• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2011

malamii u nas nie widać białych punkcików, a Staś okropnie gryzie paluszki, ślini się i często płacze przy tym.

No i szczepienie znów przełożone:-( Znów jesteśmy chorzy. A Staś niewyraźny. Jak tak dalej pójdzie to nie wyrobimy się z tym na rota.

reklama
Witaj Renusia!

wróciliśmy ze spaceru - mały po raz pierwszy urządził mi taką histerię, że musieliśmy wracać i zakupów nie zrobiłam.... a o co mu chodziło?! nie mam pojęcia.....

a teraz mu się nuda właczyła i musze się oderwać od pisania.... :(

my po spacerze..jest już naprawdę zimno - brr.. mały teraz marudzi na macie- ech, wzywa mamę, ale sie nie daję, ile można go nosić w końcu..

malami, u mnie tak samo, mąż nie lubi słodyczy, ja też niebardzo, ale ciasto czasem zjem, a ten jabłecznik to muszę cały zjeść :)
Madzia, w dzień nienajgorzej - dziękuje, tylko ząbki dokuczają.. kupa już 3-cia więc ok, ale nie daje rady juz z tymi zębami - płacz płacz płacz..czasem aż się zaniesie.. a i tak glęboko wkłada rączki do buzi, że odruch wymiotny non stop..
Magia, fajnie tak powspominać dobre czasy..

Dziób - u nas było tak samo, Alexikowi aż skorka z uszu schodziła i cera nieciekawa... Ale u nas okazało się, że to nie skaza bo minęło odkąd przeszłam w wiekszości na butlę :dry: cere ma idealną teraz...

kurde nie mam czasu dalej doczytać, mały szaleje!!!!! :baffled:

Konwalianko u nas też odruch wymiotny oczywiście;-)
Malamii Konwalianko No właśnie zimno koszmarnie. U nas rano były 2 stopnie. I jak idziemy wtedy do szkoły to może powinnam małego ubierać w kombinezon zimowy? Mamy jeszcze grubszą kurteczkę i ocieplane spodenki, no i gruby koc... Wygodniej byłoby mi w tym pierwszym. Na razie gnijemy w domu:cool2:
Malamii ja już nie mam nadziei na to szczepienie, a na rota muszę się spieszyć, bo tylko do 22 tygodnia. A najlepiej do 16. Jutro kończymy 16. No chciałabym zakończyć szczepienia przed sezonem grypowym.
Dziewczyny, które szczepią na rota, pneumo i hexą. Poradźcie. Na razie podawałam hexa+rota i oddzielnie na pneumo, bo bałam się dużych odczynów, ale może tę trzecią dawkę (bo już nie będzie rota) połączyć? Czyli pneumo+hexa?
Madzia dobrze doczytałam, że Filipek ciężko znosił ostatnie szczepienia?

Magia, ja mam ten sam dylemat, najchętniej założyłabym kombinezon zimowy, ale wtedy co ja założę jak będzie zima?? wiesz o co chodzi.. ech..
ze szczepionką nie pomogę bo my na pneumo będziemy szczepić dopiero po 6 miesiącu.

Malamii no właśnie, ale zastanawiam się od jakiej temperatury zaczyna się ta zimowa. Bo 2 stopnie to już blisko 0. No i rano taki zimny wiatr.
A z tym ciastem to u mnie jemy tylko ja i Łukaszek, ale robię pół porcji w małej tortownicy i jest w sam raz:-)

ja tez mam problem z ubieraniem małego.. ja ubieram tak - rajtuzki, body z długim rękawkiem, bluzeczka, kombinezon z materiału na cieplejszej podszewce, grubsze skarpetki, czapeczka. Wkładam go do takiego lżejszego śpiworka i mam kocyk, na wszelki wypadek. Codziennie zastanawiam się czy nie za ciepło go ubieram lub mu nie za zimno.. a za tydzień wyjeżdżam do rodziców i chyba muszę całą szafę ze sobą wziąć :szok:

Magia, ze szczepionka i ja nie pomogę.. my szczepimy tylko standardem, plus ew. pneumo.. no i my robimy przerwy min. 2 miesięczne..
Dziób u nas Tymek ma raczej skazę.. czoło, policzki- tarka, za uszami - krostki.. w brwiach łuski.. no i śluz w kupie

reklama
No to wpadajcie dziewczyny na ciasto :-) ja upieklam dwa ( jeden dla kumpeli bo wczoraj przywiozla mi chyba ze 20 kg jablek ;-) ) najwyzej zjemy obydwa, a jutro upieke nwe ;-)

Teraz mam chwilke, starsze dzieciaki u kolegi na urodzinach, Ewunia spi, czas na kawke i forum ;-)

My od wczoraj ńie bylysmy na spacerze. Jakosnam sie nie sklada. Albo Ewcia spu, albo pada deszcz.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry