwie Staś:-D) taki bujaczek LEZACZEK BUJACZEK FOTELIK T4145 FISHER PRICE 0-18 (1847588877) - Aukcje internetowe Allegro

reklama
Hej Kochane przepraszam że znów się nie odzywam ale mamy troche kłopotów w rodzinie :no: Ogólnie ja przeziębiona mąż też i Lili ma infekcje ale na szczęście tylko katarek... bez gorączki. Zamówiłam jej nawilżacz powietrza wczoraj doszedł więc zobaczymy co z tego będzie... A teraz uciekam spać bo wysiadam :-( Teśka wyglądałaś BOSKO!! taką figurkę to ja bym chciała :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry