• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2011

dzięki Dziewczyny!

zacznę od bepanthenu - mam nadzieję, że pomoże... a Mateusz się wierci, bo pod koniec jednej piersi mniej leci i się denerwuje, a ja nie chcę go tak od razu odstawiać - przytrzymuję główkę, ale ma chłopach siłę.... no i ssie już mocniej niż na początku....

Miczka, podobno bywają dzieci, które się rodzą z zębami.... ale chyba nie wszystkimi... :) z drugiej strony w brzuchu jak się dziecku zęby wyrzynają to też przeceiż boli....

reklama
czesc czy moge tu dołączyc? jestem mamą 4.5latki i 3 m-cznego baby które własnie usnelo mi na rekach. Strasznego mam teraz cycola, normalnie spałaby z cycem w buzi. Na początku tak nie było ale od jakiś 2-3 tygodni tak sie dzieje. Mój mąż już nawet sam mówi ze tak sie nie da fukcjonowac. Nie wiem czy nie przestawić małej na butle-tyle ze to cieżko jest.
Apropo poranionych brodawek to super sie sprawdza maść maltan (ok 14zł), używałam na początku karmienia jak mała źle ssała a ja płakałam z bólu. Maltan działa znieczulająco i leczniczo

Ostatnia edycja:
basieniak - oby z tą wagą się poprawiło, rozumiem Twoje dylematy.. też się martwię o wagę mojego Mateusza, chyba pojadę go zważyć..
balkan - oby bepanten szybko pomógł, bo pamiętam ten ból..
Renusia - witaj! przedstaw nam swojego szkraba :) chłopczyk czy dziewczynka, jak ma na imię?

Witam.
U nas walka na froncie Mila - spać NIE, Mila - kołyska NIE, Mila - na ręce, na ręce i chodzić TAK, trwa nadal.:-D:-D:-DJestesmy obie uparte i efektem tego są krzyki, zauwazcie, ze nie płacz tylko krzyki bo ona po prostu na nas krzyczy, Mili i moje zmęczenie. Ale nie popuszczę. Znów zastosowałyśmy stary model z odkładaniem i po 15 razie zasnęła w kołysce. Co dziwne wieczorem nie ma tego problemu. Ona chyba uwaza, ze wyrosła już ze spania w dzień. Na pewno to wina Pola bo dał jej na chrzciny piękny bukiet białych rózyczek a podobno pierwsze kwiaty czynią z dziewczynki kobietę:cool2::-DMoja kobieta charakterna jest i o wielkiej sile głosu:-D No i nadal chyba jest na diecie bo z jedzeniem kiepsko. :dry:Pogoda u nas prześliczna. Chociaz rano były tylko 2 stopnie. Teraz słońce i lazurowe niebo. Rankiem zrobiłam weekendowe zakupki a Pol został z Mila bo dziś ma na 12 do pracy:-) I wróci pewnie koło 17tej , lubie taki system:-D Zraz zrobię obiadek. kalafiorkowa z koperkiem i ryba z ziemniaczkami i kapustą kiszoną. Dla mnie sałata:-pPotem ogarnę mieszkanko, powiesze pranie i wyruszymy na jesienny spacer:-)
Jutro Pol ma szkołe ale przyjedzie moja Ewela z Zuzią i będziemy miały babski dzień. Pogadamy o ile nam córy pozwolą.
balkan ja tylko purelan na te sutki i nie trzeba go zmywac przed karmieniem. Dla mnie rewelacja. Nawet teraz czasem go stosuję np. na suchą skórę po katarze pod nosem:tak:Mili smarowałam za uszkami bo miała tez tam taką suchą skórkę
basieniak kurcze z tą wagą, ja nawet nie wiem ile Mila teraz wazy. Mamy szczepienie za 2 tygodnie to ją zwazymy dopiero.Ale ja zaszczepili?
malamii u nas tez jak tylko się pokażę Mili to od razu usmiech
Renusia witaj. A jak nazywaja się dzieciaczki?
Miczka i rodzi się ci dziecko z zebami i od razu je cyca:-D:-D:-DCoś jak mały wampirek:-D
Maqnio az bidulko. Daj znac mi koniecznie po reha, bo jutro z ta koleżanką to raczej nie zajrzę. O której ma być? Ja mam znowu P tel na cały dzień;-)Ukochaj Róxinkę i powiedz, ze ciocia kazała dzisiaj przespać 8 godzin w nocy ciurkiem
Psotko ja bywam przynajmniej raz w roku w Poznaniu a właściwie koło Pobiedzisk nad jeziorkiem w wakacje. Wtedy odwiedzam kolezanke z BB , która mieszka tez koło Poznania ale od drugiej strony, okolice Kiekrza:tak:To i do was zajadę :-D
Wydrusia jak tam idzą ćwiczenia, Lubi mała czy juz tez jak MIla znudzona
Konwalianko czyli czopuś nawet nie zdązył zadziałać?

Ostatnia edycja:
Renusia witaj
wisienka, chyba potrzebował takiego odruchu tylko.. ważne że z głowy..:)

Tymus usnął, cwaniak też chce na rękach,a już ładnie zasypiał w łóżeczku.. teraz muszę znowu go oduczać..ale te zęby mnie osłabiają..a raczej ich brak - ech..

Wisienka zaszczepił ją bo poza tym to zdrowiutka jest. Generalnie nie ma pomysłu o co z tą wagą chodzi... głodna na pewno nie chodzi... Ale już się boję co to będzie jeżeli zejdzie poniżej 3 centyla bo wtedy to już się przyjmuje że jest źle... tylko po niej nic takiego nie widać... eeeeeeeeeeeech...

Hej dziewczyny :-)

Wpadam jak po ogien, bo dzis dzieciaki mam w domu(dzien nauczyciela), ale musze wam pochwalic Ewunie. Zaczela wydluzac sobie przerwy miedzy kolejnymi drzemkami :-D z godzinki czuwania zrobila sobie 1,5 w porywach do dwoch. Normalnie swiatelko w tunelu, jest szansa ze moje dziecko nie przespi calego swojego zycia ;-) jednoczesnie zaczela przesypiac nocki (az boje sie chwalic, zeby nie zapeszyc ;-) )

I druga rzecz... Upieklam wlasnie jablecznik wg przepisu ktory tu wrzucilyscie (z grysikiem). Pieklam i nie mialam pojecia co z tego wyjdzie, jakos nie mialam wyobrazenia co moze z tego wyjsc. Wyszlo boskie, pachnace i pyszne. Przepis trafia do ulubionych ;-)

balkan purelan
maqnio dobrze ze masz jeszcze poczucie humoru
psotka fajnie ze Dawidek w miare dobrze znosi szczepienie
moze i u mojej zeby sie zaczynaja????? slina od tyg na potęgę az ciągną się z buzi takie sople jak na brzuchu lezy:), paluchy w buzię no i przy cycu strasznie zle je- denerwuje sie, puszcza i płacze-wczoraj to zeby ją nakarmic to normalnie na sposób i oszustwo- jako ze smoka chętnie ssie to ja jej najpierw smok, apotem szybko sutek i jakos zjadła bo normalnie na głodnego by poszła spac.Nie wiem czemu tak ma...

reklama
halo!

my po spacerku, wszakże krociutki - pół godzinki (bo zimno przeokropnie), ale dziecie dotlenione:-D
miczka kurcze przepraszam, cosik źle doczytałam i wyszlo mi, ze Wy juz zaczeliście rehab.:zawstydzona/y: Tak czy siak &&&&&!!!
wisienko dam znac of course, rózinka wycalowana, a reszte juz obgadalysmy:*
reniu witaj!!!
corin brawo dla Ewuni!!!
sestinka w takiej sytuacji poczucie humoru to podstawa, inaczej - wariatkowo - murowane:-D

u nas po poludniu gosc - chrzestna Różuli, fajnie:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry