• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2011

Witam się i ja....
Kurcze zacznam się martwić tą wagą małej. Dostaliśmy wagę od znajomego i ważę ją co tydzień o tej samej porze żeby był dobry punkt odniesienia więc pomimo lekarz wczoraj dzisiaj też ją zważyłam i kicha. Juz tydzień temu było tak na granicy bo przybrała 110g a w tym tygodniu tylko 35g. No przecierz to praktycznie nic:(

reklama
Dodi spokojnie możesz rozpuścić probiotyk w wodzie. Ja wpuszczam kropelki do mleka, bo są zimne z lodówki. Moja synowa niedługo wyzdrowieje i zaszczepimy się razem:-)
Psocia a co dziś znów ślicznego kupiłaś? Pochwal się! Ja mieszkam na Tarchominie, a to niedaleko od Bielan, więc zapraszam na kawkę:-)
Maqnio A Ty co kupiłaś kochana? No i jak Rózinka znosiła szczepienie? Mieliście już 2 dawkę? Może i ja zaszczepię na wszystko razem? Kiedy rehabilitant? Rózia naprawdę może mieć to wzmożone napięcie. Może by Wam się poprawiło po ćwiczeniach &&&&&&&&&. Kiedyś dziecko znajomej miało WNM i ciągle właśnie robiło mostki i non stop płakało. Nie wiem jak jest u Rózinki, ale tamten robaczek wciąż płakał: na spacerze, w leżaczku, łóżeczku, nawet na rękach popłakiwał.
Basieniak Hmm... A masz dużo pokarmu? Może to przejściowo z takim małym przybraniem, a jest maleńka z natury? Może jeszcze ten mocz sprawdzić? Chociaż mojej koleżanki synek miał krew w kupie i silną alergię i przez to nie przybierał - dopiero na nutramigenie. Ale zdrowy był jak rydz (i jest do dziś).

Magia, e co tam się będę chwalić;) Na kawusię bardzo chętnie:) Ja też zapraszam!

Kurcze, wszystkie już dobrałyśmy w pary nasze maleństwa? ;)))

Zabrałam dzisiaj z nami na spacer mojego 7-letniego brata, a raczej to on nas zabrał, przeciągnął mnie po jakiś górkach, polach i wyboistych terenach, normalnie wózkowy off-road miałam, a Dawidek tylko podskakiwał i się cieszył, hehe;) Dobrze, że mnie nie podkusiło i obcasów nie założyłam;)

Ostatnia edycja:
Magia no właśnie wydaje mi się, że mleko jest. Ostatnio w nocy sciągnęłam 100ml tylko po to, żeby przestało boleć więc było więcej... Może i coś z alergią ale ja bardzo mało żeczy jem i od 2 tygodni nic nowego nie wprowadzałam... Generalnie jest dalikatna z natury na pewno ale aż tak... 35g na tydzień to prawie nic:(

Byłam na małym spacerku:-) planuje na jutro karpatke upiec :-) ale zobaczymy :-) Psocia Maqnio ja jestem za spotkaniem :-) dogadam się z Monisią i na wiosne wpadamy :-)mąż obiecał że mnie przywiezie :-) weźmie wolne i polazi po browarze :-) Sis nie zabije Cie bo nie mam za co :** bardzo dobrze Cię rozumiem i podziwiam :** Buziolki dla Liluni i dla Ciebie Kochana :-) idę z małżem na spacer:szok: zaskoczył mnie

Psota, zapraszam kiedykolwiek będziesz w bliższej lub dalszej okolicy!

Basieniak, myślę, że jak dalej ta waga będzie tak przyrastać to musisz się z lekarzem skonsultować - myślę, że jeden tydzień małego przyrostu nie jest miarodajny….

Magia, super, że neurolog nic nie wykrył. A jak Tata?
Jak nam most północny otworzą, to będziemy miały rzut beretem do siebie J

A mój Mateusz do tej pory pary nie ma…. Ale domyślam się, że jak będzie niezależny jak mamusia to i tak zrobi po swojemu…. J

My dziś na spacer nie wychodzimy – coś mnie w gardle drapie L mam nadzieję, że się nie rozwinie….

a'propos ciasta to u mnie dziś szarlotka!

witam się sobotnie.
u nas sporo dzis spraw załatwionych.. rano byłam u dentysty - okazuje się, że podczas ciąży dwa zęby mi poszły..a właściwie jeden z dwóch stron i drugi jest odwapniony - ech.. a teraz jeszcze białka nie jem, wiec i tak nie pomogę mu;/
za to dzisiaj zrobiłam czyszczenie, usuwanie kamienia, polerowanie i fluorowanie..

w międzyczasie wcisnęłam małego na wizytę u lekarza aby zerknęła na jego alergie, i faktycznie alergia na proszek - mamy zmienić na jelp, no i pokarmówka.. mamy twarz smarować wiesiołkiem..mówi, że widać dolną lewą jedynkę ale ten stan może trwać nawet 2 m-ce:szok: załamka.. a mały w nocy 3 razy z płaczem się budził..no i lekarz też zachwycona bo Tymuś przy leżeniu na brzuszku na dość długo brzuszek podniósł jak do raczkowania- zdolniacha:-) a i waży 7300 - głodomor

Dziób, ja mam małego na piersi, wiec u nas dieta bez białka, nie pamiętam czy Ty karmisz czy na butelce, jak na butelce to przede wszystkim musisz zmienić mleko mojej siostry syn przez 3 lata był na mleku sojowym..

a mnie coś bierze..ledwo mnie słychać i gardo boli - auć..

hej kobietki,
widzę,że jesienne choróbska dopadaja i maluszki i mamusie- balkan, konwalianka- zdrówka; dodi -zdrówka dla malutkiej
a my mimo chłodu wybrałysmy się na długi spacer- nie wiałoi nie padało takze bylo niezle.Mała na spacerach albo śpi albo patrzy na mnie ( albo na to co za mna:)) także miło się spaceruje. Mamy kłopot z jedzeniem w dzień- nosz jak ja przystawiam to sie wscieka - juz kolejny dzien, a jak zatrybi to wierci się jakoś. W nocy za to wcina równo co 3 h- cześciej niz 2 mce temu.
psotka my nie mamy pary:) oby mała nie była wybredna w mamusię;)

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry