• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2011

Psota ja nie wiem co z tym spacerem bedzie. Moje dziecko dostaje szalu w wozku. Albo jej nie wygodnie w kurtce albo (i to bardziej prawdopodobne) wscieka sie bo chce na brzuszku jechac (jezdzila tak poki bylo cieplo). a nie obracam jej teraz na brzuch bo sie boje ze mi sie w tej kurtce udusi, bo ciezko jej glowe obrocic w niej (przynajmniej takie mam wrazenie).:-(

reklama
Moja Mila teraz juz też lubi. A ubieram ją w taki jesienny kombinezonik i ewentualnie kocyk a pod spód body, bluza i rajstopy no i adidasy:-D
dodi to chyba taki okres dla tych cycków bo mi tez nie idzie

Witajcie kochane

jak czytam o waszych maluszkach ze takie marudne to mi was strasznie zal , moja Klaudia to cudownie grzeczne dziecko , w nocy spi bez zadnych tam problemów zaraz po kapieli zje i usypia sama w łozeczku , w dzien lezy albo na bujaczku albo na macie , zaglada co mama robi i zasypia nawet nie wiem kiedy , gada do zabawek a nawet i krzyczy do nich no widok niesamowity, kazdej z was zycze tak grzecznego i kochanego dziecka , łapeczki tez ida do buzi jak by mogła to by po same łokcie je wsadzała ale tak własnie dziecko zaczyna poznawac swiat za chwile beda nózki brały do buzi i nie koniecznie jest to objaw zabkowania
Widze ze dzisiaj dzien na pieczenie ciasta , ja tez zmobilizowałam sie i upiekłam szarlotke pychotka wyszla , wziełam jakis przepis z internetu
Psotka dobrze ze Dawidek spokojnie przeszedł to szczepienie , dzielny chłopczyk
Wisienka to mialas przygode niezła usmiałam sie niesamowicie z was
Dodi lepiej leki dawac nie ma co zartowac sobie i sie zastanawiac Moja Klaudia miała tylko troche gardełko czerwone i dostała zastrzyki a po zastrzykach antybiotyk do niedzieli i nie odpuszcze dostanie wszystko tak jak lekarka kazala
Konwalianka biedny ten twoj synus z tymi kupkami zal mi go strasznie , mam nadzieje ze szybciutko to minie
Magia Zdrówka zycze i zakładaj maske zeby małego nie zarazic
Wydrusia oby sie wszystko u was poukładało zycze ci z całego serca
Maqnio a ciebie to podziwiam z tymi nockami , meczysz sie i ty i Rózinka
Corin swietnie ze Ewcia ma dłuzsze czuwanie w dzien za to w nocy bedzie super spala

Dodi, a jaki Bianka bierze antybiotyk?

Ania, to daj znać, czy się widzimy, czy nie:)

Wisieńko, Milunia nie zdejmuje adidasków? Dawidek tak długo kopie, aż mu buciki spadną;)

Marzenko, jaka grzeczniutka dziewczynka z tej Twojej córeczki:) Ja też mam kochanego synka:)

Witam Kochane :-) mala piła o 17 :-) i śpi od 19 :-) bez mleczka :-) a kąpiel miała dziś po raz 1 pod prysznicem :-) ale jej się podobało:-) Dodi kurcze skoro lekarz zlecił to podawaj... co do leżenia na brzuszku to moja od dawna to kocha:-) potrafi spać na brzuszku nawet:-) sama się często domaga żeby ją odwrócić:-)(np.nad ranem) Magia zdróweczka! spokojnej nocki Wisieńko Dziękuję :-)(Ty wiesz):-) Konwalianka dobranoc :-) miłego wieczoru :-) na polsacie omen leci :-D Marzenko po wyczerpującej rozmowie wyjaśniliśmy sobie wszystko i niby jest ok... się okaże w "praniu". pozazdrościć takiego Aniołeczka :-) chociaż moja też jest grzeczna jak na to co było... leży i ogląda tv albo sie śmieje :-) nasz dzień wygląda tak: wstaje ok 7-8 ok 8.30 pije mleczko potem gada sobie i tak ok 9.30 zasypia budzi sie 11-11.30 znów gada:-) obejrzy troszke bajeczki i woła mleczko czyli ok 12 pije:-) potem idziemy na spacer na ktorym tez spi :-) wracamy i znow te same czynnosci :-) gadanie picie gadanie spanie :-) dawaj przepis na tą szarlotkę :-)

Dziś ja otwieram dzień:-D
Witam z sobotą. Postanowiłam zmienić nasz rytm dnia. Przeważnie wstajemy miedzy 9-11 ale wtedy te dni sa takie jak by ich nie było. Więc po odprawieniu tatusia do pracy juz dziś się nie kładłam. W planach zakupy na allegro(brat mi przywiezie zakupy więc musze sie spręzać bo mam tylko tydzien na dojścice przesyłek). Trzeba poprasować, zrobić jeszcze ze 2 prania, zaliczyć 2 spacerki, poćwiczyć (biorę się za siebie bo waga zaczyna znów rosnąć a nie spada:zawstydzona/y:) No i czas wkonu przejrzeć strone ikei i zrobić wstępną listę zakupów i podliczenie ewentualnych kosztów wyposarzenia nowego mieszkania. Juz się boje jaka kwota wyjdzie:szok:
Konwalianko wczoraj powiedziałaś że podejrzewasz u Tymka skaze .. Stosujesz jakąś konkretna diete w kierunku potwierdzenia? Bo ja nie wiem jak się do tego zabrać:-(

Chorym dzieciom i mamusią zyczymy z Maxem szybkiego powrotu do zdrowia:-) Obym nie miusiała do Was dołączyć,coś mnie w gardło drapie i czasami sobie kaszlne.

Życze miłego i ładnego dzionka.

Hej dziewczyny! My jużna nogach po spokojnej nocce - coraz częściej się to moje dziecko budzi w nocy.... oj nie wiem, czy to skok rozwojowy, czy kryzys laktacyjny - ale ostatnio karmię go bez przewijania (po uprzednim obmacaniu i obwąchaniu, czy czegoś tam jendak nie ma) więc jest to mniej uciążliwe....

Dodi - augmentin to silny antybiotyk - już dałaś, więc nie ma o czym mówić, ale przeraża mnie łatwość z jaką lekarze przepisują antybiotyki na wszelki wypadek.....

Marzenka, super, że Klaudusia taka grzeczna - mojemu ostatnio do grzeczności troszkę brakuje - choć aktualnie buja sie w bujaku, ziewa i przysypia - na górze śpi Tatuś, więc nie chcę mu tam gadającego dziecka kłaść - niech się chłop wyśpi przy weekendzie....

Zyczę miłej soboty, choć pogoda za oknem nie nastraja....

reklama
I ja się witam sobotnie :)
Mateusz już postanowił nie spać i marudzi w łóżeczku, zaraz muszę do niego iść.
Wczoraj odkryłam i przetestowałam, że Mateuszowi się odwidziało i nie lubi być karmiony na leżąco. Wczoraj po kąpieli podczas karmienia po kilku minutach znowu zaczął wrzeszczeć, aż się zanosił :/ karmiłam go zaledwie 4 minuty. Stwierdziłam, że nie mogę go takiego położyć spać bo przecież prawie nic nie zjadł, wstałam i dałam mu cyca na siedząco i zaczął ładnie jeść. Muszę zmienić zwyczaje karmieniowe bo w nocy zawsze karmię go na siedząco a w dzień na leżąco. I właśnie w nocy je spokojnie a w ciągu dnia marudzi. Ale mnie olśniło...

Dzisiaj w planach odwiedziny u teściów, no i chciałabym na jakieś zakupy wyskoczyć bo chodzę jak kopciuszek :/

Miłego dnia wszystkim!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry